פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
30/5/2021 2:23

חי? צומח: להכין את השניצלים המוכרים לבד בבית

מאוד ממכר וכיף לפתוח את הפריזר ולשלוף משם חצי ארוחה. אפילו שאני כל היום במטבח מכינה דברים מאפס, גם אני אוהבת לנשנש איזה שניצל כרובית תעשייתי ליד סלט קצוץ. זה טעים, זה מהיר ולאחרונה החברות גם מתאמצות שזה לא יהיה מלא בחומרים משמרים ושטויות. מצד שני, אני יודעת שלא כדאי לי להגזים עם המוכנים האלה (לילדים אני בכלל לא נותנת לגעת בזה) וכשאני מסתכלת על רשימת הרכיבים אני חושבת – למה בעצם אני לא מכינה את זה בעצמי?! אז נכון, לא תמיד יש זמן וכוח לטחון, לשְנַצֵל ולאפות, אבל כשיש לי זמן – אני כל כך נהנית, וגם יכולה לשחק עם המרכיבים כראות עיני! בואו להכין את השניצלים שאתם מכירים מהאריזות, לבד בבית! זה כל כך טעים!


שניצל תרד היסטרי


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... nach_shni_009-750x486.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
שניצל תרד היסטרי. צילום: אפרת ליכטנשטט

15־20 יחידות, תלוי בגודל שמכינים


מרכיבים


450 גרם תרד טרי שטוף ומיובש (בערך שני מגשי פלסטיק סטנדרטיים)

1 ביצה

1 כפית מלח

2 שיני שום

¼ כפית פלפל שחור

2 כוסות קוואקר

1 כפית אבקת אפייה


לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

3־4 כפות שמן לשימון נייר האפייה והשניצלים


אופן ההכנה


1. במעבד מזון שמים את עלי התרד. מוסיפים ביצה, מלח, שום, פלפל שחור, קוואקר ואבקת אפייה, וטוחנים קצרות בפולסים קצרים. חשוב לטחון לתערובת גסה ולא לפירה.

2. מצננים את התערובת במקרר בין חצי שעה לשעה כדי שתתייצב. אם התערובת עדיין רכה מדי אפשר להוסיף עוד רבע כוס קוואקר.

3. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים שני תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותן במעט שמן זית.

4. בידיים רטובות יוצרים שניצלים בצורות ובגודל שרוצים. מניחים אותם על נייר האפייה ומברישים בעוד קצת שמן (אני לא טבלתי בפירורי לחם אבל בהחלט אפשר).

5. אופים כ־25 דקות או עד שהשניצלים יציבים. הימנעו מאפיית יתר.

מגישים חם ושומרים בקירור עד יומיים.


שניצל ברוקולי עם פטה ואגוזים


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... roco_shni_003-750x441.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
שניצל ברוקולי עם פטה ואגוזים. צילום: אפרת ליכטנשטט

15־20 יחידות, תלוי בגודל שמכינים


מרכיבים


½ ק"ג ברוקולי טרי

1 ביצה

120 גרם פטה (לא חובה)

100 גרם תערובת אגוזים כמו פקאנים/מלך/לוז

1 כוס קוואקר

½ כפית אבקת אפייה

2 שיני שום כתושות


לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

3־4 כפות שמן לשימון נייר האפייה והשניצלים


אופן ההכנה


1. שמים את הברוקולי חתוך לפרחים גדולים בסלסילת אידוי ומאדים כעשר דקות עד שהוא רך אך עדיין ירוק ורענן.

2. במעבד מזון שמים את הברוקולי המאודה ומוסיפים ביצה, פטה, אגוזים, קוואקר, אבקת אפייה ושום וטוחנים קצרות בפולסים קצרים. חשוב לטחון לתערובת גסה ולא לפירה.

3. מצננים את התערובת במקרר בין חצי שעה לשעה ונותנים לה להתייצב.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותן במעט שמן זית.

5. מכינים קערה שטוחה עם פירורי לחם. בידיים רטובות יוצרים שניצלים בצורות ובגודל שרוצים וטובלים בזהירות בפירורים משני הצדדים.

6. מניחים את השניצלים על נייר האפייה ומברישים בעוד קצת שמן.

7. אופים כ־25 דקות או עד שהשניצלים יציבים. הימנעו מאפיית יתר.

מגישים חם ושומרים בקירור עד יומיים.


שניצל תירס ופטה אפוי ללא גלוטן


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... corn_shni_006-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
שניצל תירס ופטה אפוי ללא גלוטן. צילום: אפרת ליכטנשטט

15־20 יחידות, תלוי בגודל שמכינים


מרכיבים


2 קופסאות שימורי תירס ללא הנוזלים (670 גרם נטו)

1 ביצה

1 כוס קמח עדשים/קמח חומוס

¼ כוס קמח ללא גלוטן (תמ״י/קונדיטור וכד׳)

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

150 גרם גבינת פטה (לא חובה)

2 שיני שום כתושות

3־4 כפות שמן לשימון נייר האפייה והשניצלים


אופן ההכנה


1. במעבד מזון שמים קופסה וחצי תירס ושומרים בצד חצי קופסה.

2. מוסיפים ביצה, קמחים, אבקת אפייה, מלח, פטה ושום וטוחנים קצרות בפולסים קצרים. חשוב לטחון לתערובת גסה ולא לפירה.

3. מוסיפים את חצי קופסת התירס שנותרה, מערבבים ומצננים את התערובת במקרר חצי שעה־שעה כדי שתתייצב.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותן במעט שמן זית.

5. מכינים קערה שטוחה עם פירורי לחם ובידיים רטובות יוצרים שניצלים בצורות ובגדלים שרוצים וטובלים בזהירות בפירורים משני הצדדים.

6. מניחים את השניצלים על נייר האפייה ומברישים בעוד קצת שמן.

7. אופים כ־25 דקות או עד שהשניצלים יציבים. הימנעו מאפיית יתר.

מגישים חם ושומרים בקירור עד יומיים.


רוצים גלוטן? החליפו את קמח החומוס והקמח לל״ג בכוס קמח רגיל.


The post חי? צומח: להכין את השניצלים המוכרים לבד בבית appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Rina Nakonechny | מקור ראשון חשיפות: 2 | דירוג: 3/38 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: