פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
22/11/2020 7:32

זית, זה הקטע: כך תשדרגו מנות אהובות

אנחנו עם אוהב זיתים. גדלנו על זיתים עם חור, בכריך, בטוסט על פיצה, בפיקניק. אחר כך התקדמנו לזיתים רגילים, התחלנו להבחין בין הצבעים השונים, פיתחנו טעם ייחודי משלנו עם נימוקים לכאן ולכאן.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– ארל גריי: עושים כבוד לתה המלכותי

– קסם הכוסמת: משמחת, בריאה וסופר טעימה

– קציצות ואורז: כמה פשוט ככה טעים


אני לא רוצה להישמע בררנית מדי, אבל בתחום הזיתים אני מוכנה לאכול זיתים רק מסוג מסוים שמגיעים רק מחנות מסוימת בשוק מחנה יהודה. אם הזיתים שלי לא משם – אין מה לדבר. מדי פעם אני מנסה ונותנת הזדמנות לזיתים שונים, אבל אף זית עוד לא עלה על המקור. גם לא משוק הזיתים העצום באתונה, וכן – ניסינו לא מעט.


בכל יום שישי אבא שלי מביא מהשוק מספר קופסאות זיתים כאלה. קופסה אחת להורים שלי, ועוד אחת לחלוקה בשיטת ״כל הקודם זוכה״. כן, בהחלט, יש אצלנו מריבות על הזיתים, ולאחרונה אבא שלי מביא עוד כמה קופסאות לאור העובדה שכל הנכדים למדו לאהוב את הזן הסורי הזה והצטרפו לצרכנים.


במהלך השבוע הזיתים מתחסלים במהירות, ואני צופה בקופסה המתרוקנת בשמץ דאגה. לקראת יום רביעי אני מחביאה אותה בעומק המקרר כדי שרק לי תהיה גישה אליה. אסף ואני מתווכחים אם מותר לשים בסנדוויצ׳ים לבית הספר מ״הזיתים הטובים״. אני כמובן נגד.


שדרגו את המנות האהובות עם זיתים, הוסיפו אותם לסלט ירקות, לפשטידות ולמאפים, עִטפו אותם בבצק – מצב רוח טוב מובטח!


עוף בלימון וזיתים


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/11/03-1-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/11/03-1-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
עוף בלימון וזיתים. צילום: אפרת ליכטנשטט

הלוואי שיכולתי לצלם לכם כמה מהר הפיצים חיסלו את התבנית הזאת. בעוד אני ״מפרקת״ להם את העוף מהעצם, תפוחי האדמה והזיתים נעלמו.


מרכיבים


3־4 מנות


1 ק"ג שוקיים

5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות

3 כפות לימון כבוש

½ כוס זיתי טאסוס/קלמטה מגולענים

½ לימון טרי פרוס


למרינדה


3 כפות שמן זית

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 כפית אבקת שום / 3 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

½ כפית מלח

½ כפית בהרט

½ כפית קינמון


להגשה: פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה


1. בקערה גדולה מערבבים שמן זית ואת כל תבליני המרינדה (אפשר להכניס את המרינדה לשקית ניילון של 1 ליטר ולערבב בה את השוקיים ואת תפוחי האדמה).

2. שמים בקערה את העוף ואת תפוחי האדמה ובעזרת הידיים מערבבים כדי שהכול יהיה מצופה באופן אחיד.

3. מכסים ומקררים כשעה במקרר.

4. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.

5. אחרי שעה מעבירים את העוף ותפוחי האדמה לתבנית, מוסיפים את הלימון הכבוש בנקודות בכל התבנית, ומפזרים זיתים ולימון טרי.


מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעתיים.


שבלולי פילו עם גבינות וזיתים


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/11/02-1-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/11/02-1-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
שבלולי פילו עם גבינות וזיתים. צילום: אפרת ליכטנשטט

בורקס מפנק לכל המשפחה, שמכינים בדקות וזוללים בשניות. לגמרי ארוחת הערב המועדפת אצלנו. אפשר לבחור להשתמש בגבינות 5%, ובזכות הטריק של הברשת עלי הפילו בחלב במקום בשמן מתקבל מאפה חסכוני בקלוריות.


מרכיבים


למילוי


150 גרם בולגרית מעודנת

250 גרם גבינת חמד

100 מוצרלה מגוררת

1 כוס זיתי טאסוס/קלמטה מגולענים קצוצים

גרגירים מ־2 קלחי תירס טריים מבושלים (בערך כוס גרגירים)

4־5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 שיני שום כתושות (לא חובה)


למאפה


1 חבילת עלי פילו (500 גרם) מופשרת לילה במקרר

½ כוס חלב (מכל סוג) להברשת הפילו

3 כפות שמן זית

שומשום לפיזור


אופן ההכנה


1. מחממים תנור ל־190 מעלות, משמנים נייר אפייה ומניחים על תבנית תנור.

2. בקערה גדולה מפוררים את גבינת החמד, מוסיפים בולגרית, מוצרלה וביצה ובוחשים הכול יחד.

3. מוסיפים זיתים, תירס, בצל ירוק ושום ובוחשים היטב.

4. פורשׂים עלה פילו על משטח העבודה, לרוחב, ומורחים חלב. מניחים עוד שכבת עלה פילו וגם עליה מורחים חלב.

5. מניחים 4־5 כפות מהמילוי בצורה שווה לאורך החלק הצר של עלה הפילו, מגלגלים לרולדה ואז לספירלה, ומניחים על נייר האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו.

6. מניחים את השבלולים זה לצד זה. מושחים אותם בשמן זית ומפזרים שומשום.


אופים 40־50 דקות או עד שהמאפה שחום וריחני.


מגישים חם.


לחמניות ביס זיתים מהירות


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/11/04-2-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/11/04-2-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
לחמניות ביס זיתים מהירות. צילום: אפרת ליכטנשטט

לא צריך הרבה כדי לשכנע אותי להכין את הלחמניות הכיפיות האלה! מארחים חבורה של ילדים? תכירו את הגרסה הזו, שעושה לי טוב על הלב. מקמח כוסמין ועם חיזוק של תבלינים מתקבלות לחמניות ביס שנחטפות בשניות.


הכינו את הלחמניות עם הילדים, זה קל וכיפי.


מרכיבים


28 יחידות


2 כוסות (260 גרם) קמח כוסמין מלא (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל)

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

2 כפיות אורגנו

1 כפית אבקת שום

1/3 כוס שמן זית

1 מכל שמנת חמוצה (200 מ״ל)

28־30 זיתים מגולענים

1 ביצה טרופה

שומשום לציפוי


אופן ההכנה


1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. בקערת מיקסר מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, אורגנו ושום.

3. מוסיפים שמן ושמנת ומפעילים את המיקסר עם וו גיטרה.

4. מערבלים קצרות רק עד שנוצר בצק אחיד ורך.

5. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים.

6. בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור, ומניחים בגומה זית.

7. מכסים את הזית מסביב עם בצק ומניחים על תבנית ברווחים קטנים.

8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בשפע.

9. אופים כ־20־25 דקות עד שהכדורים מזהיבים (אפשר לטעום אחד ולבדוק).


אוכלים מיד!


שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר עד 24 שעות, ומעבר לכך במקרר.


The post זית, זה הקטע: כך תשדרגו מנות אהובות appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Rina Nakonechny | מקור ראשון חשיפות: 4 | דירוג: 2/85 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: