פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
25/3/2021 10:41

לכבוד פסח: העוגה שתגרום לכל האורחים לקנא בכם!


רק שבוע אחד בשנה יכול, אולי, להסביר את ההערכה שרוכשים לישראלים על יכולת מופלאה שיש לנו, הלא היא יכולת האלתור. כי כשקמח מצה הוא לא באמת קמח, או יותר נכון – הוא כל-כך לא קמח שאין בו שום דבר מן האלסטיות והגמישות המאפיינת בצקים אליהם אנחנו רגילים כל השנה, דווקא איתו, מה לעשות, אנחנו צריכים להסתדר. אך, כראוי לישראלים, אנחנו ננצל את היכולת המדוברת באלתור ונצא לדרך.


מה שחשוב באלתור הוא המחשבה שבאה לפני המעשה. הרי ידוע שהקמח הזה הוא, אעפס, לא משהו, ובכל זאת אוכיח לכם שאפשר לייצר ממנו עוגה שתהיה גם טעימה וגם טובה למראה.


וזוהי, בעיני, הגדולה שבשבוע הזה, אותה אנחנו צריכים לאמץ קצת ליום יום: לעצור לרגע ולחשוב לפני מעשה. רק טוב יוצא מזה.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– חמש הקושיות של מקור ראשון

– רגע לפני פסח: אזהרת כניסה לנחלים בצפון

– המתווה שיאפשר הקמת ממשלת ימין על מלא


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 0319_145142-1-750x563.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />עוגת "עקיצת הדבורה" חגיגית נוסח פסח


מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ, אפייה בתנור בחום 170 מעלות


מצרכים:


לעוגה:


150 מ"ל שמן


1 כוס סוכר


4 ביצים


200 מ"ל סודה (ניתן להמיר במים או מיץ)


1/2 כוס קמח מצה לעוגה


1/2 כוס קמח תפו"א


1/2 כוס שקדים טחונים דק


1 שקית אבקת אפיה


1 כפית תמצית וניל


 


לציפוי:


100-150 גרם פרוסות שקדים


1/2 כוס סוכר


100 גרם שמן קוקוס


2 כפות מים


2 כפות מייפל


 


למילוי:


1 שמנת מתוקה פרווה


1 שקית אינסטנט פודינג וניל


1/2 כוס מים


2 כפות מייפל


 


הוראות הכנה:


מקציפים ביצים עם סוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים שמן לאט תוך כדי הקצפה עד שהוא נבלע לגמרי בקצף.


לאחר מכן מוסיפים תמצית וניל, ולסירוגין מערבבים אל התערובת את הקמחים ואת הסודה. לבסוף מערבבים את אבקת האפייה עד להיטמעות מוחלטת. מעבירים לתבנית, ומשם לתנור בחום 170 מעלות, למשך 40 – 50 דקות עד להזהבה והתייצבות העוגה. כדאי לבדוק עם קיסם יוצא יבש,


להכנת המילוי מקציפים יחד בעקרה את כל חומרי המילוי לקצפת יציבה. כאן אפשר להוסיף גם כף אחת של ברנדי לעידון הטעם (גם המייפל וגם הברנדי "ירגיעו" את טעם הפרווה של השמנת המתוקה).


לאחר שהעוגה התקררה, חוצים אותה לשניים לרוחבה, כך שייווצרו שתי עוגות נמוכות. מורחים בקצפת את החלק התחתון וסוגרים עם החלק העליון של העוגה.


במחבת יבשה קולים את פרוסות השקדים על להבה בינונית-נמוכה עד להזהבה, מוסיפים את שאר החומרים למחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 7 – 10 דקות עד להמסה ומוזגים על העוגה.


חג שמח ובתיאבון!



The post לכבוד פסח: העוגה שתגרום לכל האורחים לקנא בכם! appeared first on מקור ראשון.


מחבר: adish | מקור ראשון חשיפות: 2 | דירוג: 2/76 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: