פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
3/8/2021 5:54

מרגישה תקועה? תשאלי את עצמך מה את מרוויחה מזה

"מה את מרוויחה מזה שאת עסוקה בכשלון הזה?" שאלתי אותה בפגישה הראשונה שלנו, והיא – הסתכלה עליי כאילו השתגעתי!


"מרוויחה? אני יושבת פה ומסבירה לך כמה שאני מדוכאת, שאני לא מתפקדת בבית, שאני מרגישה שהכל נופל על בן הזוג שלי, ואת שואלת על רווחים?! אני בהפסדים גדולים פה" היא עונה.


"את צודקת" חייכתי "יש לך תחושה גדולה של הפסד, ובצדק. יחד עם זאת את נמצאת בתחושה הזו כבר מעל חודשיים, סימן שתת המודע שלך הצליח לשכנע אותך איכשהו שזה גם קצת נוח להיות לרגע פה, במקום הזה. יש איזה שהוא רווח שאת לא רואה ממבט ראשון שמתחבא שם מתחת לכל שכבות הניסיון העסקי הזה שלא הצליח בפעם הראשונה."


אחרי השתיקה שלה, התחילו הדמעות, ואז בלחישה היא הסכימה להודות שמנוחה, אחרי חודשים של מאמץ, היא דבר טוב עבורה. ושגם העובדה שהיא לא צריכה להרים הכל מחדש ולנסות מכיוון אחר, מאפשר לה לא להתאכזב שוב.


אבל, וזה אבל גדול, היא מתחילה לראות איך הרווחים האלה לא משרתים אותה באמת, אלא בעצם דוחקים אותה לחשוב על עצמה שהיא לא מספיק טובה. דוחקים את בן הזוג לעבודה פלוס תפקוד אינטנסיבי בבית כך שהוא קורס מלהיות לבד במערכה, ומובילים אותה לתובנה שהיא מוכנה לוותר על ה"רווחים" האלה, כדי לעלות שוב על הסוס ולנסות מכיוון חדש.


כשאנשים באים לאימון עסקי הם מצפים להכלה, לעבודה על אסטרטגיה, יעדים ומטרות, הם מצפים לעבודה כדי להגיע לתוצאה. אבל אימון הוא לא ייעוץ עסקי. אימון הוא קודם כל פתרון החסמים, הוא קודם כל לעלות על המוקשים האלה שאנחנו שמים לעצמנו בדרך ולנטרל אותם. אגב, זה לא משנה כל כך אם זה בתחום העיסקי, האישי, הזוגי או ההורי.


מי שלא רוצה להתאכזב שוב מזוגיות, יימנע מלצאת לדייטים או ממערכות יחסים ארוכות טווח. מי שלא רוצה להתאכזב עיסקית, יימנע מלנסות להגיע אל המטרה שלו בדרכים אחרות ויצירתיות.


העניין הוא שתת המודע שלנו לא רוצה שנפגע, נתאכזב, או נחווה קושי, אז הוא מעודד אותנו להיכנס למצב של התכנסות, ראיית הקושי, חיפוש הבעיות.


באימון אנחנו קוראים לזה 'להתקרבן' (מלשון קורבן), כי כשאנחנו קורבן למעשה אלימות או תקיפה הנסיבות הן אלה שידיהן על העליונה והן מנהלות אותנו. התוקפים הם אלה שמחליטים מה יקרה ואנחנו קופאים או בורחים, מתוך ניסיון לשרוד.


יש מי שיקפא ויפסיק לנסות ויש מי שיברח. כיום אין לנו הרבה סיטואציות של הישרדות באמת, אז הבריחה נעשית באמירות מנטליות או בדפוסים של הימנעות.


מי שלא רוצה להתאכזב שוב מזוגיות, יימנע מלצאת לדייטים או ממערכות יחסים ארוכות טווח. מי שלא רוצה להתאכזב עיסקית, יימנע מלנסות להגיע אל המטרה שלו בדרכים אחרות ויצירתיות.


מה הרווח? להימנע מכאב. ומה ההפסד? חזק יותר… תחושת כישלון צורבת, חוסק סיפוק, חוסר הגשמה, ואפילו תחושה שאנחנו נטל על אחרים לפעמים.


כלי מצויין שאני ממליצה עליו בכל תחום שיש לך בו תחושה של תקיעות הוא לשאול 'מה הרווח שלי מזה שאני מחזיקה במצב הזה?'


אם לא ראית אותו לבד, כדאי לשאול מישהו שלא נמצא בנעליים שלך, ולהישאר פתוחה לתשובות שיעלו. ואם ראית, איזה יופי, זו הזדמנות בשבילך לצמוח ולבדוק 'איך זה כן יצליח?'


 


The post מרגישה תקועה? תשאלי את עצמך מה את מרוויחה מזה appeared first on מקור ראשון.


מחבר: pninag | מקור ראשון חשיפות: 5 | דירוג: 3/104 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: