פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
1/2/2021 4:30

3 קינוחי לוטוס מושחתים במיוחד


ממרח הלוטוס הגיע לארץ לפני מספר שנים וכבש את עולם הקינוחים בסערה. לפני כן הכרנו את טעם הלוטוס הייחודי הודות לעוגיות של החברה הבלגית שהביאה לנו גם את הממרח. מאז ועד היום הרשת התמלאה במתכונים ומתוקים המשלבים את הממרח והוא הפך פופולרי לא פחות ממרחים אהובים אחרים, כמו נוטלה, שוקולד השחר וריבת החלב. הנה שלושה רעיונות לקינוחי לוטוס בטעם קרמל ממכר:


1. עוגת לוטוס משגעת


אם מתחשק לכם להפתיע ולהרשים בפעם הבאה שתחגגו יום הולדת לחברים, להורים או לחצי השני שלכם, כדאי שתביאו את העוגה הזו. עוגת לוטוס לא דורשת עבודה רבה כדי לוודא שהיא תהיה טעימה. במתכון הזה יש לנו עוגת שכבות בטעם לוטוס ושוקולד וציפוי קרם לוטוס. נשמע מסובך אבל תופתעו לגלות שזה ממש לא. כך תכינו את העוגה המשגעת הזו:


משמנים שתי תבניות עוגה עגולות ולא עמוקות, ומרפדים את תחתיתן בעיגול של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום נמוך-בינוני. להכנת בלילת העוגות מערבבים בקערה גדולה חמאה, ממרח לוטוס, סוכר חום ותמצית וניל, במשך כארבע דקות. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים לאחר כל הוספה. מנפים לתוך התערובת קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון. מוסיפים חלב ושוקולד קצוץ ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.


מחלקים את תערובת העוגה לשתי התבניות ומכניסים לאפייה בתנור במשך רבע שעה. מחליפים מקומות במדפים בין התבניות ואופים במשך חמש דקות נוספות, עד שמרכז העוגות יבש אך גמיש. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.


כעת נעבור להכנת הקרם. בקערה קטנה מערבלים את ממרח הלוטוס עם חלב לדילול. בקערה נפרדת מקציפים שמנת, סוכר ותמצית וניל לכדי קצפת אחידה. מוסיפים את תערובת הלוטוס לקצפת בשני שלבים וממשיכים להקציף. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק.


להרכבת העוגה הופכים עוגה אחת על מגש ומסירים את נייר האפייה. מעל לעוגה מזלפים גבעות קטנות של קרם. הופכים את העוגה השנייה ומכסים באמצעותה את העוגה התחתונה. מהדקים קלות. בסיום מנפים מעט אבקת סוכר על העוגה העליונה. מחממים ממרח לוטוס במיקרוגל במשך כשלושים שניות. מעבירים לשקית זילוף קטנה ומזלפים פסים מעל לעוגה. ומכסים את העוגה ומקררים למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.


2. עוגת מוס גבינה ולוטוס אישית בכוס


השילוב בין לוטוס וגבינה הוא תמיד מוצלח והמתכון הבא מדגים זאת בצורה הטובה ביותר. כל אחד מהאורחים או בני המשפחה יוכל לקחת לעצמו כוס אישית מלאה בפינוק אמיתי. אין מה לעשות, לפעמים מתחשק לנו להרגיש שיש לנו קינוח אישי אך ורק לעצמנו. כך תכינו את הקינוח האקסקלוסיבי הזה:


צילום: pexels.com

להכנת בסיס העוגה מערבבים בקערה עוגיות לוטוס ושקדים. מוסיפים לתערובת חמאה מומסת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת פירורית לחה. מניחים בתחתית כל כוס הגשה שלוש כפיות מהתערובת ומהדקים היטב. להכנת המלית מערבבים היטב גבינת שמנת וממרח לוטוס עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לכדי קצפת רכה ויציבה. מקפלים את תערובת הקצפת לתוך תערובת הגבינה בעדינות ומעבירים לשקית זילוף.


מזלפים את המלית על בסיס העוגיות כך שתמלא כשני שליש מהכלי. מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך מספר שעות. להכנת הציפוי מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת אחידה. מעטרים את עוגות הגבינה האישיות בקצפת ומגישים.


3. עוגיות לוטוס וקוקוס


במתכון הבא יש לנו שילוב טעמים נפוץ פחות אך עדיין טעים בטירוף ובהחלט כדאי לנסות. טעם הקוקוס מאזן נהדר את המתיקות של ממרח הלוטוס ויחד הם יוצרים עוגיות נימוחות ומשמחות. כך תכינו אותן:


מחממים את התנור לחום בינוני. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים ומניחים בצד. ממיסים חמאה ומוסיפים לתוכה ממרח לוטוס וסוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. במערבל ידני מערבבים את תערובת הלוטוס עם ביצים בהדרגה. מוסיפים עוגיות לוטוס מפוררות, אייריש קרים ותמצית וניל. מאחדים את התערובת עם תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.


בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מניחים עיגולים מהבלילה ואופים במשך כעשרים דקות. להכנת ציפוי הקרמל ממיסים בסיר סוכר ומים עד להתמוססות מלאה והשחמה. לאחר מכן מוסיפים קוקוס טחון וטובלים את העוגיות בתערובת או מפזרים אותה מעליהן.



The post 3 קינוחי לוטוס מושחתים במיוחד appeared first on מקור ראשון.


מחבר: danab | מקור ראשון חשיפות: 3 | דירוג: 3/36 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: