פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
4/3/2021 21:44

היהודים לא מוזמנים: האפיפיור יגיע לביקור בין־דתי בעיראק

התרגשות גדולה בעיראק לקראת ביקורו של האפיפיור פרנציסקוס שצפוי לנחות היום (ו') בבגדד. ביקורו יחל בטקס בארמון הנשיאותי בבגדד ובפגישה עם נשיא עיראק הכורדי ברהם סלאח ועם ראש הממשלה מוסטפא אל־כאזמי. בבגדד ייפגש האפיפיור גם עם ראשי הקהילות הנוצריות בעיראק, שעברו טראומה קשה בשנים האחרונות בעקבות פלישת דאעש למדינה ב-2014, וכעת סובלות גם מנחת ידן של המיליציות הפרו־איראניות. שיאו של הביקור עבור הנוצרים יהיה בהגעתו של האפיפיור למוסול. רבים מבני העדה הנוצרית שחיו בעיר באופן חופשי ושוויוני, נאלצו לברוח עם פלישת דאעש אליה. רבים נרצחו וכנסיות הוחרבו וחלק ניכר מהם עדיין לא שב למוסול. באירביל, בירת כורדיסטן העיראקית, יקיים האפיפיור מיסה באצטדיון הכדורגל המקומי תחת אבטחה כבדה ביותר.


בעיות אבטחה וחשש ממשי לחיי האפיפיור מאפילים על חגיגיותו של הביקור. מחר אמור האפיפיור בן ה־84 להגיע לאתר ההיסטורי של העיר המקראית אור, הלא היא אור כשדים, המקום בו נולד אברהם וממנו יצא לארץ כנען. לביקור הוזמנו נציגים מכל בני הדתות בעיראק, אולם בטקס לא תהיה נוכחות של יהודים.


לדברי הולוסי מיטאל, חבר הפרלמנט העיראקי לשעבר שביקר בישראל, נציגי הקהילה היהודית הזעירה בעיראק לא יוכלו להשתתף בטקס. בהצהרה שפרסם באתר האינטרנט שלו העריך כי "לחצים שהופעלו על ידי איראן, גורמים קיצונים ופלסטינים הם הסיבה".


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– "לא רחוק היום שיהיו מיליציות דאעש ליד הבית שלי"

– "קפיץ דרוך": כך נערך פיקוד הדרום ללוחמה בעזה

– האג נגד ישראל: תחקור את צוק איתן כפשע מלחמה


רונן זיידל, חוקר עיראק במרכז משה דיין באוניברסיטת תל אביב, מעריך כי הסיבה להיעדר נוכחות יהודית בטקס ההיסטורי היא תוצאה של בעיות אבטחה וחוסר ארגון של הקהילה היהודית-עיראקית בפזורה. "בעיראק נותרו ארבעה יהודים זקנים בלבד", אומר זיידל. "להביא אותם לאור ולהתחייב לשמור על חייהם היא משימה לא פשוטה. אמנם יכלו לפנות ולהזמין אנשים מבני הקהילה, למשל בבריטניה. הממשלה בבגדד הייתה שמחה לארח אותם. אולם יהודי עיראק אינם מאורגנים בארגון גג אחד, וכנראה שהעניין נפל איכשהו בין הכיסאות".


נושא האבטחה מדיר שינה מעיני הממשל בבגדד. מבחינת הוותיקן הדאגה העיקרית היא סביב אבטחת האפיפיור. באזור יש נוכחות של המיליציות הפרו-איראניות, שמקבלות את הביקור בחריקת שיניים. דיאלוג בין־דתי אינו בראש מעייניהן. גם באיראן לא מתלהבים מהביקור. "כאזמי, ראש ממשלת עיראק, הוא גם ראש המוחבראת", אומר זיידל. "בתור שכזה הוא ערב כמעט אישית לביטחון כל האורחים, כולל האפיפיור. ואם הוא חש שאינו יכול לתת ערבות לאורחים מסוימים, קרי יהודי עיראק, יש כנראה סיבה. גם אנשי חברה אזרחית בעיראק שעוסקים בשימור המורשת היהודית העיראקית חשופים להתנכלויות מצד המיליציות".


אחרי הטקס ידרים האפיפיור לעיר הקדושה נג'ף, שם ייפגש עם האייתוללה עלי סיסטני, איש הדת השיעי הבכיר ביותר בעולם המייצג את הזרם לו שייכים רוב תושבי עיראק. מפגש הפסגה בין האפיפיור וסיסטני הוא סמל לדיאלוג בין־דתי. על פי הוותיקן, האפיפיור מבקש להעביר מסר של "נחמה, קרבה, אחווה, פתיחות וידידות לעם זה שסבל כה רבות, לכנסייה הקתולית ולנוצרים הקתולים בארץ זו, שסבלו מהרס רב".


The post היהודים לא מוזמנים: האפיפיור יגיע לביקור בין־דתי בעיראק appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Rina Nakonechny | מקור ראשון חשיפות: 3 | דירוג: 2/57 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: