פרסום באתר | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
29/6 19:16

טארט עגבניות גבינת עיזים ובצל מקורמל

חומרים לטארט


200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


150 גרם (1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר


150 גרם קמח חיטה מלא 100% דק כמו מהסדרה הבריאה של הטחנות הגדולות של א"י


1 כפית מלח


1 ביצה


1 כף חלב


למלית


3 כפות שמן זית


1 בצל גדול פרוס דק


170 גרם גבינת עיזים


500 גרם עגבניות תמר פרוסות דק לאורך


עלי בזיליקום לקישוט


אופן ההכנה


הכנת הטארט


מכניסים את החמאה, הקמחים והמלח לקערת מעבד מזון.


מעבדים בפולסים לקבלת פירורים.


מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.


מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, ומשטחים לצורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 30 דקות (עד יום אחד, וניתן לשמור עד חודש במקפיא).


מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית קיש. מורידים את השאריות משולי התבנית ומעבים את השוליים בשכבה נוספת מהשאריות.


מחוררים את הבצק במזלג.


מניחים נייר כסף על הבצק ומעליו משקולת אפייה (או 1-2 חופני קטניות יבשות, שימנעו מהתחתית לתפוח במהלך האפייה).


אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד לקבלת גוון זהוב בהיר מסביב לשוליים.


מסירים את נייר הכסף בעדינות וממשיכים לאפות כ-10-8 דקות עד שכל הבצק זהוב.


מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית על רשת צינון.


הכנת המילוי


בזמן שהטארט נאפה מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל אש בינונית.


מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים 20-10 דקות, תוך ערבוב לעיתים קרובות עד לקבלת גוון חום-זהוב.


מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון גבוה עם ונטה).


מעבירים את מילוי הבצל המקורמל אל הטארט האפוי ומכסים את כל התחתית במילוי.


מפזרים מעל הבצל את גבינת העיזים המפוררת.


מסדרים את העגבניות מעל גבינת העיזים, כאשר העגבניות חופפות זו על זו כמעין רעפים.


מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים את כף שמן הזית הנותרת מעל.


מכסים את קצות הטארט בנייר כסף כדי למנוע מהם להישרף.


מניחים את הטארט בקומה העליונה של התנור וצורבים 4-3 דקות עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב.


הגשה


מקשטים בעלי בזיליקום טריים.


ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.


The post טארט עגבניות גבינת עיזים ובצל מקורמל appeared first on אכול ושאטו.






 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח
דיון

תגובות פייסבוק

הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הינם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט4יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בהפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח(י) לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: