פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
24/7/2023 5:24

לא רק לקינוח: מתכונים מרעננים לקיץ עם אבטיח

אבטיח הוא כנראה הפרי המושלם ביותר עלי אדמות. מתחרות בו רק התאנים – כן, כן, תאנים הן חד־משמעית הפרי האהוב עליי. אחרי משמשים. משמשים אני בהחלט הכי אוהבת. גם ענבים, למען האמת, הם פרי מושלם. רגע! דיברנו על אבטיח!


כשקונים אבטיח אין טעם לקנות פירות אחרים, כי תמיד כולם רוצים לאכול רק אותו. עם זאת, יש לו כמה חסרונות בולטים:



  1. הוא כבד. אני לא יכולה לקפוץ לבד לירקן להביא אותו.

  2. הוא גדול מדי ותופס חצי מקרר.

  3. הוא לא מאפשר ספונטניות: צריך קרש חיתוך גדול, סכין חדה ולא מעט עבודה.

  4. הוא משאיר אחריו כמות זבל (אורגני) לא סבירה (פתרון בהמשך).

  5. בעיית הבעיות: רק כשפותחים אותו יודעים אם הדפיקות וההימורים הצליחו.


אבל הפעם נתמקד ביתרונות, כי כפי שכבר אמרתי: אין על אבטיח! נסו לשלב אותו גם בארוחות ולא רק כקינוח ותגלו עולם מופלא.


סלט קינואה ואבטיח


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... atermelon_005-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
סלט קינואה ואבטיח. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים


1 כוס קינואה מבושלת


2 מלפפונים חתוכים לקוביות


100 גרם גבינת פטה מפוררת


2 או 3 כוסות קוביות אבטיח


¼ בצל סגול חתוך לרצועות


חופן כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)


3 כפות שמן זית


2 כפיות חומץ בלסמי מצומצם


אופן ההכנה


1. משרים את הקינואה חצי שעה במים ומסננים.


2. מבשלים את הקינואה כמו פסטה: בסיר עם שפע מים, עד שהיא רכה (אבל לא מדי) במשך 10־20 דקות עם השגחה.


3. מסננים מהמים ומייבשים מעט במסננת.


4. סמוך להגשה מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים בשמן זית ובבלסמי מצומצם.


אמיצים? שלבו אבטיח בסלטים הקבועים שלכם. כן, אפילו בסלט חסה או בסלט ירקות. לא תאמינו כמה זה טעים ומתאים


קליפות אבטיח מוחמצות


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... atermelon_003-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
קליפות אבטיח מוחמצות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים


לתמיסת המלח:


2 כפיות מלח


500 מ״ל מים רותחים


לצנצנת:


קליפות מרבע אבטיח בערך


6 עד 8 שיני שום


פלפל ירוק חריף פרוס (מי שלא אוהב חריף יכול לוותר)


כמה גבעולי סלרי חתוכים


אופן ההכנה


1. בכלי מזיגה שמים מלח ומים רותחים ומערבבים היטב.


2. מעקרים את הצנצנות: מוזגים מים רותחים לצנצנת עד שפתה ועל המכסה. אחרי כמה דקות שופכים את המים.


3. מקלפים בקולפן את השכבה הירוקה הכהה של הקליפה.


4. חותכים את הקליפות לחתיכות באורך 5 עד 7 ס״מ וברוחב 2 ס״מ.


5. ממלאים את הצנצנת בכל המרכיבים בהדרגה.


6. ממלאים בתמיסת המלח עד למעלה וסוגרים היטב.


7. משאירים בטמפרטורת החדר 24 שעות ומעבירים למקרר. הקליפות יהיו מוכנות לאכילה אחרי שלושה־ארבעה ימים.


קרפצ׳יו אבטיח


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... atermelon_007-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
קארפצ'יו אבטיח. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים


פרוסות דקות של אבטיח שחותכים בקולפן רחב


פרוסות דקות של מלפפון שחותכים בקולפן


2 צנוניות פרוסות דק־דק


30 גרם פטה מפוררת


חופן אגוזי פקאן קצוצים


מעט שמן זית


מעט בלסמי מצומצם או סילאן


(אפשר להשמיט או להוסיף מרכיבים ולהיות יצירתיים)


אופן ההכנה


מניחים את המרכיבים על צלחת גדולה ושטוחה לפי סדר ההופעה במתכון ואוכלים מיד.


טרנד שנתקלתי בו ברשת והייתי חייבת לנסות. כן, זה טעים ומרשים: מנה מושלמת לבראנץ׳ חגיגי, אבל האמת? שווה להכין צלחת כזאת רק לעצמכם


קפרזה אבטיח


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... atermelon_001-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
קפרזה אבטיח. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים


רבע אבטיח


2 כדורי מוצרלה טרייה (200־300 גרם)


עלי בזיליקום טריים


שמן זית


חומץ בלסמי


אופן ההכנה


1. חותכים את האבטיח לפרוסות דקות וקטנות.


2. חותכים את המוצרלה לפרוסות הכי דקות שאפשר.


3. סמוך להגשה מסדרים: פרוסת אבטיח, פרוסת מוצרלה, עלה בזיליקום.


4. מזלפים שמן זית ובלסמי מצומצם ואוכלים מיד.


קפרזה הוא אחד הסלטים האהובים אצלנו זהו סלט שמגיע מהאי קאפרי במחוז קמפניה, ומכאן שמו. הוא מכיל שלושה רכיבים בלבד ולכן עליהם להיות מצוינים. במקור הוא כולל עגבנייה, מוצרלה ובזיליקום, מתובלים בשמן זית ובחומץ בלסמי. אז התחצפתי והחלפתי את העגבניות באבטיח, והתוצאה מפתיעה ונפלאה. אל תגלו לאיטלקים


The post לא רק לקינוח: מתכונים מרעננים לקיץ עם אבטיח appeared first on מקור ראשון.


מחבר: shaia | מקור ראשון חשיפות: 5 | דירוג: 2/45 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: