פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
27/2/2021 23:02

עוד פורים בסימן קורונה: החיסון והנגיף במרוץ צמוד

מספר החולים קשה בקורונה בישראל (770 "בלבד") המשיך לרדת גם בסוף השבוע, ערב עוצר פורים, אך במערכת הבריאות לא ממש מחייכים. העלייה המחודשת בשיעורי ההדבקה במגזר החרדי, התפשטות הזן הדרום־אפריקני במגזר הערבי, ושיעורי ההתחסנות הנמוכים בשני המגזרים מעוררים דאגה כבדה, אבל גם דוחפים לפעולה.


פיקוד העורף, זק"א ואיחוד הצלה – בהנהגתם של יו"ר זק"א יהודה משי זהב ויו"ר איחוד הצלה אלי ביר – יצאו בשבוע שעבר למסעות הסברה ממונעים למען החיסון, בריכוזי אוכלוסיה חרדית.


שיירת כלי הרכב נסעה ביום שני בשכונות החרדיות בירושלים וכללה יותר מחמישים מכוניות, אופנועים וכלי רכב צבאיים, כשעליהם אמצעי כריזה. לכלי הרכב הוצמדו שלטים ועליהם נכתב: "אני ממהר להציל חיים, גם אתם יכולים! מתחסנים עכשיו". ביום רביעי שעבר חלפה שיירה דומה בערים נתיבות ויבנה.


"כשעצרנו בכמה תחנות בירושלים שאלו אותנו אם זה מסע בחירות", מספר משי־זהב. "עניתי שאנחנו מובילים את מסע הבחירות החשוב ביותר – הבחירה שלהם בחיים".


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– המצודה והאגדה: הסיפור שהושכח מאחורי ביריה

– הערכות: אם גנץ יישאר על סף אחוז החסימה, הוא יפרוש מהמירוץ לכנסת

– שאלות נפוצות בנוגע למשכנתא שלך


עד יום רביעי השבוע, כ־36 אחוזים מהחרדים בני 16 ומעלה קיבלו חיסון נגד קורונה או החלימו מהמחלה. מקרב בני 60 ומעלה במגזר חוסנו כ־74 אחוזים. בבני־ברק, העיר החרדית הגדולה, 24 אחוזים מהתושבים קיבלו חיסון.


רס"ן במיל' דני כהן, ראש הדסק הדתי־חרדי במערך ההסברה של פיקוד העורף, מעריך שבסך הכול כ־30 אחוזים מהמגזר החרדי אינם מתנגדים לחיסון, אך לא חשים דחיפות להתחסן: "אנחנו חייבים להבהיר להם שזה עניין של חיים ומוות. איחוד הצלה וזק"א מוערכים מאוד בקהל החרדי וחיים בתוך הקהילות הללו".


פיקוד העורף, זק"א ואיחוד הצלה יצאו בשבוע שעבר למסעות הסברה למען החיסון לקורונה בשכונות וביישובים שבהם ריכוז ניכר של אוכלוסייה חרדית. יו"ר זק"א יהודה משי זהב ויו"ר איחוד הצלה אלי ביר נסעו בשיירת כלי רכב ברחובות ירושלים, עצרו לצד התקהלויות מקומיות ושוחחו על החיסון עם עוברים ושבים. המבצע צפוי לעבור בכל רחבי המדינה כמעט, לנוכח התגברות מסע התעמולה נגד החיסון.


 


עד יום רביעי בשבוע שעבר, כׂ־15.4 אחוזים מהחרדים בני 16 ומעלה קיבלו חיסון נגד קורונה. מלבדם, עוד 20 אחוזים החלימו מהמחלה. מקרב בני 60 ומעלה חוסנו כ־74 אחוזים. בבני־ברק, העיר החרדית הגדולה, 24 אחוזים קיבלו חיסון.


רס"ן במיל' דני כהן, ראש הדסק הדתי־חרדי במערך ההסברה של פיקוד העורף, מעריך שכ־30 אחוזים מהמגזר החרדי אינם מתנגדים לחיסון, אך לא רואים כל דחיפות להתחסן בו: "אנחנו חייבים להבהיר להם שזה עניין של חיים ומוות. איחוד הצלה וזק"א מוערכים מאוד בקהל החרדי וחיים בתוך הקהילות הללו".


שיירת כלי הרכב שחלפה בירושלים ביום שני כללה יותר מחמישים מכוניות, אופנועים וכלי רכב צבאיים, ועליהם אמצעי כריזה. לכלי הרכב הוצמדו שלטים ועליהם נכתב: "אני ממהר להציל חיים, גם אתם יכולים! מתחסנים עכשיו". ביום רביעי נסעה שיירה דומה בערים נתיבות ויבנה.


"כשעצרנו בכמה תחנות בירושלים שאלו אותנו אם זה קמפיין בחירות", מספר יהודה משי־זהב. "עניתי שאנחנו מובילים את מסע הבחירות החשוב ביותר – הבחירה שלהם בחיים".


בכל עיר, אנשי השיירה מגיעים מקרב מתנדבי הארגון הגרים בה. בסיום המסע כל אחד מהם מקבל מודעה מודפסת ובה קריאה אישית שלו להתחסן. המתנדבים תולים את המודעות בבתי הכנסת שלהם. "אנחנו מבינים שצריך להביא אותם אל הפרונט, לקהילות שמכירות אותם ומכירות בכך שהם מבינים ברפואה יותר ממפיצי חדשות הכזב", מסביר כהן. "מתנדב שהחיה חולי קורונה יודע שאיש לא יכול לספר לו סיפורים על 'אין מגפה' ולשאול אם החיסון בטוח או לא. את מי שלא התחסנו הוא פינה במשך כל השנה לבתי החולים, נטולי דופק ונשימה".


אחרי השנה הקשה שעברו, משי-זהב וביר "קנו את הזכות" להוביל את הקריאה להתחסן אל מול החברה החרדית, משי־זהב, בעל אות הנשיא למתנדב ומייסד ארגון זק"א, פגש את השכול שלוש פעמים בתקופת הקורונה: שני הוריו ואחיו נפטרו בחודשים האחרונים, ורק השבוע תמו השלושים על פטירת אביו. בימי השבעה הוא החליט להירתם ולעשות ככל יכולתו למניעת תמותה. "אני המום מכך שאנשים מתעלמים", הוא אומר. "הם חושבים שאין מגפה ואין מחלה, ולא מפחדים ממנה. לכן הם לא מתחסנים".


לדבריו, היו מתנגדי חיסונים ש"עצרו לידנו וכעסו וקיללו אותנו, אמרו שאנחנו רוצחים ומעודדים אנשים להיפגע מהחיסון. אבל אני פוגש גם אנשים שלא הלכו להתחסן כי אין להם דרייב לזה, ולכן ארגוני הצלת חיים מגיעים לעודד ולדרבן אותם. צריך לצאת לחיסון בגאווה ובשמחה עצומה".


אלי ביר, יו"ר איחוד הצלה ומייסד הארגון, חלה בקורונה כבר בימיה הראשונים בישראל, ב־18 במרץ 2020. בתוך ימים מצבו הידרדר והוא הורדם והונשם. רק לאחר שלושה שבועות הוא התעורר, ונותר במצב קשה עד ששוחרר מאשפוז בתום חודש נוסף. תסמיני המחלה עוד ניכרים בו: הוא מתעייף במהירות, ולאחר התפרצות המחלה אובחן כסובל מבעיות לב.


"אני מתכוון להצטרף בכל הזדמנות לשיירות הללו ולהסביר מה עברתי", הוא מספר. "כל מי שהצלחתי לשכנע, יש לי חלק קטן בהצלת המשפחה שלו. זה כיף גדול בשבילי. כשאני מספר על הסבל ועל המחלה האיומה, אנשים משתכנעים".


מול מאמצי מערכת הבריאות, הרשויות המקומיות ופיקוד העורף לעידוד ההתחסנות, ניצבת קבוצה קולנית וממומנת שנאבקת לשכנע רבים במגזר החרדי והדתי לא להתחסן. בשבוע שעבר הופצו בבתי כנסת בישראל מאות אלפי עלונים עם מידע שקרי ומסולף על "סכנות" החיסונים. במערכת הבריאות ובמשטרה מתקשים להשיב לשאלה מי עומד מאחורי מסע הפרסום.


אלי ביר רואה במעשים הללו איום של ממש: "אני חושב שרוצחים עומדים מאחורי זה. יש להם דם על הידיים כשהם הולכים נגד הרופאים הכי בכירים בעולם ונגד דעת תורה, וגורמים לאנשים לסכן את החיים עם כל מיני קונספירציות. הם ייתנו את הדין, וכבר רואים את זה. תראה מה קורה במשפחות של קונספירטורים: כשזה מגיע לבית הפרטי שלהם, הם מבינים שטעו".


משי־זהב מצטרף לדברים: "אני לא יודע מי משקיע את המוני הכספים במסע הפרסום נגד החיסונים, אבל הוא רשע. בשבת שעברה בבית הכנסת שלי ראיתי איך כולם מדקדקים בקוצו של יו"ד: קראו אצלנו שבע פעמים את פרשת זכור כדי שלא לפספס את מצוות זכירת עמלק בכל נוסח, אבל יש שעשו זאת בלי מסכה שזו מצווה פי מיליון חשובה יותר. בפורים, כדי לקיים מצוות צדקה לאביונים, אנשים מחשבים עד האגורה האחרונה את הקריטריונים כדי לעמוד בגדר 'אביון' – אבל בדרך הם פוגעים ומדביקים ומסכנים אחרים בסכנת מוות. אני גאה בשותפות שלנו במסעות ההסברה שיזמו בפיקוד העורף".


רס"ן במיל' כהן, איש פרסום ויח"צ, גויס לפני כשנה למילואים כדי להקים את הדסק לציבור הדתי והחרדי בפיקוד העורף. מאז הוא מוביל מאמצי הסברה מורכבים בקרב הקהל הדתי ומתמודד עם רבנים, אישי ציבור ומנהיגי קהילות.


"זו לא הייתה שנה פשוטה. נאבקנו להציל נפשות", הוא מספר. "כשראיתי את עשרות כלי הרכב נוסעים בשיירת ההסברה, הייתה תחושה שמשהו גדול קורה. זה היה רגע מרגש ומכונן: המתנדבים העייפים, שעוסקים בהצלת חיים ובכבוד המת בשנה האחרונה מול תחלואה ותמותה שלא ראו כמותן, מתגייסים למשימה האחרונה במגפה הזאת – השלמת מבצע החיסונים".


The post עוד פורים בסימן קורונה: החיסון והנגיף במרוץ צמוד appeared first on מקור ראשון.


מחבר: aviyas | מקור ראשון חשיפות: 5 | דירוג: 2/103 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: