פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
13/5/2021 2:40

"חצי מהלכידות שלי הן של נחשי צפע"

מה אתה עושה?

לוכד נחשים הוא אדם שמאתר ולוכד נחשים. המשימה שלנו היא למצוא את הנחש, להוציא אותו מהמקום שהוא נמצא בו ולהעביר אותו לשטח פתוח בטבע. אני עובד בקיבוץ סעד ובסביבה. ללוכד נחשים יש ציוד מסייע: וו כדי להזיז ולהרים דברים, מצלמת אנדוסקופ שמתחברת לטלפון ומעבירה תמונות ממקומות שאי אפשר לראות ומוט לכידה שהוא בעצם צבת עם ידית באורך מטר שאיתה תופסים נחש ארסי. אם הוא לא ארסי, בדרך כלל אני אתפוס אותו בידיים, גם אם זה יעלה לי בנשיכה, כי הידיים מכאיבות לנחש פחות מהמוט. אחרי הלכידה מכניסים אותו לדלי ייעודי, עם מכסה הברגה ועם רשת שמאפשרת לראות את הנחש. תוך 24 שעות לכל היותר משחררים את הנחש בטבע.


לשחרר נחשים?

כל הנחשים בארץ הם חיות בר מוגנות. הם חלק מהמארג האקולוגי בארץ ואנחנו רוצים לשמור עליהם. פקחים של רשות הטבע והגנים מנחים איפה לשחרר אותם. אלו יהיו שטחים פתוחים, רחוקים מאדם. את הנחשים הלא ארסיים אני נוהג לשחרר באזורי חקלאות, שבהם הנחשים הם אמצעי הדברה ביולוגיים נגד מכרסמים.


איך נראית שגרת העבודה?

זו עבודה מסביב לשעון. אני מקבל קריאה, מבקש תיאור או תמונה של הנחש, ובדרך כלל יוצא לדרך מיד. אם לפי התמונה זה נחש לא ארסי, אני מנסה לשכנע שחבל על הכסף. אם צריך לצאת, אין דבר כזה "מחר בבוקר", כי כמו כל חיה, הוא עלול להיעלם עד מחר. לכידת נחש אורכת בין חמש דקות לשלוש שעות, תלוי כמה מהר אני מוצא את הנחש, אם אני אכן מוצא אותו.


עיקר העבודה בתקופות החמות. חצי מהלכידות שלי הן של נחשי צפע, הנחש הארסי הנפוץ בארץ.


איך התחלת לעבוד בתחום?

גדלתי בקיבוץ סעד, ומגיל ארבע אני משחק עם נחשים. אני זוכר שהביאו לגן בקיבוץ נחש שמצאו בלול, והתאהבתי. בילדותי גידלתי נחשים, גם ארסיים, ואני הייתי האדם בקיבוץ שקוראים לו כשלמישהו היה נחש בבית. לפני 11 שנה, כשהפריטו את הקיבוץ, אשתי אמרה לי שאם חס וחלילה יכיש אותי נחש, אף אחד לא יכיר בכך שאני לוכד נחשים כי אין לי רישיון, ובקיבוץ לא ייקחו על זה אחריות. אז נרשמתי לקורס של רשות הטבע והגנים.


מה אתה אוהב במקצוע?

אני אוהב את הנחשים. זאת חיה מעניינת ומאתגרת שמפחידה את רוב האנשים. והעבודה שלי היא פעולת הצלה לחיית בר וגם לבני אדם שנכנסו ללחץ.


מה אתה לא אוהב במקצוע?

טלפונים מבוהלים באמצע הלילה על שטויות, כמו אנשים שראו שממית. וגם, כשאני אומר מה המחיר, אנשים אומרים לי "באינטרנט כתוב סכום אחר". אני נוהג לענות "אז שהאינטרנט ילכוד לכם".


איזו טעות של מתחילים עשית?

לילה אחד קראו לי בתוך הקיבוץ. יצאתי מהבית זחוח כי אני "מלך הנחשים". באתי בידיים חשופות ועם מקל של מטאטא, הרמתי את הצפע בשלום ולא היה לי כלי ייעודי בשבילו אז הכנסתי אותו לכלי לא מתאים. הצפע קפץ החוצה, הכיש אותי ושלח אותי לבילוי לילי בסורוקה.


כמה עובדות על לכידת נחשים


נחשים


ברחבי ישראל ידועים 42 מיני נחשים, מתוכם תשעה ארסיים: צפע, צפעון שחור, צפע החרמון, פתן, עכן גדול, עכן קטן, עכן חרטומים, שפיפון הנגב, אפעה. רוב הנחשים הארסיים נמצאים בבקעה ובנגב.


לימודים


כדי להיות לוכדי נחשים נחוץ רישיון מרשות הטבע והגנים. הוצאת הרישיון כרוכה בקורס בן יומיים של רשות הטבע והגנים, ובסופו מבחן. כל חמש שנים צריך לעבור רענון ומבחן. הרישיון תקף לשנה, וחידוש שלו כרוך באגרה של כ–300 ₪.


קביעת מחיר


המחיר תלוי במרחק הנסיעה ובשעה ביום. אצל רוב הלוכדים השאלות אם הנחש ארסי או לא והאם הוא אותר, אינן משפיעות על המחיר.


מחירים לדוגמה


לכידת נחש בחצר בשעות היום, עד 10 ק"מ נסיעה – 500 ₪; המחיר ללכידת אותו נחש במחסן מבולגן יכול להגיע גם ל–1,000 ₪.


שכירים או עצמאים


הרוב עצמאים, שכירים עובדים בחברות הדברה ומיעוטם ברשויות מקומיות.


The post "חצי מהלכידות שלי הן של נחשי צפע" appeared first on מקור ראשון.


מחבר: adish | מקור ראשון חשיפות: 3 | דירוג: 2/50 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: