פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
24/9/2020 8:39

השלישייה המנצחת: מנות מושלמות לסעודה המפסקת

רגע לפני שאתם נכנסים למטבח להכין סעודה מפסקת, תזכורת לכמה טיפים וכללים שיעשו לכם את הצום לצום קל.


לפני הצום:


כדי למנוע מהגוף להתייבש, מומלץ לשתות מים במהלך כל היום עד לכניסת הצום. אין צורך להפריז בשתייה דווקא סמוך לכניסת הצום. מומלץ לאכול שלוש ארוחות מאוזנות בערב הצום, הכוללות את כל אבות המזון: ירקות, פחמימות וחלבונים. אם אתם רגילים לשתות הרבה קפה ורוצים להימנע מכאב ראש בצום, הורידו את כמות הקפאין בהדרגה כשבוע לפני הצום ועברו לשתות קפה ללא קפאין. במהלך ימים אלה תוכלו להיעזר בכדור נגד כאב ראש.


סעודה מפסקת:


בסעודה המפסקת מומלץ להימנע ממאכלים מלוחים וחריפים הגורמים לצמא. אגב, זה כולל דגים, ומומלץ לוותר גם עליהם בארוחה הזו.


מומלץ לאכול דגנים מלאים התורמים לתחושת שובע לאורך זמן כמו אורז, בורגול ופסטה.


שומנים מהטבע כמו שמן זית, טחינה ואבוקדו תורמים גם הם לתחושת שובע והם בעלי ערך קלורי גבוה.


אוכל מטוגן עלול לגרום לתחושת נפיחות ולצרבת וכדאי להימנע ממנו. ירקות וקטניות רבים גורמים לתחושת אי נוחות כמו כרובית, ברוקולי, קולרבי וכל משפחות העדשים והקטניות.


מומלץ להימנע ממאכלים וקינוחים עתירי סוכר, כיוון שהם מעלים את רמת האינסולין בדם – מה שגורם לתחושת רעב, וכשהאינסולין יורד נוצרת תחושה של עייפות.


שבירת הצום:


בסוף הצום הדברים שהגוף שלנו זקוק להם ביותר הם נוזלים וסוכרים. מומלץ לשבור את הצום בכוס תה ממותקת ובפרוסת עוגה. רצוי להמתין כחצי שעה ולאכול ארוחה קלה ומאוזנת הכוללת ירקות ופחמימות. לא כדאי לאכול ארוחה גדולה שתכביד על מערכת העיכול. הרבו בשתייה אך בהדרגה, לא בבת אחת.


ועכשיו שלושה רעיונות למנות מושלמות לסעודה מפסקת.


סלט חסה עם רוטב מנגו ממכר


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/09/03-3-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/09/03-3-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
סלט חסה עם רוטב מנגו ממכר. צילום: אפרת ליכטנשטט

רוטב טוב זה תמיד מתכון מבוקש. כשיש רוטב טעים לא צריך לעשות יותר מדי, ומספיק לחתוך כמה עלים של חסה כדי ליהנות מהסלט. כזה הוא הרוטב הזה. המנגו משתלב כל כך טוב עם שאר המרכיבים, שרוב הטועמים אפילו לא יזהו אותו ברוטב.


מרכיבים


לרוטב:


קוביות מחצי מנגו גדול ובשל (¾ כוס)

¼ כוס (50 גרם) שמן זית

¼ כפית מלח

1 שן שום

2 כפות חומץ תפוחים

1 כף מים


לסלט:


1 ראש חסה שטוף, יבש וחתוך גס

1 מלפפון חתוך לחצי לאורך ואז לפרוסות דקות

1 שזיף פרוס לפרוסות דקות (או פרי אחר שאתם אוהבים)

¼ בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים

חופן אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן


אופן ההכנה


1. שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר או כוס נינג׳ה וטוחנים היטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים כף מים וטוחנים שוב, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.


שומרים במקרר עד ההגשה.


2. בקערה גדולה מניחים את החסה ועליה מפזרים את כל שאר המרכיבים.


סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.


מרק כתום


צילום: אפרת ליכטנשטטhttps://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/09/02-3-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/09/02-3-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
מרק כתום. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרק בריא וטעים, עשיר וסמיך, משביע, ולא פחות חשוב – קל להכנה. המשפחה שלי כל כך התלהבה מהמרק הזה שאין לי ספק שאני הולכת לאמץ אותו החורף.


מרכיבים


5־6 מנות


3 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק־דק

5 גזרים

1 בטטה גדולה

1 דלורית בינונית

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית זנגוויל או קוביית ג׳ינג׳ר טרי קצוצה דק־דק

¼ כפית כורכום

3 שיני שום פרוסות

3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים


חופן אגוזי פקאן – קלויים קלות על מחבת ללא שמן


אופן ההכנה


1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.

2. בינתיים מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גדולות.

3. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.

4. מוסיפים את כל הירקות ומערבבים כשתי דקות.

5. מוסיפים את המים עד גובה הירקות ולא יותר.

6. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה, עד שהירקות רכים מאוד.

7. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וטוחנים שוב.


עוגת שיש שוקו וניל, רכה וטעימה


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/09/04-3-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/09/04-3-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
עוגת שיש שוקו וניל, רכה וטעימה. צילום: אפרת ליכטנשטט

עוגה טעימה וקלילה שמכינים במהירות, לצד כוס תה או קפה, בבוקר או בערב, לשבת או ליום חול. תמיד צריך עוגה כזאת בבית, והיא מושלמת לשבירת הצום.


מרכיבים


לתבנית אינגליש קייק באורך 30־35 ס״מ


2 ביצים

250 מ״ל שמנת מתוקה 38% או קרם קוקוס

2/3 כוס (כ־133 גרם) סוכר

¼ כוס (50 גרם) שמן

1 כוס (140 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

2 כפות קקאו

2 כפות חלב

2 כפות סוכר

חופן אגוזי פקאן – קלויים קלות על מחבת ללא שמן


אופן ההכנה


1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק.

2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, שמנת וסוכר ומקציפים כשלוש דקות לתערובת תפוחה ובהירה.

3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ובוחשים רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.

4. מעבירים שליש מהבלילה לקערה נוספת ומוסיפים לקערה קקאו, חלב וסוכר. מערבבים לתערובת אחידה.

5. מעבירים את הבלילה הלבנה לתבנית ומעליה מניחים את הבלילה החומה.

6. בעזרת סכין יוצרים פסים בדוגמת 8 ומערבבים קלות ליצירת דוגמת השיש.

7. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. היזהרו מאפיית יתר כדי שהעוגה לא תהיה יבשה.

8. מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר עטופה היטב עד שלושה ימים.


The post השלישייה המנצחת: מנות מושלמות לסעודה המפסקת appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Rina Nakonechny | מקור ראשון חשיפות: 4 | דירוג: 2/61 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: