פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
3/1/2021 8:01

טעות של מתחילים: "לזרום עם ההתלהבות והנרטיב של הממציא"

מה עושה עורך פטנטים?


פטנט הוא מסמך משפטי שמגדיר תחום בקניין רוחני (מוצר או תהליך). לבעל הפטנט יש זכות למנוע מאחרים להשתמש בו. עורך הפטנטים, בשיתוף פעולה עם הממציא, מגדיר את האמצאה בצורה טכנית, בכתב, באופן שהוא אובייקטיבי, באמצעות שימוש בעולם המושגים השגור בתחום של ההצעה (בתחום רישום הפטנטים "המצאה" היא התהליך המחשבתי, ואילו "אמצאה" היא התוצר המוגמר).למסמך הכתוב קוראים בקשת פטנט. היא יכולה להיות מוגשת במדינה אחת או במספר מדינות בעולם, ועליה לעבור בחינה על ידי בוחני פטנטים של הרשות בכל מדינה, שיקבעו האם האמצאה זכאית לפטנט, לפי שני קריטריונים: החומר חדש וגם אינו מובן מאליו.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

האם עדיין צריך בתי ספר מגזריים לאומנויות?

ההתיישבות הצעירה מחכה: נתניהו, תהיה ניסנקורן

הפז"ם דופק: חייבים לעקור את תרבות השפלת החיילים הצעירים


איך נראה יום עבודה ממוצע?


יום רגיל הוא שילוב של כתיבת בקשות פטנט חדשות ותיאור אמצאות חדשות, ומשא ומתן עם בוחני פטנטים כדי להסביר מה החידוש ולברר מה ההתקדמות ההמצאתית בבקשות פטנט שכבר הגיעו לבחינה. שעות העבודה הן שעות משרד רגילות: 8 או 9 בבוקר עד 5 בערך. היות שיש חשיבות גדולה לתאריכים ולדדליינים בעולם הפטנטים, כשיש דדליין השעות יכולות להתארך. כשחיים במדינה אחרת מהלקוחות, עורכי הפטנטים צריכים להתאים את עצמם לשעות של הלקוחות ולעבוד, למשל, לפי השעות בחוף המערבי של ארצות־הברית.


ד"ר ערן נח, עורך פטנטים. צילום: אריק סולטן

מאיפה אתה עובד?


לעבודה שלנו נדרשים רק מחשב, חיבור לאינטרנט ותוכנת וורד. לפני הקורונה מרבית עורכי הפטנטים היו עובדים רוב הזמן מהמשרד, ויום או יומיים מהבית. עכשיו עובדים בעיקר מהבית. אני קובע עם קולגות יום או יומיים במשרד בשביל האינטראקציה החברתית.


איך הגעת לעבוד בזה?


יש לי תואר ראשון ושני מאוניברסיטת תל־אביב, ותואר שלישי בביוכימיה ממכון ויצמן. תוך כדי הדוקטורט הבנתי שבארץ יש דרישה קטנה מאוד לבעלי תואר דוקטור במדעי החיים. שמעתי על עריכת פטנטים וזה היה רגע של "אאוריקה!" מסלול ההתמחויות שלי לא היה קלאסי. אחרי הדוקטורט עשיתי את השנה הראשונה של ההתמחות במשרד אחד, ואת השנה השנייה במשרד אחר שבו גם עברתי בחינה אחת. לפני קבלת הרישיון שלחתי קורות חיים למספר משרדים, שניים קיבלו אותי ובחרתי באחד מהם. השלמתי את הבחינה השנייה וקיבלתי את הרישיון.


מהי הטעות של המתחילים?


לזרום עם ההתלהבות והנרטיב של הממציא, כאילו האמצאה שלו פותרת את כל הבעיות בתחום מסוים. מתחילים בתחום טועים, וכותבים את בקשת הפטנט, וספציפית את התביעות של הבקשה (החלק שמגדיר את גבולות האמצאה), כאמצעי לפתור את בעיית־העל בתחום. הניסיון מלמד שבמקרה הטוב האמצאה תטפל בתחום מצומצם יחסית.


איפה מוצאים לקוחות?


מגוון הלקוחות נע מאנשים פרטיים ועד לקונצרני ענק. עד שמשרד מגיע לגודל בינוני ומעלה רוב הלקוחות מגיעים מפה לאוזן, ולמשרד גדול יותר יש מחלקת יח"צ שדואגת לפרסום המשרד והישגיו בפרסומים מדעיים־מקצועיים. משרדים קטנים או עורכי פטנטים עצמאים מביאים לקוחות בשיווק אקטיבי, כגון דוכנים בכנסים מדעיים.


צילום: אריק סולטן


 


כמה עובדות על עורכי פטנטים:


 


 כמה עורכי פטנטים יש


בפנקס עורכי הפטנטים של רשות הפטנטים בארץ רשומים 560 איש.


הכשרה


בניגוד למה שנהוג לחשוב, כדי לקבל רישיון לעריכת פטנטים לא צריך להיות עורכי דין. דרושים לפחות תואר ראשון במקצוע טכנולוגי או במדעי החיים, שנתיים של התמחות, שתי בחינות במשרד המשפטים (אחת בעל–פה ואחת בכתב) ותשלום אגרה למשרד המשפטים.


 איפה הכסף


משכורת התחלתית אחרי רישיון: 15,000־20,000. השכר מושפע מהניסיון ומתחום ההתמחות. עורך פטנטים בתחום מורכב (תוכנה או פיזיקה) ירוויח יותר מעורך בתחום פשוט יחסית (ביולוגיה).


 שכירים או עצמאים


הרוב המוחלט הם שכירים שעובדים במשרדים של עורכי פטנטים או במשרדים משותפים של עורכי פטנטים ועורכי דין.


תחומים קרובים


בעלי תארים אקדמיים בתחומים טכנולוגיים, עורכי דין של קניין רוחני.


 


The post טעות של מתחילים: "לזרום עם ההתלהבות והנרטיב של הממציא" appeared first on מקור ראשון.


מחבר: moshem | מקור ראשון חשיפות: 4 | דירוג: 2/67 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: