פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
18/10/2020 7:13

ספגטי: חוטים של אהבה

חזרנו לשגרה לא שגרתית. החגים תמו אבל הביטוי ״אחרי החגים״ לא נאמר השנה. אני צמודה לחדשות, צמודה למטבח, צמודה לפיצים. כולם רוצים לאכול וצריך גם להפתיע ולחדש (בלי לחץ, 90 אחוז מהזמן אוכלים פה חביתה וסלט). כשאני מנסה לחדש זה בעיקר בשבילי, כדי שיהיה לי כיף ומעניין וגם כי אני אוהבת כל כך מחמאות, במיוחד מהילדים שלי. ״אמא זה כל כך טעים״ הוא המשפט הכי אהוב עליי בעולם! גם עליכם?


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– סקר: 83% מהיהודים האורתודוקסיים בארה"ב תומכים בטראמפ

– שרת התפוצות הודתה למנכ"ל פייסבוק: "התייצבת לצד האמת"

– חברות מאיחוד האמירויות ישקיעו במרכז הייטק בשכונת ואדי ג'וז


בקיצור, אוהבים אצלנו מאוד ספגטי. זאת הפסטה שהכי כיף לאכול, נעימה כזו, טעימה כזו, מזכירה לי את איטליה וגם את הילדוּת. אבל יש לי גם בעיה עם ספגטי – זה מלכלך! מאוד! אי אפשר לסיים ארוחה עם חולצה נקייה כשאוכלים ספגטי.

למרות זאת, ניגשתי למשימה והיא להכין מנות עם ספגטי שישברו את השגרה וילהיבו את הקהל. אני חושבת שהצלחתי, כי לא נשאר כלום בצלחות. ואיזו פסטה אתם הכי אוהבים?


ספגטי עוף


צילום: אפרת ליכטנשטטhttps://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/10/03-1-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/10/03-1-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
ספגטי עוף. צילום: אפרת ליכטנשטט

לקחתי את המנה המפורסמת של חמין העוף, ועשיתי לה מתיחת פנים קלה לכיוון יותר פרקטי ויומיומי. בסופו של דבר התקבל סיר טעים מאוד שקל להכין וכולם אהבו.


מרכיבים


6־7 מנות


500 גרם ספגטי


לעוף:

3 כפות שמן

1 ק"ג שוקי עוף

תבלינים:

1 כפית מלח

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה

1 כפית אבקת שום או 3 שיני שום כתושות

¼ כפית קינמון

¼ כפית בהרט


לסיר:

3 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות לרוחב, ברוחב 1 ס״מ

1 כוס מים


אופן ההכנה


1. מבשלים את הספגטי במים עם כפית מלח, דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים מהמים.

2. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את שוקי העוף כ־20 דקות, מכל הצדדים, עד שהן שחומות היטב.

3. מערבבים את כל התבלינים, מפזרים על העוף ומטגנים שלוש דקות נוספות.

4. מרכיבים את הסיר: בתחתית סיר שמתאים לתנור מניחים את הבצל הפרוס, ועליו ¾ מכמות הספגטי. מניחים על הספגטי את שוקי העוף וביניהן מפזרים את הספגטי שנותר.

5. מוזגים מעל את כל שאריות נוזלי הטיגון והתבלינים של העוף יחד עם כוס מים.

6. מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום ואופים שעתיים בתנור, בחום של 200 מעלות טורבו.


מגישים חם.


פאי ספגטי


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/10/04-1-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/10/04-1-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
פאי ספגטי. צילום: אפרת ליכטנשטט

שנים שהמתכון הזה על הכוונת שלי. מה כבר יכול להיות רע בפאי שכולו עשוי מפסטה ופסטו ועוד קצת תרד בשביל הבריאות? כלום! אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה.


מרכיבים


6־7 מנות


1 חבילה (500 גרם) ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן פחות דקה

130 גרם עלי בזיליקום, ללא הגבעולים

¼ כוס שמן זית

2־3 שיני שום

1 כפית מלח

100 גרם תרד טרי קצוץ

5 עגבניות מיובשות קצוצות

1 בצל סגול קטן קצוץ

½ כוס חלב

½ כוס מים

2 ביצים

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת


אופן ההכנה


1. מבשלים את הספגטי דקה פחות מהוראות היצרן.

2. מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 22־24 ס״מ.

3. במעבד מזון שמים בזיליקום, שמן זית, שום ומלח וטוחנים למרקם אחיד.

4. בקערה גדולה מאוד שמים את הפסטה.

5. מוסיפים לקערה את תערובת הבזיליקום הטחון, תרד, עגבניות מיובשות ובצל ומערבבים.

6. מוסיפים חלב, מים, ביצים ואת רוב הפרמזן (שומרים כמה כפות לפיזור מלמעלה) ומערבבים היטב.

7. מעבירים את כל הפסטה לתבנית ומהדקים היטב.

8. מפזרים את הפרמזן שנותרה על הפסטה.

9. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 5 דקות נוספות.


מגישים חם.


ספגטי ברוטב קייל


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... s/2020/10/02-1-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2020/10/02-1-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
ספגטי ברוטב קייל. צילום: אפרת ליכטנשטט

רוצים שהילדים שלכם יזללו קייל ולכם אפילו לא ישאר מה לטעום? תכינו להם את הרוטב הזה!

מבוסס על מתכון של ג׳יימי אוליבר, עם כמה שינויים שלי.


2־3 מנות


מרכיבים


250 גרם ספגטי מקמח מלא


לרוטב:

200 גרם קייל (כ־2 חבילות)

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

1 ענף סלרי קצוץ דק

4 שיני שום פרוסות

½ כפית מלח

30 גרם פרמזן

3 כפות שמן זית

¼ כוס שמנת לבישול 15%

להגשה: עוד פרמזן מגורר


אופן ההכנה


1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.

2. שוטפים היטב את הקייל וחותכים החוצה את הענף העבה עד מרכז העלה, ואת העלים קוצצים גס.

3. במחבת רחבה מטגנים בצל וסלרי כעשר דקות עד שהם מתרככים.

4. מוסיפים את השום והמלח ומטגנים כמה דקות נוספות.

5. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את הקייל ומטגנים 3־5 דקות עד שהנפח שלו יורד והוא מתרכך (אך לא מדי).

6. מעבירים את כל התערובת למעבד מזון ומוסיפים פרמזן, שמן זית ושמנת לבישול. וטוחנים למרקם אחיד ואם יש צורך מוסיפים עוד כף שמן. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

7. מערבבים את הספגטי עם הרוטב ומגישים מיד עם עוד פרמזן מגורר.


ספגטי ברוטב קייל


רוצים שהילדים שלכם יזללו קייל ולכם אפילו לא יישאר מה לטעום? תכינו להם את הרוטב הזה!

מבוסס על מתכון של ג׳יימי אוליבר, עם כמה שינויים שלי.


מרכיבים


2־3 מנות


250 גרם ספגטי מקמח מלא


לרוטב:

200 גרם קייל (כ־2 חבילות)

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

1 גבעול סלרי קצוץ דק

4 שיני שום פרוסות

½ כפית מלח

30 גרם גבינת פרמזן

3 כפות שמן זית

¼ כוס שמנת לבישול 15%

להגשה: עוד פרמזן מגוררת


אופן ההכנה


1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.

2. שוטפים היטב את הקייל וחותכים החוצה את הענף העבה עד מרכז העלה, ואת העלים קוצצים גס.

3. במחבת רחבה מטגנים בצל וסלרי כעשר דקות, עד שהם מתרככים.

4. מוסיפים את השום והמלח ומטגנים כמה דקות נוספות.

5. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את הקייל ומטגנים 3־5 דקות, עד שהנפח שלו יורד והוא מתרכך (אך לא יותר מדי).

6. מעבירים את כל התערובת למעבד מזון ומוסיפים פרמזן, שמן זית ושמנת לבישול. טוחנים למרקם אחיד, ואם יש צורך מוסיפים עוד כף שמן. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

7. מערבבים את הספגטי עם הרוטב ומגישים מיד עם עוד פרמזן מגוררת.


The post ספגטי: חוטים של אהבה appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Rina Nakonechny | מקור ראשון חשיפות: 2 | דירוג: 2/76 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: