פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
6/8/2020 22:36

"סיפוח לא יהיה תקדים": יועצו לשעבר של טראמפ מדבר

"האיש של ישראל באו"ם", כינו רבים את ג'ון בולטון, שגריר ארה"ב לאומות המאוחדות ב־2005. שוב ושוב התייצב השגריר בעל השפם המטופח לצד מדינת היהודים, ונשא נאומים נלהבים נגד העוינות המסורתית של הארגון כלפיה. שגריר ישראל דאז, דני גילרמן, הגדיר אותו כ"משב רוח רענן באו"ם, דיפלומט לא מצוי, שנוהג לומר את דעתו גם אם היא לא עונה על כללי הדיפלומטיה. רבים רואים בו פיל בחנות חרסינה".


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– מועצת בנימין בפרויקט קיץ ענק לתושבים ומבקרים


– דינה זילבר מציגה: מורשת הקרב של מערכת המשפט

– גמזו מהמר: ייצוב נתוני התחלואה ללא סגר


יחסו החם של בולטון כלפי ישראל לא עלה בקנה אחד עם המדיניות המסורתית של מחלקת המדינה, ולא אחת גרם למחלוקות חריפות שאף עלו לו במשרתו. במשך השנים דבקה בו תדמית של מיליטנט בלתי מתפשר, הרואה את העולם בשחור־לבן ומחלק אותו לטובים ורעים. דבר אחד בטוח: הוא אידיאולוג שמרן המאמין שדיפלומטיה מעידה על חולשה, ומתעב את הצביעות של העולם.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 0/08/08493525-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
בולטון וטראמפ, מאי 2018. צילום: EPA

זו אולי גם הסיבה שלפני כשנה "התפוטר" מתפקידו כיועץ לביטחון לאומי של ממשל טראמפ, אחרי 17 חודשים בתפקיד. טראמפ ובולטון נראו תחילה כ"זוג מושלם", הרואה עין בעין את מרבית הסוגיות הבינלאומיות. עד כדי כך שבחדרו של בולטון, במקום תמונה, הוא העדיף לתלות על הקיר את מכתב הפרישה של הנשיא מההסכם עם איראן. למרות זאת הם נפרדו בקול רעש גדול, בעיקר על רקע סלידתו של היועץ ממה שכינה "רכרוכיותו" של הנשיא מול אויביה של אמריקה.


לסלידתו זו נתן בולטון ביטוי בספר זיכרונות שנוי במחלוקת, בן 592 עמודים, שפרסם לאחר פרישתו. עוד נגיע אליו. השבוע התפנה להעניק לי ריאיון זום מלשכתו ב־ PAC (הוועד לפעילות פוליטית; מוסד המרכז תרומות למועמדים פוליטיים), כאשר ברקע, על מסך הטלוויזיה, משודרות תמונות הזוועה מביירות בעקבות הפיצוץ האדיר שהחריד את לבנון. באותם רגעים הפרטים לא היו ידועים, ובין הניחושים היו שהפנו אצבע כלפי ישראל. בולטון אומר לנו כי בכל מקרה הוא סומך על ישראל שהיא יודעת מה היא עושה.


"אין לי מידע האם הפיצוץ הזה קשור לפעילות חיזבאללה ליד הגבול בשבועות האחרונים, אבל אני משוכנע שאם יש משהו שאיראן עושה בלבנון ובסוריה שמסכן את ביטחונה של ישראל, ראש הממשלה לא יהסס לפעול נגדו", הוא אומר.


בינתיים, אני מעיר, רוסיה ואיראן מתבססות בשטח הסורי ומעלות את הטמפרטורה בצפון. לדעת בולטון, לארה"ב ולמדיניות הנשיא טראמפ יש יד ורגל בכך. "ללא ספק, הנסיגה של חיילי ארה"ב מאדמת סוריה תרמה רבות להגברת הלחימה מצד הרוסים והאיראנים", הוא סבור.


בולטון חולק עימנו את תובנותיו בנוגע לסדרת הפיצוצים והדליקות שפקדו את איראן לאחרונה, במתקן הצנטריפוגות בנתנז או במפעל הטילים הבליסטיים בפארצ'ין: "איני יודע מי אחראי לכך, אבל אני מקווה שמי שעושה זאת ימשיך בדרך זו.  יש עוד דרך ארוכה עד שתושג המטרה לפגוע אנושות בתוכנית הטילים הבליסטיים הגרעיניים של איראן, ויש להשקיע בכך מאמצים אדירים. אין ספק שחשוב להראות שאין מקום באיראן שלא ניתן להגיע אליו. לתודעה הזו יש משמעות רבה".


"בדיוק כמו שקים ג'ונג און שיטה בטראמפ, אני מודאג מכך שבתקופת כהונה נוספת האיראנים יעשו לו את אותו הדבר. זו סכנה גדולה"


האם הצלחת הפגיעה הזו היא תודעתית בלבד, או שיש לה גם השפעה מעשית על קצב ההתקדמות בתוכנית הגרעין? האם אכן, כפי שדווח, תוכנית הגרעין הוסגה שנה לאחור?

"הדיווחים על ההתקפות מוגבלים ביותר, אבל מה שניתן לומר על ההתקפה בנתנז הוא שנגרם נזק משמעותי לאולם המרכזי שבו פעלו הסרכזות. ללא ספק זה הסיג לאחור את התוכנית באופן ממשי. הייתי רוצה להדגיש שוב, אני תמיד מודאג מכך שקיימים היבטים בתוכנית הגרעין שאיננו ערים או מודעים להם, ממש כמו בצפון קוריאה, כך שלעולם לא אהיה בטוח בדבר, עד שאיראן תקבל החלטה אסטרטגית לוותר על תוכנית הגרעין שלה. ואני לא בטוח שזה יקרה כל עוד המשטר הנוכחי שם נמצא בשלטון".


עם זאת, לדעת בולטון הצורך לפעול בנחישות נגד איראן, כפי שהטיף כל השנים, עלול להיפגע לאחר בחירות נובמבר לנשיאות ארה"ב. "איש אינו יודע מה יהיו תוצאות הבחירות, האם יהיה זה ביידן שיזכה בנשיאות או טראמפ שינצח ויזכה בכהונה שנייה, אבל גם אם הוא ייבחר מחדש, איני בטוח אם מדיניותו לא תשתנה. זה בהחלט יכול לקרות", הוא צופה.


אתה רואה אותו חותם על הסכם מחודש עם איראן?

"לפני שנה, בפסגת ה־G7, נשיא צרפת מקרון כמעט הצליח לשכנע אותו לפגוש את שר החוץ האיראני ג'וואד זריף. אני חושב שהלחץ מצד האירופים ואחרים לחזור אל שולחן המשא ומתן לקראת הסכם גרעין מחודש, תמיד מצא אוזן קשבת אצל הנשיא, שבאורח קבע מבקש להגיע להסכמים עם כולם. אני מודאג מאד מגישתו זו. ביודעי כמה קרוב היה טראמפ לפגוש את זריף, אני משוכנע שלא צריך הרבה כדי שהוא יחצה את הגבול. הנשיא שאף להיפגש עם מנהיגי איראן, אם זה רוחאני או חמינאי. הם מצידם היו מוכנים להיפגש כדי להקל עליהם את הסנקציות ולקנות זמן עבור תוכנית הגרעין שלהם. בדיוק כמו שקים ג'ונג און שיטה בטראמפ. אני מודאג מכך שבקדנציה שנייה האיראנים יעשו לו את אותו הדבר. זו סכנה גדולה".


 "סיפוח ישראלי לא יהיה תקדים"


בספרו מתאר בולטון כיצד חתנו של טראמפ, ג'ארד קושנר, מנע מנתניהו לשוחח עם הנשיא כאשר ראש הממשלה ביקש לשכנע אותו לבל ייפגש עם זריף. אליבא דבולטון, קושנר דווקא דחק בו לקיים את הפגישה, שלבסוף לא יצאה לפועל.


"החלטותיו של הנשיא טראמפ במגוון נושאים הקשורים במדיניות חוץ, נעשו לא בשל היתרונות לטיעונים כאלה ואחרים, אלא מתוך הערכה כיצד הדבר ישפיע על מדיניות הפנים שלו, על הפוליטיקה הפנימית בתוך ארה"ב", טוען בולטון.


כמו שקיסינג'ר אמר פעם על ישראל שאין לה מדיניות חוץ, רק מדיניות פנים.

"לפעמים הדרך הזו הניבה תוצאות שראיתי כחיוביות וקיוויתי שזה יעבוד. אחרי שייבחר מחדש, כאשר יוסר האיום הפוליטי של אי־בחירה נוספת, החשש שלו מתגובות שליליות מצד חברי קונגרס רפובליקנים להחלטותיו כבר לא ישחק תפקיד. אני מודאג, ולא בטוח מי ינקוט קו נוקשה יותר כלפי איראן, ביידן או טראמפ".


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 20/08/08556492-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 0/08/08556492-750x531.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
פוטין. צילום: EPA

לגבי היחס לישראל, אומר בולטון כי אינו צופה שתקופת הכהונה השנייה של טראמפ תהיה דומה לראשונה, ומזהיר כי אנו צפויים לשינויים ביחס הממשל בכל מקרה. "אם ביידן ייבחר, ממשלו ינקוט קו דומה מאוד לנשיא אובמה. זה עלול להוות בעיה גדולה עבור ישראל", הוא מתריע. "המצב יכול להיות גרוע בהרבה מבתקופת אובמה. עלינו להיות מציאותיים. המפלגה הדמוקרטית הנוכחית היא מאוד אנטי־ישראלית, ותהיה לכך השפעה רבה על הממשל.


"גם הקו של טראמפ עלול להשתנות. ישראל צריכה לשאול את עצמה מה יעשה טראמפ בסוגיה האיראנית ועד כמה יהיה נחוש למנוע ממנה נשק גרעיני. גם לפעילותו של ג'ארד קושנר בעניין תוכנית השלום עם הפלסטינים תהיה השפעה רבה. נושא החלת הריבונות על שטחים בגדה המערבית הוא דוגמה לכך. היו דיונים רבים בנושא אך זה עדיין לא קרה, ואני משוכנע שהדבר נובע מהתנגדותו של קושנר. איני יודע מה השיקולים בישראל אך אני יודע שהוא נגד, והוא אף מתנגד שהנשיא יכיר בריבונות אם ישראל תעשה זאת".


אם טראמפ ייבחר שנית, לדעתך הוא יחזור בו מההכרה בזכותה של ישראל להחיל ריבונות?

"ככל שרשימת המתפטרים מהבית הלבן גדלה, השפעתו של קושנר מתחזקת. איני יודע מה השגריר דייוויד פרידמן יעשה. הוא עשה עבודה נהדרת כשגריר בארבע השנים האחרונות. ייתכן שיחליפו אותו".


אבל האלטרנטיבה היא ביידן. כפי שתיארת, זה עלול להיות גרוע יותר.

"איני אומר שביידן יהיה נשיא טוב יותר לישראל, זה בלתי אפשרי. אבל איני חושב שתקופת נשיאותו השנייה של טראמפ תיראה כמו הראשונה מבחינת ישראל".


ומה דעתך על תוכנית המאה?

"איני חושב שהיא תוביל לאן שהוא", משיב היועץ לשעבר. "חשבתי שזה היה צעד נכון לנצל את השינויים הגאו־אסטרטגיים באזור, ואת חששותיהן של מדינות המפרץ מאיראן בשל תוכנית הגרעין ותמיכתה בטרור. הן רואות את תוקפנותה הצבאית בעיראק ובסוריה, תמיכתה בחיזבאללה ובטאליבן. לעומתה ישראל היא שותף יציב, גם מהבחינה הכלכלית. לשיתוף פעולה עימה יש יתרונות פוטנציאליים, וניסיון מחודש לפתור יחד את הסכסוך הפלסטיני הוא צעד הגיוני. אלא שהבעיה היא שהתוכנית נדחתה זמן כה רב עד שאיבדה את הסיכוי לשאת פרי. אמרתי לקושנר שלוּ היה יוצא עם התוכנית בשנת הכהונה הראשונה של הנשיא, היו לה סיכויים טובים בהרבה מאשר בשנה רביעית, שנה של קמפיין לנשיאות. כעת, כמעט בטוח שאיש לא ייקח אותה ברצינות".


"ככל שרשימת המתפטרים מהבית הלבן גדלה, השפעתו של קושנר מתחזקת. איני יודע מה יעשה השגריר דייוויד פרידמן. הוא עשה עבודה נהדרת כשגריר, ייתכן שיחליפו אותו"


מה ההבדל?

"שום גורם באזור לא יעשה צעד משמעותי מול נשיא שעלול לסיים את כהונתו בעוד כמה חודשים. לו היה יוצא עם התוכנית בשנה הראשונה, מדינות האזור היו אומרות שיש עוד שבע שנים עם הנשיא הזה, וכדאי לקחת את התוכנית ברצינות".


אתה משוכנע שלפני ארבע שנים הפלסטינים היו מסכימים לשבת לשולחן המו"מ?

"נכון שהסיכויים לגבש תוכנית משלך ולהציג אותה לאזור לא היו גבוהים מלכתחילה, אך ברור שכל יום שחלף רק הגביר את הקושי להניע את הרעיון".


כמי שתמיד התנגד לפתרון שתי המדינות, מה דעתך על פרק המדינה הפלסטינית הכלול בתוכנית?

"אמרתי מזה שנים שפתרון שתי המדינות אינו בר קיימא, כך שכל תוכנית המבוססת על עיקרון זה, גם לא מדינה וחצי, לא יעבוד".


האם ישראל צריכה להכריז על ריבונות מבלי להמתין לאישור ארה"ב?

"אני מבין שבמצב הקואליציה הפוליטית היום לא קל לקבל החלטה על סיפוח, אבל ישראל לא היססה לספח את הגולן או את מזרח ירושלים ב־67'. אלה היו צעדים חד־צדדיים, כך שסיפוח כעת לא יהווה תקדים. תלוי היכן יעבור הקו, אבל אני מאמין שכיוון שמדובר באזורים שבכל מקרה יישארו תחת שלטון ישראל, הכרה במציאות אינה עניין רע בדרך להשגת שלום, אלא דווקא טוב. אבל אני מניח שהממשלה אינה רוצה לעשות דבר מבלי לקבל את הסכמת ארה"ב. זה אומר שלא תהיה כל ריבונות לפני הבחירות".


בארה"ב או בישראל? שאלתי. "אנשים צריכים להיות מוטרדים לגבי חוסר הוודאות שהבחירות בארה"ב עלולות לגרום", הוא עונה ברצינות.


הכינור של פוטין


ג'ון בולטון (71), מילא שורה ארוכה של תפקידים בממשל האמריקני, בעיקר במחלקת המדינה. במשך שנים עמד בראש החץ של הממשלים השונים במלחמה בהפצת הנשק הגרעיני. כאשר מזכירת המדינה קונדוליזה רייס מינתה אותו לתפקיד השגריר באו"ם, היו שאמרו כי עשתה זאת כדי להרחיקו ממסדרונות המשרד. הוא אינו עושה חשבון לאיש ואומר את אשר בליבו. על המוסד שבו כיהן אמר כי "אין דבר כזה או"ם. יש את הקהילייה הבינלאומית, שיכולה להיות מובלת רק על ידי מעצמת העל שנותרה, ארה"ב". ואכן הוא פעל לשיטתו, שלפיה ארה"ב בעלת המאה היא גם בעלת הדעה.


הוא שימש חוקר מדיניות חוץ וארגונים בינלאומיים במכון המחקר הניאו־שמרני American Enterprise Institute, ופרסם מאמרים רבים בעיקר בעיתונים שמרניים, כמו הוושינגטון טיימס והוול סטריט ג'ורנל. בנובמבר 2007 פרסם את ספרו הראשון ובו תיאר את תקופת שירותו באו"ם.


ספרו של בולטון

במרץ 2018 מונה על ידי הנשיא טראמפ ליועץ לביטחון לאומי, ולאחר 17 חודשים נפרדו דרכיהם. זמן קצר לאחר מכן פרסם בולטון את ספרו "החדר שבו זה קרה: זיכרונות מהבית הלבן", ובו גילויים לא מחמיאים בלשון המעטה על הנשיא והתנהלותו. לא בכדי ניסה הבית הלבן למנוע את הוצאת הספר, המציג את טראמפ כנשיא שאינו בעל ידע רב, ושכל החלטותיו מתקבלות על פי השאלה כיצד הדבר יסייע לו להיבחר שנית.


כבר בשבוע הראשון נמכר הספר במאות אלפי עותקים. זה קרה אחרי שבית המשפט דחה ניסיונות של הנשיא טראמפ למנוע את הוצאתו, "שרק הועילו למכירות", כפי שאומר לנו בולטון.


שאלתי אותו איך קרה שחתול שחור עבר ביניהם. "הייתה הצטברות של סדרה שלמה של נושאים, שאינם קשורים לישראל", הוא עונה. "רוסיה, סין, איראן, אפגניסטן, צפון קוריאה, ונצואלה ועוד. טראמפ נע לכיוון שגוי באופן שכבר לא יכולתי לייעץ לו, ובנקודה מסוימת, כאשר חשתי כי לא אוכל להיות שלם עם מצפוני כאשר הוא לא מקשיב לעצותיי, הדבר המכובד ביותר לעשות היה להתפטר. וכך עשיתי. חשבתי לעשות זאת כמה פעמים במהלך הכהונה, מכתב ההתפטרות שלי היה מוכן כמה חודשים, אך הסאה הוגדשה בפרשיות אפגניסטן ואוקראינה".


"תוכנית המאה נדחתה זמן כה רב עד שאיבדה סיכוי לשאת פרי. כעת, כמעט בטוח שאיש לא ייקח אותה ברצינות"


בולטון הופתע במיוחד אחרי שהנשיא הזמין לקמפ דיוויד משלחת מאפגניסטן, כולל נציגי הטאליבן, לשיחות שלום. טראמפ ביטל בסופו של דבר את הפגישה בעקבות סדרת פעולות טרור של הטאליבן באפגניסטן. בעניין אוקראינה הוא מאשר את הטענות שלפיהן הנשיא ביקש להמשיך ולהקפיא סיוע לקייב עד שתיפתח חקירה נגד בנו של ג'ו ביידן.


מדוע לא העדת על כך בהליך ההדחה בקונגרס?

"עדותי לא הייתה משנה דבר. הדמוקרטים ניהלו חקירה מפלגתית ובסופו של דבר הפסידו. זה היה ברור מלכתחילה בהתחשב במספר הקולות הדרושים להדחה בסנאט. אני מאמין לטענות של הדמוקרטים על הלחץ שטראמפ הפעיל על האוקראינים ואיני מסכים עם מה שעשה, אבל המעשים הללו אינם מגיעים לדרגה המחייבת הדחה".


בנוסף, התריע בולטון על שאננות הממשל כלפי האיום הגרעיני מצפון קוריאה. "ארה"ב מכריזה שזה לא קביל שקוריאה הצפונית תיפתח נשק גרעיני, אבל בשלב זה הצהרות אלה הן יותר רטוריקה ריקה מאשר מדיניות של ממש". הכריז.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... -at-23.28.08-750x354.jpeg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
בולטון במהלך הריאיון למקור ראשון

בולטון ידוע בגישתו הביקורתית עד עוינת כלפי הרוסים. היא עולה גם בביקורת שהוא מותח בספרו על יחסיו "הילדותיים" כהגדרתו של הנשיא עם פוטין. הוא חושף כי בלם הסכמים מזיקים שטראמפ ביקש לחתום עם נשיא רוסיה. "פוטין בטוח שהוא יכול לנגן על טראמפ כמו על כינור", אמר בריאיון אחר. "לטראמפ אין פילוסופיה אלא הוא פועל מדחפים תוקפניים, העלולים להיות מסוכנים", הוא אומר לנו. בספר מציין בולטון גם כי טראמפ ביקש להעניק טובות הנאה לשליטי טורקיה וסין ולעצור חקירות נגדם.


לדבריו, בכירים בממשל מתוסכלים מהתנהלותו של טראמפ. הוא הזכיר פתק שהעביר לו מזכיר המדינה מייק  פומפאו שבו כתב על טראמפ: "He is full of shit". "הוא לקח אחר כך את הפתק", מספר לנו היועץ לשעבר.


בורות ונפוטיזם


בולטון אינו מסתיר את דעתו כי טראמפ אינו כשיר לתפקידו, וכי הוא נתון לתמרונים שמפעילים עליו מנהיגים שונים. בספרו הוא טוען שטראמפ ביקש מנשיא סין שי ג'ינפינג שיסייע לו להיבחר לכהונה נוספת, ושהנשיא הפגין בורות מדאיגה כששאל אם פינלנד היא חלק מרוסיה ולא ידע שלבריטניה יש נשק גרעיני.


הוא באמת כה חסר ידע?

"הייתי אומר שהוא מאוד 'בלתי מיודע'", מתנסח בולטון. "גרוע מכך, שום נשיא לא מגיע לכהונה עם ידע מוחלט, אבל הוא נראה בלתי מעוניין בעליל ללמוד ומאמין שהוא יכול לשפוט אנשים בעזרת האינסטינקטים שלו. כך הוא פועל בעסקיו, וכך הוא מאמין שהוא יכול לפעול בבית הלבן. זו טעות גדולה".


גם חתנו של הנשיא מתמרן אותו, על פי בולטון. "מעולם לא חשבתי שנפוטיזם יכול להיות דבר כה רע עד שפגשתי בקושנר", הוא אומר. "קשה לצוות לתפקד כאשר בני משפחה מדרגה ראשונה עם גישה חופשית לנשיא עושים כאוות נפשם. יש הבדל אם אתה משוטט באגף המערבי, או מנסה לדבר עם הנשיא בטלפון מניו־יורק. ההשפעה הזו תגדל, באופן בלתי נמנע, בכהונה השנייה".


אחרי הוצאת הספר צייץ טראמפ כי "הספר של בולטון המשוגע מורכב משקרים וסיפורים כוזבים", וכינה אותו "טיפש, טמבל משעמם וממורמר שרק רצה לצאת למלחמה".


איך, להערכתך, מתמודד הממשל עם משבר הקורונה? שאלתי את בולטון. "לא באופן יעיל במיוחד", הוא משיב. "כבר בהתחלה התריעה הסוכנות לביטחון לאומי ומרכז השליטה על המתרחש בסין והסכנות הצפויות משם. נוהל קמפיין נגד מדיניות הסתרת העובדות מצד הסינים, אבל לא רצו לשמוע שהמגפה תהיה כה חמורה ותשפיע באופן כה רציני על הכלכלה. לדעתי הפסדנו חודשיים עד שננקטו צעדים יעילים, הן מבחינה בריאותית והן מבחינה כלכלית ואנחנו עדיין משלמים את המחיר".


איך זה ישפיע על הבחירות?

"לקורונה תהיה השפעה רבה אבל אני חושב שהדמוקרטים עדיין עומדים להפסיד, אף שהסקרים מראים שביידן מוביל. עליו עוד לבחור את סגן הנשיא, ולפנינו עוד שלושה עימותים. אסור לזלזל בכוחה של המפלגה הרפובליקנית לנהל מערכת בחירות. הכול פתוח. הצעת הנשיא לדחות את הבחירות מעידה על כך שהוא יודע שהוא בצרות, אבל זו לא הצעה מעשית כלל".


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 08/AFP_1VU13F-750x496.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
קים ג'ונג און. צילום: AFP

עבור מי תצביע?

"בפעם הראשונה בחיי לא אצביע למועמד הרפובליקני. מסיבות פילוסופיות לא אצביע גם עבור ג'ו ביידן. במרילנד מותר לכתוב על פתק ההצבעה שם אחר של רפובליקני שמרני, שעדיין לא הוחלט לגביו במדינה".


האם בולטון פוזל בעצמו לעבר החדר הסגלגל? בשיחתנו הוא פוסל זאת מכול וכול. "אחרי הבחירות, ובוודאי אם טראמפ יפסיד, על המפלגה הרפובליקנית לנהל חשבון נפש רציני על עתידה כדי להימנע מליפול שוב למלכודת הבדלנות. אני מתכוון להיות שותף לתהליך זה, וכדי לתרום לדיון רציני אני מצהיר שלי לא יהיה שום עניין אישי בכך, ולא ארוץ ב־2024".


The post "סיפוח לא יהיה תקדים": יועצו לשעבר של טראמפ מדבר appeared first on מקור ראשון.


מחבר: nachumw | מקור ראשון חשיפות: 7 | דירוג: 3/151 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: