פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
30/12/2020 2:21

לראשונה דוברי האנגלית בישראל דורשים ייצוג בכנסת

לאן ילכו קולותיהם של למעלה מ-300 אלף דוברי האנגלית החיים בישראל בבחירות הקרובות? במכתב מיוחד שנשלח השבוע לראשי המפלגות על ידי יוזמת אנגלו-ויז'ן (The Anglo Vision) ביקש מייסד וראש היוזמה, דוד פיין, מהמפלגות השונות שיכללו ברשימתם לכנסת לפחות נציג אחד מקהילת הדוברים אנגלית ושיאמצו את הנושאים החשובים לה, שכוחה האלקטורלי מגיע לכעשרה מנדטים.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– "עכשיו אתם בבית": יונתן פולארד נחת בישראל


– "אנחנו פה כדי לומר לו – תרצה": מחאת ראשי ההתיישבות מעלה הילוך

– הנאומים הפוליטיים הבהירו: די לתחפושת של מפלגת מרכז


"הקהילה שלנו רוצה להישמע והיא מוכנה להצביע כגוש משמעותי לכל מפלגה שקשובה לצרכיה", נכתב בפנייה שנשלחה אתמול לראשי המפלגות. "אנחנו רוצים למלא תפקיד בפוליטיקה הישראלית ולתרום למדינה ולאנשיה".


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... at-10.00.16-750x1008.jpeg 750w" sizes="(max-width: 762px) 100vw, 762px" />
דוד פיין ושרת התפוצות ינקלביץ'. צילום: באדיבות דוד פיין

בספטמבר האחרון ערכו אנשי אנגלו-ויז'ן סקר מיוחד וראשון מסוגו שבחן את עמדות הציבור דובר האנגלית בישראל. הסקר מצא כי 75 אחוזים מהם מזדהים כחלק מהקהילה האנגלוסקסית או דוברת האנגלית. נתון נוסף, ואולי המעניין ביותר, גילה שלמעלה ממחצית הישראלים דוברי האנגלית, סבורים כי יש לארגן ולאחד את הקהילה באופן דומה לקהילה הרוסית, האתיופית או הדרוזית בכדי לקדם מדיניות המועילה לקהילותיהם.


חברי הקהילה, ש-44 אחוזים מתוכה מגדירים עצמם כאורתודוקסים, חושפים בסקר גם את השיוך הפוליטי שלהם. כמחצית מקהילת דוברי האנגלית הגדירו עצמם כבוחרי ימין (49 אחוזים), רבע מתוכם מגדירים עצמם כבוחרי מרכז ורק 22 אחוזים מגדירים עצמם כבוחרי שמאל. בסקר, זוכה מפלגת ימינה של נפתלי בנט ל-25 אחוזי תמיכה מהקהילה, לעומת 13 אחוז בלבד שיצביעו ליכוד, ו-15 אחוז ליש עתיד.


הסקר בדק גם מהם הנושאים החשובים לקהילה שיש לקדם מבחינה ציבורית. "העלאת נושא העלייה לראש סדר העדיפויות הלאומי, הפיכת המערכת הפוליטית לייצוגית יותר ועם אחריות רבה יותר, הכשרה מקצועית ואינטגרציה מקצועית לעולים חדשים, ייעוץ לקליטה, לחימה ב-BDS וסוף שבוע ארוך מספר פעמים בשנה". אלו הם רק חלק מהנושאים שדוברי האנגלית היו רוצים לראות במצעי המפלגות במהלך מערכת הבחירות הזו, מכל הספקטרום הפוליטי.


"תוצאות הסקר, ובמקביל המפגשים הרבים שאנו עורכים בחודשים האחרונים, הוכיחו היטב כי ישראלים דוברי אנגלית אינם מרוצים מהייצוג הנמוך עד מאוד ברשימות המפלגות לכנסת", נאמר במכתב. "הקהילה שלנו מחפשת מישהו שיודע מה דוברי האנגלית רוצים, וידע לייצג את הנושאים הללו בכנסת".


"זו הפעם הראשונה שהקהילה הדוברת אנגלית מתכנסת כדי לומר לדמויות הפוליטיות שלנו שאנחנו רוצים למלא תפקיד ציבורי משמעותי ולתרום כקהילה למדינת ישראל", הדגיש פיין במכתב והבהיר, "נשמח שסדר היום של מפלגתך יתייחס לכמה מהנושאים של הקהילה שלנו ויציב ישראלי דובר אנגלית במיקום ריאלי לרשימה לכנסת בבחירות הבאות על מנת שיוכל ליישם אותם". פיין הוא ממקימי ארגון הרבנים ברקאי, ארגון הדואג לטפח מודל קהילתי של יהדות התפוצות בישראל. הוא  עלה לארץ ב-2008 ומתגורר כיום במודיעין.


לפני מספר שבועות נפגשו חברי היוזמה עם שרת התפוצות עומר ינקלביץ' כדי להתייחס ל"חוק ההיוועצות עם יהודי התפוצות" שזו מקדמת. החוק מציע הקמת מנגנון שייאלץ את המחוקקים להתייחס לדעתם של יהודי העולם בחקיקה יכולה להשפיע גם על חייהם או על צביונה היהודי של המדינה. "מאחורי ההתנגדות הזו עומדים רבים, והיא משקפת לא רק אותנו כנציגים", אמר לה פיין בפגישה. "רבים מאוד בקהילה הדוברת אנגלית בישראל סבורים שהצעת החוק הזו בעצם נותנת משקל רב וזכות עדיפה ליהודים שחיים מחוץ לישראל על פני מי שעשה עלייה, שירת בצה"ל, משלם מיסים למדינת ישראל ותורם לה יום-יום. החוק הזה עלול להוביל למצב בו יהיו כאלה שיחשבו שאפשר לעצב את עתיד מדינת ישראל גם מחוץ לגבולותיה מבלי לגור בה", הסביר.


The post לראשונה דוברי האנגלית בישראל דורשים ייצוג בכנסת appeared first on מקור ראשון.


מחבר: avigailz | מקור ראשון חשיפות: 2 | דירוג: 2/59 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: