פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
1/11/2020 7:02

גלגלי הצלה: האפליקציות שעוזרות למופרעי הקשב

ידוע שאנחנו, מופרעי הקשב, נוטים להתמכרויות, לא רק לאלכוהול ולסמים, אלא גם לשימוש מוגזם בסלולרי או לצפייה בטלוויזיה. מאידך, יש כיום הרבה מאוד אפליקציות ושירותים דיגיטליים שמטרתם לסייע לנו להתאפס על עצמנו, לחסוך בזמן וגם לצמצם את הזמן שאנחנו מבזבזים ברשתות החברתיות. אז הנה לכם המלצות לאפליקציות ולשירותי אונליין, שאת חלקם גם ניסיתי בעצמי.


אפליקציות לניהול זמן


Any.do

אפליקציית ניהול משימות חכמה, שאחרי שבוע ניסיון גם החלטתי לשלם כמה שקלים בחודש תמורת חבילת הפרימיום שלה. מדובר באפליקציה שניתנת להורדה לסלולר ולמחשב. היא מאפשרת ליצור תתי־קבוצות, לצבוע בצבעים שונים ואפילו להתחבר לווטסאפ. בווטסאפ תפגשו בוט שמטפל במשימות שתבקשו ממנו. לדוגמה, אפשר לכתוב לו "להתקשר לאמא" והוא ישאל מתי תרצו שהוא יזכיר לכם. מה שאהבתי במיוחד הוא שמדי בוקר האפליקציה מבקשת ממני לעבור על היום שלי, מהן המשימות והפגישות, אילו משימות אבקש לדחות לשעה אחרת או ליום אחר ומתי אני מבקש שהתזכורות יקפצו.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– החתול שמיל ממולדובה: סיפור מרתק בעלילה אפרורית


– דור הזום: המרצה שיודע איך לשפר את הלמידה מרחוק

– צפו: שיחה עם ד"ר מירב כהנא על נשים והלכה בימי קורונה


יש אלמנט נוסף שנקרא "ריכוז": ברגע שהמשימה קופצת מוצע שאגדיר זמן מסוים למשימה, ויש עץ קטן שהולך וצומח עד שמסיימים אותה. אם אבקש לרגע לצאת מהעמוד הזה – הוא ישאל אותי אם אני בטוח שאני רוצה להפסיק את הריכוז. אם לוחצים על כפתור האוזניות – הוא שם רעש לבן ברקע, רעש של גלי ים. גיליתי את זה רק תוך כדי כתיבת שורות אלו. יש גם אפשרות להאשטאגים עם סדרי העדיפויות של המשימה.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ock_366763031-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
צילום: שאטרסטוק

אם תכננתי להתקשר לבנק אבל היום שלי ממש עמוס – כשהתזכורת קופצת אני יכול לבקש תזכורת מאוחר יותר היום, או בכלל לדחות לשבוע הבא. יש לשונית עם ריכוז המשימות כולן, אך גם לפי פילוח – אישי, עבודה או עניינים אחרים.


אפשר גם ליצור רשימת קניות ולשתף אותה עם אדם נוסף – בן או בת הזוג, שותף לדירה, מי שתרצו – וזה מסונכרן אוטומטית, ואף מסדר את רשימת הקניות לפי המחלקות בסופר. בניגוד לאפליקציות אחרות – היישומון גם דובר עברית.


Brain Focus

אפליקציה שעוזרת לנהל את החיים בצורה בריאה ומאוזנת יותר, ומתאימה במיוחד לאלו מאיתנו שיושבים מול המחשב רוב היום. מגדירים מראש את הזמן לכל סשן עבודה, וכשהוא מסתיים מופיעים אייקון של כוס קפה ותזכורת לקחת הפסקה, לקום, להסתובב קצת וכמובן גם לשתות כוס קפה. כשחוזרים לעבודה צריך ללחוץ על הכפתור ולהמשיך אל פרק הזמן הבא. גם כאן יש אפשרות לשלב משימות, והאפליקציה תרכז עבורכם את המשימות שסיימתם ואת הפרודוקטיביות בעבודה.


אני קצת פחות התחברתי – אבל בטוח שהיא תתאים לחלק מכם.


Google Keep / Google Notes

אפליקציה של גוגל המותאמת גם לאייפון ומרכזת את כל המשימות שלכם. היא מסונכרנת עם חשבון הג'ימייל וקיימת גם בגרסה למחשב נייד. ניתן לשלב תזכורות על ידי חיבור ל־Google Now. אפשר גם לפתוח רשימה של משימות ולסנכרן אותה עם אדם נוסף, להוסיף תזכורות על בסיס זמן או מקום ואף לפתוח תזכורות שחוזרות על עצמן.


Unroll.me

אפליקציה שעושה סדר בתיבת המייל ומאפשרת לסדר את כל רשימות התפוצה ולמחוק בלחיצת כפתור את אלו שכבר לא רלוונטיים עבורכם. אני לא יודע מה איתכם – אני, מתברר, רשום לאלפים.



כמה זמן לקח לי לכתוב את המדור?

זה היה שבוע עמוס עם הרבה דיווח חדשותי שדרש ממני להיות זמין כל הזמן בווטסאפ ובטוויטר. בעקבות כך, מדור שהייתי יכול לכתוב בשעתיים סיימתי בכשש שעות – עם אינספור הפרעות בין לבין, בכל מדיום אפשרי.



אפליקציות של מוזיקה


גיליתי בשנה האחרונה, מאז שאני תחת השפעה של טיפול תרופתי, שהאזנה למוזיקה רועשת מסייעת לי לצלוח משימות בלי הסחות דעת – ועדיף שהאוזניות יהיו כמה שיותר גדולות ואטומות.


אוזניות מבטלות רעש


ותיקי העיתון עוד זוכרים אותי יושב שעות במערכת עם אוזניות גדולות, ששאלתי ממטווח ירי. האוזניות ההן סייעו לי לעבוד ב"אופן־ספייס" בלי להיות מוסח כל רגע ממה שנאמר מסביב. הרי אנחנו, מופרעי הקשב, שומעים ורואים הכול, אבל צריכים להתמקד. יש אוזניות רבות שנמכרות ברשת שהן "מבטלות רעשים". באתר זאפ אוזניות של חברת Bose הנחשבת מוצעות במחיר שמתחיל בכ־900 שקל והלאה, אך יש גם אוזניות של חברות זולות יותר כמו JBL, שמחירן מתחיל בכ־280 שקל. ספציפית היה לי ניסיון לא הכי טוב עם JBL – וחבר השאיל לי אוזניות של Bose, שעובדות מדהים למרות שהן בנות חמש שנים.


צילום: שאטרסטוקhttps://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ck_1707953503-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
צילום: שאטרסטוק

מדיטציה ומיינדפולנס


Let's Meditate

בפרק שבו עסקנו ברפואה הסינית הציע המטפל לעשות מיינדפולנס כדי להירגע ולהתאפס. הורדתי אפליקציה בשם Let's Meditate (קיים רק באנגלית), ובה מגוון רחב של סוגי מדיטציה שאפשר לעשות בצורה מודרכת, עם אוזניות. אני לא משתמש בזה כל יום למרות שהייתי רוצה, אך במצבי לחץ או לפני שאני צריך לבצע משימה קשה (ואפילו לפני יום ארוך עם הילדים בסגר) אני יושב לכמה דקות בחדר, עוצם עיניים ומקשיב. לחסרי הסבלנות שבינינו, יש סדרת נשימות מודרכת של שתי דקות. זה עושה פלאים. יש מגוון רחב של מדיטציות: לפני שינה, לשחרור, לטיפול בכאב, לדיכאון ולשיפור המיקוד, ואפילו סדרת מדיטציות המיועדת להקל על הלחץ שיש עלינו בעקבות משבר הקורונה. ממש מומלץ בחום!


אפליקציות נוספות בז'אנר הזה

"נשימת פראנה: מדיטציה והרגעה" וכן "ExtraBe: השראה,  מדיטציה, מוטיבציה בעברית". יש אפשרויות חינמיות, והמינוי השנתי עולה מאות שקלים. היתרונות: היישומון בעברית, והוא מתאים את עצמו למשתמש. הוא מציג שאלון מפורט כדי להבין מי אתה, מה מפריע לך, שעות הקימה והשינה. הוא מאפשר תזכורות לעשות את המדיטציה, ויש אפשרות להתאפסות תוך דקה וחצי. אפשר לבחור מדיטציה ל"רגע מאתגר": על רקע מוזיקה, נשמע קולו של קריין שמדבר איתנו ומכוון אותנו כיצד להתנהג באותו הרגע – לנשום, או לבצע פעולות מרגיעות נוספות.


שינה


Sleep Cycle

אנשים עם הפרעת קשב נוטים ללכת לישון מאוחר, רבים מהם עובדים בלילה כי רק אז אין להם הסחות דעת ויש להם שקט. ויש גם מי שמתקשים להירדם בעקבות הטיפול התרופתי הממריץ. אפליקציית Sleep Cycle מופעלת בסלולר. מניחים את הסלולרי עם האפליקציה ליד המיטה, והמיקרופון ינתח את השינה לפי נחירות, נשימות ורעשים נוספים. האפליקציה תעיר אתכם כשתבקשו, ואפשר גם לתת לה להעיר אותך שלא בזמן שינה עמוקה. בבוקר יתקבל פילוח שיראה כמה זמן היית במיטה, ומתוך זה כמה זמן עבר עד שנרדמת, כמה זמן ישנת ועוד. אם תחברו שעון חכם, הוא יבחן נתונים נוספים כמו קצב הלב, ועוד.


אתר Healthline האמריקני דירג את האפליקציות הטובות ביותר לאנשים עם הפרעת קשב לשנת 2020



  • Due – Reminders & Timers המומלצת ביותר. היא מותאמת רק לאייפון, מחירה 6.99 דולר לחודש ויש אפשרויות פרימיום יקרות יותר. ערך מוסף: התזכורת תשמיע צליל מדי עשר דקות עד שסוף־סוף תסיים את המשימה.

  • Evernote – מסדרת את כל החומר אוטומטית בתיקיות. מרכזת ושומרת סרטונים או אתרים רלוונטיים עבורכם. חינמית עם אפשרויות שדרוג בתשלום.

  • Asana – אפליקציה חינמית שמותאמת יותר למשימות הדורשות שיתוף פעולה עם אנשים אחרים או לניהול משימות קבוצתיות. מעולה למנהלים או לאנשים שעובדים בעבודת צוות – אך גם מותאמת לניהול החיים האישיים.

  • Todoist – אפליקציה לתזכורות ולניהול זמן. ערך מוסף: היא מנתחת בכל זמן נתון כמה משימות השלמתם וכמה נותרו. כך אפשר לראות את מידת היעילות ולהשתפר. חינמית עם אפשרויות שדרוג בתשלום\


כמה זמן אנחנו מבזבזים בסלולר? המון


ישנן אפליקציות שמאפשרות לעקוב אחרי ההתנהגות שלנו בסלולר, ולאחר מכן לעזור לנו לצמצם או לחסום את חלק מהאפליקציות שגוזלות לנו זמן רב. ניתן גם להגדיר זמנים בהם אנחנו מבקשים להיות ממוקדים ובהם אותן אפליקציות "מושהות".


רימון – אפליקציה אחת בתשלום היא של חברת ההגנה ברשת 'רימון'. האפליקציה פועלת על שלל מכשירים, החל מהמחשב הנייד, הלפטופ טאבלט וכמובן הסמארטפון. האפליקציה מאפשרת לשלוט על רמת סינון התכנים בכל מכשיר – בין אם מדובר בעניינים של צניעות, אך גם לחסום שימוש באפליקציות מסוימות, או בזמנים מוגדרים. המערכת אף מתזמנת את השימוש ברשת, ומאפשרת לך לשלוט על זמני הגלישה שלך – ושל ילדיך.


Screen Time – אפליקצייה חינמית, דומה לזו של רימון אך ניתן להוריד אותה בחינם, חלק מהאפשרויות הן אפשרויות פרימיום בתשלום. כבר קרוב לשבוע אני משתמש באפליקציה, היא מציגה לי מידי יום את חלוקת הזמן שלי בין האפליקציות השונות. אני יכול לראות רשימה של כל אחת מהאפליקציות והשעות שכיליתי בה או זמן שימוש לפי קטגוריות כגון: רשתות חברתיות, ספרים ועיון, שיחות טלפון, בידור, צילום ועוד. יש אפשרות להוסיף Limit – הגבלה, על פי תחומים כלליים או אפליקציה מסוימת. למשל להגביל את זמן השיחה בטלפון או השימוש בוואטסאפ. או להגדיר זמן מוגבל לשימוש ברשתות החברתיות.


במספר ימים שהשתמשתי ביישום – הייתי קרוב ל-20 שעות ברשתות חברתיות, 4 וחצי שעות באפליקציית בידור (נטפליקס, יוטיוב) ובמשך 23 דקות צילמתי – כמובן שאת הילדים החמודים. יש גם חדשות טובות: ניצלתי 4:30 שעות בשימוש באפליקציות לשיפור הפרודוקטיביות. הנה, משהו מתחיל לזוז.



סיכום המדור ב–30 מילים:

יש אפליקציות רבות שיכולות לעזור לנו בניהול משימות, במדידת אפקטיביות, בהורדת מפלס הלחץ ואפילו להזכיר לנו להתקשר להורים שלנו. וכן, גם מוזיקה יכולה לעזור, בעיקר אם מאזינים לה עם אוזניות.



The post גלגלי הצלה: האפליקציות שעוזרות למופרעי הקשב appeared first on מקור ראשון.


מחבר: avigailz | מקור ראשון חשיפות: 5 | דירוג: 2/100 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: