פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
7/12/2020 4:57

לבחור סופגניה נכון: אם כבר להשקיע אז שיהיה שווה

הנוסטלגית


https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/ביסקוטי-1-מגנום-פיסטוק.-צילום-בועז-לביא-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 206px) 100vw, 206px" />
צילום: בועז לביא

בביסקוטי מחבבים קונספטים, והשנה הם מציגים הומאז' לגלידות אהובות ונוסטלגיות: יש כאן סופגניית סולרו במילוי קרם מנגו, קראמבל וטוויל טרופי; מטרה – עם וניל, ציפוי תות ועיגול מטרה; טילון פקאן, ואפילו יצרו פה טייק־אוף על שוקובו, בבת עיננו. כולן איכותיות, כולן משמחות חך ועין. ויותר מכול הפליאו בביסקוטי לעשות עם לא פחות מעוגת (!) סופגניות מושחתת במיוחד, שכוללת תחתית פריכה וחמאתית של ביסקוויטים, שכבה של ריבת תות ביתית מרופדת בחצאי סופגניות, מלית גבינה אפויה בציפוי קרם שוקולד לבן, וניל ותות.


לא נסיים בלי ח"ח על האריזה הגאונית והנהדרת. נדיר שסופגניות שורדות את המסע מהקונדיטוריה הביתה ללא פגע. בדרך כלל הן זזות, מתהפכות, נדבקות אחת אל השנייה ונמרחות על דופנות הקופסה – ודאי כשמדובר בז'אנר המוגזמות. ובכן, בביסקוטי מצאו את הפתרון המושלם ויצרו קופסה עם מחיצות בממדים שהותאמו במיוחד לעיגול הקסם, אשר תומכות בה באופן יציב מחד, אך לא מועכות אותה מאידך.


כמה? תות (6 ₪) ריבת חלב, קרם פטיסייר וקרם שוקולד

(7 ₪), מיוחדות (12 ₪), עוגה בקוטר 20 ס"מ (132 ₪).

ביסקוטי // הירקון 67, א"ת בני ברק; העצמאות 104, נווה–עוז. הזמנות לכל הארץ באתר: biscotti.co.il


ה"עשה זאת בעצמך"


כידוע, קורונוש גורמת לעסקי הקולינריה להמציא את עצמם מחדש, והעניין לא פסח גם על חנוכה תשפ"א. כך נולד מיזם "סופגנרי עד הבית" של "בליקמח", עם ערכה מיוחדת שמביאה את ויטרינת החג אל המטבח הפרטי שלכם באופן הכי טרי שאפשר, וללא גלוטן. קודם כול – סחתיין על הצידנית המהממת (והשימושית!) שנושאת בחובה את הערכה. ומה בתוכה? שישה כדורי בצק גולמי מדודים ושקולים, שקית זילוף עם רוטב, תוספות ומדבקה ייחודית שמסייעת באומדן הקוטר הרצוי להתפחה. לערכה מצורפות גם הוראות מדויקות, ואפילו ניתן לצפות בסרטון QR שממחיש באופן המיטבי את הפעולות הנדרשות. אודה ולא אבוש: אני מעדיפה את גרסת ה"קניתי במו ידיי", שכן התפחות, טיגונים וזילופים הם פחות הפורטה שלי, אבל עבור אלו שמעוניינים להרגיש הכי קרוב שאפשר לסופגנייה ביתית במינימום מאמץ, לגמרי מדובר בפתרון אופטימלי (ובל נשכח שהילדים זרחו מאושר ומאבקת סוכר). בין הטעמים המוצעים: קרם עוגיות לוטוס, טריפל שוקולד, אוראו, נוטלה וסוכריות צבעוניות, שוקולד לבן ופיסטוק.


https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/בליקמח-1-קרדיט-גל-קלדרון-750x474.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
צילום: גל קלדרון

כמה? 79־95 ₪ לשישייה

בליקמח // הברזל 32, תל–אביב; משלוחים לכל הארץ

מ: bit.ly/BLIKEMAH


השפויה


בשנים האחרונות לפעמים נדמה כאילו אי אפשר ליהנות מסופגניות מושקעות בלי לקחת משכנתה. "אינגליש קייק" מוכיחים שיצירתיות לא חייבת להגיע עם תג מחיר בלתי אפשרי ומציעים מגוון סופגניות פרימיום לצד מילויים פשוטים יותר כגון תות, ריבת חלב, וניל, חלווה ואוכמניות. נכון שכמות הקרם פחותה מעט ביחס למקובל כיום, אבל חסידי "לס איז מור" בהחלט יראו בכך יתרון וישמחו לחסוך מעצמם אצבעות ידיים דביקות. בגזרה המתקדמת חיבבנו במיוחד את המוצרט (שמנת מתוקה בטעם נוגט, שוקולד לבן, גנאש שוקולד וקרם מוצרט), התפעמנו מיופיה של הלמון־מרנג החמצמצה בעלת שמיכת הקצפת החרוכה והמושלמת ורשמנו שתי נקודות על מקוריות לקדאיף פיסטוק. סופגניית הנפוליאון, כלומר הקרם שניט, הייתה בעלת פוטנציאל – עם קרם פטיסייר ודפי עלים מקורמלים – אבל משהו בביס הזה היה יבשושי מדי ולא עבד.


כמה? מילוי רגיל 6 ₪, פרימיום 9 ₪. מבצע 1+5 מתנה

אינגליש קייק // להשיג בסניפים בכל רחבי הארץ


הקפואה


https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/פאלאטס-קרדיט-שרית-דוידובסקי-e1606901767146.jpg 1024w, https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/פאלאטס-קרדיט-שרית-דוידובסקי-e1606901767146-750x417.jpg 750w, https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/פאלאטס-קרדיט-שרית-דוידובסקי-e1606901767146-768x428.jpg 768w" sizes="(max-width: 199px) 100vw, 199px" />
צילום: שרית דוידובסקי

טוב, כאן לא ממש מדובר בסופגנייה אלא ב"סופגנייטאס", ארטיק בטעם סופגנייה מבית "פאלטאס". פאלטאס אמנם מפורסמים בקרטיבים הארטיזניים והמוצלחים שהם מייצרים (מקפה, ציפורן והל ועד מנגו לאסי או מאצ'ה) אבל אני חייבת להודות שהגעתי אל הניסוי הזה סקפטית, כי בהחלט מדובר ברעיון שאפתני – להצליח לזקק את הטעם הכל כך מוכר, לתוך שלגון. ההשראה למעשה הלא שגרתי הגיעה מה"מילק בר" בניו־יורק, שם יצרו גלידה בטעם "חלב עם קורנפלקס", שגורמת לפודיז מכל העולם לעלות אליהם לרגל. אז קודם כול מדובר בארטיק טעים מאוד־מאוד. לחלק של הבצק יש באופן משונה טעם שמזכיר בצק פלסטלינה אמריקני כזה. לא שאי פעם טעמתי אותו, אבל את הריח של ה"Play־Doh" הצבעוני אי אפשר לשכוח, ואין ספק שמדובר בביס שהוא סוג של הגשמת חלום ילדות. ועכשיו למילוי – ריבת התות הטבעית והסמיכה היא בו־זמנית החוזקה והחולשה של הסופגנייאטס. היא מתוקה ונהדרת ותותית, אבל מאחר שהיא ממוקמת במרכז הארטיק והיא לא באמת קופאת עד הסוף, די מהר נוצר מרוץ נגד הזמן – האם נספיק לסיים את הארטיק לפני שהוא יספיק להתגלץ' מהמקל. אל דאגה, ניצחנו, אך לאיטיים יותר מומלץ להצטייד בצלחת כגיבוי. יש גרסה חלבית וגרסה טבעונית־פרווה, שהן די דומות, אבל שמנת צמחית־חיוורת כמובן לעולם לא תוכל להשתוות לדבר האמיתי.


כמה? 8־12 ₪ לשלגון בודד, 85־100 ₪ למארז של 11 יחידות, 210־240 ₪ למארז 30 יחידות

פאלטאס // להשיג במסעדות ומעדניות מובחרות ברחבי הארץ, במתחם שרונה מרקט ובאתר paletas.co.il


ההיא עם האופי


הדיי עפאים הוא איש של מסורות. מסורת של בישול, מסורת של חקלאות, מסורת של חגים. כך שהיה ברור שבסופגניות של "עפאים" לא תמצאו מבחנות צ'ייסרים ולא פירוטכניקה, לא קישוטים תלת־שכבתיים ולא ציפויים טרנדיים. רק חומרי גלם משובחים שנילושו ביד־אמן, צבועים בטעמים שמעולם לא חשבתם למצוא בתוך סופגנייה. למשל ריבת דלעת נימוחה וספייסית שזורקת אותך למטבח של פעם, או סילאן וחלווה עמוקים ומספקים או קרמל מלוח קרמי ועדין־עדין (למה אנשים טועים לחשוב שהשידוך הזה צריך להיות עז ומנוגד?). כי כשהעטיפה אוורירית וריחנית והתוך דומיננטי אבל יודע את מקומו – נוצר קסם, נס חנוכה גלוי, ויותר מזה אנחנו לא צריכים. לא רק שהסופגנייה של עפאים אינה מאופרת, היא גם שרדה את מבחן "הבוקר שאחרי", המבחן האולטימטיבי שניתן להעמיד בפני בצק מטוגן, וחוסלה באחת על ידי שכנה שקפצה לקפה. במהלך החג צפויים לרקוח כאן מילויים נוספים שיצטרפו אל השלושה שהוזכרו מעלה, וגם למילוי ריבת תות שדה עשירה, אדמדמה ונפלאה. בכל זאת, מסורת.


https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/סופגניות-תשפא-1-750x563.jpeg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />


כמה? 10־12 ₪,  משק עפאים // להשיג בסניפים בירושלים ובבנימינה הקפואה


האמריקנית


וידוי: במשך שנים "דאנקן דונאטס" שימש בעיניי סיבה לגיטימית ומספקת לעלות על מטוס לניו־יורק. כיום, עם פקיחת העיניים והתבגרות החך כבר קשה לי יותר להעמיס את ערימות החומרים המשמרים וסוכר התירס (לא שאני לא מעמיסה, אבל עם מודעות). כשאני ממש מתגעגעת לעיגול עם החור, הבטן כמו מובילה אותי מעצמה אל "סוויט בוקס", קונדיטוריה אמריקנית (רוצה לומר, בייקרי) שגורמת לי להרגיש לרגע בברייאנט פארק. עוגיות שוקולד צ'יפס במיליון תוספות, קאפקייקס עטורי קרמים צבעוניים, מאפינס משובצים כל טוב, עוגות גבינה וקופי קייקס לרוב. ומעל כולן כמובן מתנוסס מלך מלכי המלכים, המאפה הכי אמריקני שיש – מיסטר דונאט, אהובי. הבצק מטוגן בול במידה ונטול טעמי לוואי, הציפויים עשירים ושמחים, והטעם גן עדן. לאלו מכם שמתעקשים, מכינים כאן גם גם סופגניות אפויות במילוי פטיסייר שוקולד, קרם פיסטוק וקצפת וניל, כי בכל זאת חנוכה ובכל זאת אנחנו בלבנט, אבל לכו על הדונאט ותראו ישועות ותשועות, נפלאות ונחמות.


https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/סוויט-בוקס-2-קרדיט-יחצ-150x150.jpg 150w, https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/סוויט-בוקס-2-קרדיט-יחצ-75x75.jpg 75w, https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/סוויט-בוקס-2-קרדיט-יחצ-750x747.jpg 750w, https://www.makorrishon.co.il/wp-content/uploads/2020/12/סוויט-בוקס-2-קרדיט-יחצ-90x90.jpg 90w" sizes="(max-width: 828px) 100vw, 828px" />
צילום: יח"צ

כמה? 1 ב–12 ₪, 3 ב–30 ₪

סוויט בוקס // החלוצים 6, תל–אביב


האמירתית


יש לי חברה שאומרת שאם כבר לחטוא בחנוכה – אז רק עם סופגנייה של קדוש. והיא לא היחידה כמובן: בתור המפורסם שמשתרך מחוץ למוסד הקולינרי מהרגע שמתחילים בו במלאכת הטיגון, אפילו הקורונה לא פגעה. הקולקציה של קדוש מורכבת מסופגניות שמזכירות מאוד את הבומבולוני האיטלקי – כלומר שמנמנות ומצופות בסוכר, שמתוכן מבצבץ כתר צבעוני שמרמז על המילוי העשיר שמסתתר בהן. אל המבחר המוכר והאהוב (פטל לנצח) הצטרפה השנה סופגנייה אקטואלית במיוחד – סופגניית השלום בטעם "אבו־דאבי", שנולדה אחרי שחברים בקהילה היהודית של איחוד האמירויות שלחו לקרן ואיציק קדוש תמרים מקומיים. התוצאה היא מילוי קרם תמרים, קישוט מרהיב של נוגטין אגוזים וזהב וניחוח אוריינטלי. ועוד חידוש של ימי מגפה – אחרי ההצלחה של סדנאות האפייה הווירטואליות, החליטו בני הזוג קדוש לחלוק עם הקליינטים את הסודות הכמוסים שמאחורי הסופגניות המפורסמות, והוציאו ספר מתכונים מיוחד ומפורט, שזמין לקנייה באיסוף עצמי מבית הקפה או באתר.


צילום: אסף קרלה

כמה? 18 ₪

קפה קדוש // שלומציון המלכה 6, ירושלים


The post לבחור סופגניה נכון: אם כבר להשקיע אז שיהיה שווה appeared first on מקור ראשון.


מחבר: moshem | מקור ראשון חשיפות: 8 | דירוג: 3/128 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: