פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
6/9/2020 7:57

לזניה: שכבות של אושר

תנו לי לזניה וקחו את כל השאר לעצמכם. מה צריך יותר מפסטה, רוטב עגבניות, גבינות וירקות בביס אחד? החופש הגדול שהיה נמרח כמו מסטיק ובכלל לא ברור אם הוא לא חוזר בקרוב. יש קפסולות, זומים וכל מיני מילים שאני כבר לא מחבבת.


אני מרגישה שאנחנו נעים ונדים במעגלים, כל אחד במעגל שלו ומדי פעם מתנגשים.


מה יהיה?


בזמן האחרון יש לי קצת יותר זמן להשקיע באוכל אבל הרבה פחות סבלנות לבלות במטבח, ולכן לזניה הייתה פתרון מושלם. כולם אוהבים לזניה, מתינוקות ועד סבתות. אם הולכים על הלזניה הקלאסית, זה באמת לוקח 15 דקות והיא כבר בתנור. ועוד דבר – לזניה גדולה מסדרת לי ארוחות צהריים וערב ליומיים (מישהו אמר ארוחת בוקר?) עם סלט ירקות בצד וכולם מרוצים. לזניה היא גם מקור בלתי נגמר ליצירתיות ושימוש בירקות שהלכו לאיבוד במקרר. מִחזור וחיסכון!


הפעם הכנתי לכם אוסף לזניות קצת שונות, לגיוון ולכיף. קצת יותר השקעה, אבל זה לגמרי משתלם, במיוחד אם מכינים אותה לארוחת שבת או לפיקניק עם חברים. אני מכינה את הלזניות האלה בלי שום תירוץ מיוחד, ואת לזניית הפטריות אתם הולכים לאמץ לשנים רבות, הבטחה שלי!


לזניית בשר עם קישואים וקרם כרובית


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ads/2020/09/02-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ds/2020/09/02-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
לזניית בשר עם קישואים וקרם כרובית. צילום: אפרת ליכטנשטט

לזניית בשר עם טריק קטן שנותן לה תחושה קרמית, בזכות השימוש בכרובית הנטחנת לקרם חלק. שימוש מופרז בתבלינים חמים (כמו שאני אוהבת) לוקח את הטעמים למחוזות המטבח הים־תיכוני ויוצר מפגש מסעיר עם עלי הלזניה.


מרכיבים


לתבנית בגודל 20/30 ס״מ


1 חבילת עלי לזניה (מומלץ עלי לזניה שלא דורשים בישול מוקדם)


לקרם כרובית:


1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים

300 מ״ל חלב אורז / חלב טבעוני אחר, לא ממותק

1 כפית מלח

½ כפית כורכום

½ כפית פלפל

½ כפית כמון


לשכבת הבשר:


500 גרם בשר בקר טחון

2 כפות שמן

½ כפית בהרט

½ כפית כמון

½ כפית כורכום

½ כפית קינמון

3 שיני שום כתושות

½ כפית מלח

½ כפית פלפל

1 כוס רוטב עגבניות מוכן (מומלץ של חברת mutti האיטלקית)


לקישואים:


2 כפות שמן

4־5 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית מלח

½ פלפל

½ כפית כמון

½ כפית כורכום

½ כפית פפריקה

3 שיני שום כתושות


להרכבה:


½1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

5 כפות שמרי בירה (לא חובה)


* מוזמנים להשמיט תבלינים לפי טעמכם ולפי מה שיש לכם בבית.


אופן ההכנה


1. קרם כרובית: מבשלים את הכרובית בשפע מים רותחים וכף מלח, עד שהיא רכה מאוד. מסננים מהמים ושמים במעבד מזון עם חלב אורז, מלח, כורכום, פלפל וכמון. טוחנים לקרם חלק.

2. קישואים: במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את קוביות הקישואים. אחרי 10 דקות מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עוד כמה דקות עד שהקישואים רכים.

3. תערובת הבשר: במחבת גדולה (אפשר בזו שהרגע טיגנו בה קישואים, בלי לנקות אותה) מחממים שמן ומטגנים את הבשר.

4. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לאפור. אין צורך לטגן יותר מכך כי הבשר עובר אפייה בתוך הלזניה.

5. מוסיפים רוטב עגבניות ומבשלים כדקה נוספת.

6. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית גדולה.

7. הרכבה: מניחים בתחתית התבנית כף מקרם הכרובית ועליה מסדרים עלי לזניה.

8. מניחים על העלים מחצית מקרם הכרובית, ועל הכרובית מחצית מתערובת הבשר (אפשר בשלב הזה להוסיף עוד שכבת עלי לזניה, אם רוצים).

9. מניחים על הבשר מחצית מהקישואים.

10. מכסים בעלי לזניה וחוזרים על השכבות: קרם כרובית, בשר וקישואים.

11. לבסוף מניחים שכבה אחרונה של עלי לזניה, ומפזרים עליהם שמרי בירה ועגבניות חתוכות.

12. מוזגים בזהירות את המים הרותחים על כל הלזניה, מלמעלה ומסביב.

13. מכסים בנייר כסף ואופים 50 דקות.


שימו לב:


1. אחרי האפייה משאירים מכוסה כדי שעלי הלזניה העליונים לא יתייבשו.

2. אם העלים העליונים יבשים, דוחפים אותם מעט פנימה שירטבו.

3. משאירים מכוסה עד האכילה.


הלזניה טעימה יותר למחרת ההכנה.


לזניה ירוקים


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ads/2020/09/04-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ds/2020/09/04-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
לזניה ירוקים. צילום: אפרת ליכטנשטט

לזניה עם טעם נפלא של המון עשבי תיבול, מנגולד ותרד. זריקת מרץ של בריאות וויטמינים שכיף לאכול.


מרכיבים


לתבנית בגודל 20/30 ס״מ


1 חבילת עלי לזניה (מומלץ עלי לזניה שלא דורשים בישול מוקדם)


לתערובת גבינות:


150 גרם מוצרלה מגורדת גס, 50 גרם שומרים בנפרד

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה

1 גביע (250 גרם) קוטג'

1 מכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 15%

200 גרם גבינה בולגרית/פטה מפוררת

1 ביצה (לא חובה)

¼ כפית פלפל שחור

3 שיני שום גדולות כתושות


לתערובת ירוקים:


3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 כפית מלח

½ כפית סוכר

¼ כפית פלפל שחור

1 צרור מנגולד (5־6 עלים) מופרד לגזע ולחלק הירוק, קצוץ גס

1 חבילת תרד שטופה וקצוצה גס

צרור פטרוזיליה קצוצה גס

צרור כוסברה קצוצה גס


אופן ההכנה


1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא רך וזהוב.

2. מוסיפים מלח, סוכר ופלפל שחור, וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.

3. מוסיפים את המנגולד והתרד הקצוצים ומטגנים כשתי דקות עד שנפחם יורד. מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב.

4. מעבירים את התערובת למסננת כדי להיפטר מעודפי הנוזלים.

5. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הגבינות, חוץ מ־50 גרם מוצרלה שיישארו לפיזור למעלה.

6. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית גדולה.

7. הרכבה: מניחים בתחתית התבנית כף מתערובת הגבינות ועליה מסדרים עלי לזניה.

8. מניחים על העלים שליש מתערובת הגבינות, ועל הגבינות מחצית מתערובת הירוקים.

9. מכסים בעלי לזניה וחוזרים על השכבות: גבינות, ירוקים ועלי לזניה.

10. לבסוף מניחים את השליש האחרון שנותר מתערובת הגבינות, ועליו מפזרים 50 גרם מוצרלה מגורדת.

11. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות. אחרי 40 דקות מורידים בזהירות את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות.

הלזניה טעימה יותר למחרת ההכנה.


טיפ:


כדי שנייר הכסף לא יידבק ללזניה בזמן האפייה, משמנים אותו בנדיבות בשמן זית ורק אחר כך עוטפים איתו את הלזניה. אפשרות נוספת היא לקנות נייר כסף שיש מצידו השני נייר אפייה (מוצר מושלם!)


לזניית פטריות


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ads/2020/09/03-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ds/2020/09/03-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
לזניית פטריות. צילום: אפרת ליכטנשטט

לזניה מנצחת בכל הקטגוריות ושדרוג מושלם ללזניה הקלאסית, ללא תוספת רבה של עבודה: רק לטגן פטריות ולשלב פנימה. צפו לחיסול מהיר של התבנית.


מרכיבים


לתבנית בגודל 20/30 ס״מ


1 חבילת עלי לזניה (מומלץ עלי לזניה שלא דורשים בישול מוקדם)

1 כוס רוטב עגבניות מוכן (כדאי של חברת mutti האיטלקית)


לתערובת גבינות:


2 גביעי קוטג׳ (סה״כ 500 גרם)

100 גרם צ׳דר מגוררת (או גבינה צהובה אחרת לטעמכם)

100 גרם מוצרלה מגוררת

250 מ״ל שמנת לבישול 15%

3 שיני שום כתושות

½ כפית טימין יבש

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור


לתערובת הפטריות:


3 כפות שמן זית

1 קילו פטריות שפיניון/פורטובלו או שילוב של שתיהן, קצוצות לקוביות קטנות (שומרים 3 שלמות)

2 בצלים קצוצים

1 כפית מלח

½ פלפל שחור


אופן ההכנה


1. פטריות: פורסים 3 פטריות לפרוסות ומטגנים אותן לחוד עם כפית שמן זית במחבת קטנה. שומרים בצד לשלב ההרכבה.

2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הפטריות הקצוצות כ־15 דקות, עד שהנוזלים שלהן מתאדים והן מצטמקות.

3. מוסיפים את הבצלים ומטגנים 10־15 דקות נוספות עד שהבצל רך וזהוב.

4. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים שתי דקות נוספות.

5. גבינות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הגבינות, ושומרים מעט צ׳דר לפיזור למעלה.

6. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית גדולה.

7. הרכבה: מניחים בתחתית התבנית כף מתערובת הגבינות ועליה מסדרים עלי לזניה.

8. מניחים על העלים שליש מתערובת הגבינות, ועל הגבינות מחצית מתערובת הפטריות. מוזגים על הפטריות מחצית מרוטב העגבניות.

9. מכסים בעלי לזניה וחוזרים על השכבות: גבינות, פטריות, רוטב עגבניות ועלי לזניה.

10. לבסוף מניחים את השליש האחרון שנותר מתערובת הגבינות, ועליו מפזרים 50 גרם צ׳דר מגורדת.

11. מקשטים בפטריות שטיגנו בהתחלה.

12. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות. אחרי 40 דקות מורידים בזהירות את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות.


הלזניה טעימה יותר למחרת ההכנה.


The post לזניה: שכבות של אושר appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Rina Nakonechny | מקור ראשון חשיפות: 4 | דירוג: 2/60 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: