פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
23/2/2022 7:00

בורקס "פינוקים", פרגית על האש ומוזלי: בעקבות הביקורת, צה"ל משדרג את מערך המזון

הביקורת סביב איכות האוכל והמטבחים בצה"ל לא נפלה על אוזניים ערלות, ובצה"ל מציגים היום (ד') אחרי עבודת מטה מהפכה של שדרוג ההזנה למשרתים. אחרי שורה של תחקירים וסרטוני רשת מביכים שהציגו את האיכות הירודה של חדרי האוכל והמזון שהחיילים מקבלים, הוחלט באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) לצאת למהפכה שתכלול פיקוח הדוק, הקשבה לצורכי החיילים, שדרוג משמעותי של 130 חדרי אוכל, בניית תפריטים איכותיים יותר והעמדת טרקלינים עבור הלוחמים.


מי שיעמוד בראש מערך הפיקוח על המהפכה הוא קצין הלוגיסטיקה הראשי, אלוף מישל ינקו, שמונה על ידי הרמטכ"ל להיות הגורם האחראי על המזון בצה"ל. התוכנית הנרחבת שגובשה באט"ל, אשר כוללת בנוסף גם הסדרת נַגָּד מטבח לכל מוצב ותגבור המענה התזונתי בארוחות ללוחמים וליחידות ההכשרה, מבטאת את מיצוי כלל יכולות אט"ל וביצוע אינטגרציה למתן מענה מידי לנושאים אשר מחייבים השתנות מהירה ורלוונטית לצרכי השעה. אחד הקצינים באט"ל מסביר ש"כיוון שהלוחמים הם אוכלוסייה בעלת מאפיינים זהים לספורטאים, יש צורך להתאים עבורם מענה תזונתי ייחודי, לשגרה ולחירום כאחד, הכולל בעיקר חלבונים המתפזרים לאורך כל הארוחות ביום".


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... _at_13.50.58-750x423.jpeg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
השינוי במערך המזון של צה"ל יוצא לדרך. צילום: דובר צה"ל

המטרה בצה"ל היא קודם כל לייצר אחידות וסדר במה שעד היום היה נראה כל מטבח לגופו. ביחידות מסוימות איכות חדר האוכל והמזון הייתה מתחת לכל ביקורת, ובחלק מהמחנות המקום נראה דומה יותר למלון חמישה כוכבים. לצורך כך יוקם מִנהל מזון האמוּן על קביעת סטנדרטים קבועים ותו תקן אחיד להסעדה בצה"ל, תוך קיום ביקורות ביחידות השונות. בנוסף, תפתח מערכת לניהול תהליכים מקצועיים-דיגיטליים, בה ישוקף לגורמי המקצוע באט"ל תמונת המצב בתחום כשירות המטבחים, ניטור שביעות רצון המשרתים, תלונות עדכניות וכן DATA לתגבור והזמנת פריטי מזון מבוקשים בהתאם לרצון הסועדים. "החלטנו להרחיב את תקציב המזון ב-25 אחוזים", מסביר הקצין באט"ל. "זה יסייע להגדלת היקף המנות וגיוון הארוחות, מתוך הבנה כי קיים קשר הדוק בין תזונת החיילים לבין שמירה על בריאותם, בדגש על המערך הלוחם. מנהל המזון יפעל להרחבת התפריט החלבי בצה"ל, לתגבור המענה ביחידות הלוחמות ולפיתוח מענה ייעודי לחיילים בפעילות מבצעית ממושכת, נתק או פעילות פיזית מאתגרת".


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... _at_13.51.09-750x423.jpeg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
השינוי במערך המזון של צה"ל יוצא לדרך. צילום: דובר צה"ל

בנוסף, הוחלט על הקמת 80 טרקליני לוחמים במוצבי הקצה, בהם מזון נגיש 7\24. בטרקלין יחולקו מוצרי מזון חלביים להכנה מהירה, בין היתר יוגורטים, מעדנים, וופל בלגי, ג'חנון, פיצה אישית, פירות וירקות, טחינה, קורנפלקס, מרק אישי, חטיפי אנרגיה ועוד. כמו כן, יהיה אבזור אחיד ותומך לכל טרקלין הכולל מקררים, מצנם וטוסטר, בר מים ומיקרוגל. כל טרקלין יהיה ממוזג, ובשיתוף פעולה עם אכ"א יוצבו בחוץ פרגולה וריהוט לשהייה נוחה.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... _at_13.51.09-750x423.jpeg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
השינוי במערך המזון של צה"ל יוצא לדרך. צילום: דובר צה"ל

עוד הוחלט להוציא אל הפועל שדרוג של 130 חדרי אוכל: מתוכם 79 עד פסח הקרוב ו-51 נוספים שיעברו שיפוץ נרחב עד יוני 2022. השיפוץ יתמקד בשיפור נראות חדר האוכל, בדגש על תשתיות המבנה ורכש ריהוט נוח ומזמין. בנוסף, כוח האדם יתוגבר ויתקיימו יותר הכשרות לטבחים בצה"ל, כולל גיוס 28 נַגדי תזונה נוספים כך שיוצב איש קבע בכל מוצב, ושיפור תנאי עובדי המטבח בדמות שיפור תנאי השכר והקצאת רכב שכור לכל מנהל מטבח, במטרה לרתום בעלי מקצוע מתחום התזונה ולהעניק להם תשתית ראויה למימוש תפקידם. כמו כן, יפתחו הכשרות חדשות בתחום הבישול והקונדיטוריה בשיתוף מוסדות אזרחיים.


"לאחר ביצוע סקרי שביעות רצון, ארוחת הבוקר והערב נתפסה כפחות אטרקטיבית בקרב המשרתים ושאינה נותנת מענה מספק מבחינת גיוון הפריטים", מסביר הקצין באט"ל. "לאחר עבודה בתחום בשילוב תזונאיות, שפים וגורמי מקצוע שונים, הוחלט לבנות תפריט מורחב של פריטי מזון שיגוונו את המענה ויעשירו את הפריטים. בין המנות יוגש ללוחמים: כריך "טוניסאי", בורקס "פינוקים", באגט עם שקשוקה, באגט עם סביח, מנת חומוס עם פלאפל, וארוחה לדרך הכוללת מוזלי, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה ועוד". באשר לארוחת הצהריים, עלה צורך להרחיב את המענה במנות עיקריות, בייחוד ביחידות הכשרת הלוחמים. במסגרת כך הוחלט להוסיף אחת לשבוע שווארמה מתובלת או פרגית על האש, ופעם נוספת בשבוע המבורגר איכותי מבשר בקר אמיתי. להרחבת המנה העיקרית ישנו חליף טבעוני הכולל טופו על האש, שניצל טופו, או שווארמה טופו אחת לשבוע, לצד המבורגר טבעוני מהצומח".


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... _at_10.28.45-750x428.jpeg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
השינוי במערך המזון של צה"ל יוצא לדרך. צילום: דובר צה"ל

בצה"ל יודעים שהמהפכה תספק שירות טוב יותר בתחום ההזנה למשרתים, ולצד זה מבינים כי סרטונים מביכים של מטבחים מוזנחים ימשיכו להציף את הרשתות החברתיות ובדיקות חיידקים ימשיכו להעסיק את מהדורות החדשות. "אני לא כאן כדי למנוע מהתקשורת לבדוק קוליפורמים במזון, שיבדקו, רק שלא ישכחו להעביר אלי את התוצאות שאדע לטפל בכל בעיה", אומר הקצין. "כל מי שאחראי על אוכל ועל מטבח בצה"ל צריך לדעת שגם אם הוא ישדרג את חדר האוכל פלאים, מספיק שפעם אחת הוא יפשל וזה יגיע לרשתות. וטוב שכך. הדרך לספק שירות טוב עוברת גם בחשש של משרתים שהם תחת זכוכית מגדלת".


The post בורקס "פינוקים", פרגית על האש ומוזלי: בעקבות הביקורת, צה"ל משדרג את מערך המזון appeared first on מקור ראשון.


מחבר: adish | מקור ראשון חשיפות: 2 | דירוג: 2/47 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: