פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
20/1/2021 7:07

עידן ג'ו: כיצד יראו יחסי ישראל-יהדות ארה"ב בעידן ביידן?

שעות בודדות לפני השבעת ג'ו ביידן לנשיא ארצות-הברית, התכנסו שורה של מומחים, אישי ציבור ועיתונאים בכירים למשדר מיוחד על עתיד יחסי ישראל -יהדות ארצות הברית, על רקע כניסת הממשל האמריקאי החדש לבית הלבן. המשדר,  שכותרתו "דף חדש? – יחסי ישראל יהדות ארצות הברית ערב השבעת ממשל ביידן", נערך בשיתוף קרן משפחת רודרמן, הפועלת ב- 20 השנים האחרונות לחיזוק יחסי ישראל-יהדות ארצות הברית.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– קבלת פנים לביידן: איראן ערכה תרגיל צבאי נרחב נוסף

– היעד של משרד הבריאות: מאה אלף מחוסנים חדשים ביום

– מפלה לבנט, הישג לנתניהו: השלכות ניצחון חגית משה


במשדר השתתפו נשיא קרן משפחת רודרמן ג'יי רודרמן ומנכ"לית הקרן שירה רודרמן, ח"כ תהלה פרידמן מ"כחול לבן", שגרירת ישראל באו"ם לשעבר פרופ' גבריאלה שלו, העורך הראשי של עיתון הג'רוסלם פוסט יעקב כץ, שותף-מנהל בקרן אלף, הסופר מייקל אייזנברג, עיתונאי ה- JTA רון קאמפיאס והעורכת הראשית של ה- Forward ג'ודי רודורן. בין הפאנלים השונים, שובצו קטעי וידאו קצרים, בהם הציגו ראשי מפלגות את עמדתם בנוגע לעתיד יחסי ישראל -יהדות ארצות הברית בתקופה זו, בהם: נפתלי בנט, יאיר לפיד, משה (בוגי) יעלון, ניצן הורביץ, מירב מיכאלי ושרת התפוצות עמר יענקלביץ'.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... -at-17.04.26-750x422.jpeg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
צילום מסך מתוך המשדר המיוחד

חלקו הראשון של המשדר עסק בהשפעת משבר הקורונה, הבחירות לנשיאות והמשבר הפוליטי בארץ על יחסי ישראל עם יהדות ארצות הברית. בהתייחס למצב של הקהילות היהודיות בארצות הברית בצל משבר הקורונה, אמר ג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן: "אירועי השנה האחרונה, בראשם מגפת הקורונה, מחאת השחורים נגד אלימות המשטרה והמהפך הפוליטי בבחירות, השפיעו מאד על הקהילות היהודיות. הניסיונות לפגוע בדמוקרטיה האמריקאית העלתה במיוחד את סף החרדה בקרב היהודים האמריקאיים, הנחשבים למיעוט במדינה. לדבריו, הארגונים היהודיים הגיבו היטב, שכשהעבירו את פעילותם במהרה יחסית למרחב הוירטואלי, והמשיכו לתת מענה לצרכי הקהילה. בהתייחס לסקטורים המרכזיים שנפגעו ממשבר הקורונה, אמר רודרמן "אם בתי ספר היהודיים המשיכו לתפקד ברוב הזמן, הרי שתפילות בבתי הכנסת ופעילות קמפינג  – שהם חלק משמעותי מהזהות וההווי היהודיים – נעצרו".


בהמשך, הסביר ג'יי רודרמן ממה נובע היחס השלילי של מרבית יהודי ארצות הברית לנשיא היוצא טראמפ: "קיים פער בין האופן בו ישראלים ליהודים אמריקאים תופסים את טראמפ. ישראלים רואים בו נשיא שדאג לאינטרסים של מדינת ישראל, למשל, סביב הלחץ על איראן, העברת השגרירות לירושלים והסכמי השלום עם איחוד האמירויות. לעומתם, יהודי ארצות הברית מוטרדים קודם כל מסוגיות פנים-אמריקאיות, למשל, מהיותו של טראמפ נשיא מפלג, המאיים על הדמוקרטיה, שהיא ערך משמעותי מאוד בסולם הערכים של הקהילה היהודית".


מנכ"לית קרן משפחת רודרמן, שירה רודרמן, דיברה על הדילמה שליוותה את יהודי ארצות הברית במהלך כהונת טראמפ וביתר שאת בבחירות האחרונות לנשיאות: "לאורך כהונת טראמפ, היה מתח משמעותי בין החוייה שלנו כיהודים לחוויה שלנו כישראלים. מצד אחד, ישראל חוותה שגשוג בקשר שלה עם הממשל האמריקאי, בעוד שיהדות ארצות הברית חוותה ריחוק ערכי מהנשיא טראמפ ומדינת ישראל. הבחירות האחרונות היו הפעם ראשונה שהיינו צריכים לבחור באופן מעשי בין מה שטוב למדינת ישראל לבין מה שטוב לנו כיהודים החיים בארצות הברית. האתגר כעת הוא לבחון דרכים נוספות לניהול הקשר שבין ישראל ליהדות ארצות-הברית מעבר לזירה הפוליטית שבין ראש ממשלה לנשיא האמריקאי". בהתייחס לתפקיד הארגונים היהודיים בארצות הברית כגורם מגשר בין ממשלת ישראל לממשל החדש, אמרה רודרמן "הארגונים היהודיים חשובים לקשר עם מדינת ישראל, אבל אנו חייבים להבין שבשנים האחרונות תפקידם משתנה, בהתאם לעוצמת היחסים שבין הנשיא האמריקאי לראש הממשלה. עלינו להסתכל על מארג הארגונים ולהבין שניתן להשתמש בהם בתחומים נוספים, שהם מעבר לצרכים מדיניים ופוליטיים, למשל, בתחומי הטכנולוגיה, בריאות, מחקר ופילנתרופיה. על הארגונים מוטלת האחריות להתאים עצמם למאה ה- 21  ולהגדיל בהם את הגיוון ואת הייצוג, כך שישקפו בצורה נאמנה יותר מגוון רחב ככל הניתן של הקהילות היהודיות".


שגרירת ישראל באו"ם לשעבר, הפרופ' גבריאלה שלו, דיברה על חשיבות הקשר האישי שבין ראש ממשלת ישראל לנשיא האמריקאי ליחסים בין שתי המדינות. "לטיב היחסים האישיים בין נשיא ארצות הברית לראש ממשלת ישראל יש השפעה גדולה על רמת הקשר בין הממשל האמריקאי לשלטון בישראל. אני מקווה שכפי שנתניהו שמר על קשר הדוק עם טראמפ, כך יעשה גם עם ביידן, בניגוד למה שהיה בתקופת ממשל אובמה", אמרה פרופ' שלו.


בחלקו השני של המשדר נדונו הדרכים לחיזוק היחסים שבין ישראל לקהילות היהודיות בארצות הברית בצל חילופי הממשל האמריקאי בבית הלבן.  מייקל אייזנברג, מנהל-שותף בקרן אלף, הוסיף דיבר על היתרון שב"הכוורת היהודית" בממשל ביידן. לדבריו, "בכוורת של ביידן יש מניין יהודי, שהוא הזדמנות שעל ממשלת ישראל ואזרחיה לנצל. עליהם להושיט יד ולחבר בין הצדדים, ללא חשש וחשדנות". ח"כ תהילה פרידמן מ"כחול לבן" הסכימה איתו והוסיפה "גם האמריקאים אומרים לנו שלא יכולנו לקבל מתנה יותר מביידן. מדובר באדם מתון, והדבר מהווה הזדמנות לשיקום היחסים עם המפלגה הדמוקרטית".


The post עידן ג'ו: כיצד יראו יחסי ישראל-יהדות ארה"ב בעידן ביידן? appeared first on מקור ראשון.


מחבר: nachumw | מקור ראשון חשיפות: 2 | דירוג: 3/53 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: