פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
17/3/2022 10:58

המומחים לא חוששים מגל שישי ומסבירים כי המדינה חייבת לעודד התחסנות כעת

עם עליית מקדם ההדבקה של נגיף הקורונה בישראל ומה שנראה כמו גל תחלואה חדש ונרחב באירופה, סין והונג קונג, בכירים במערכת הבריאות סבורים כי מדינת ישראל לא עומדת בפני גל תחלואה שישי. לעת עתה החליטה הממשלה שלא להגיב בצעדים כלשהם לנוכח העלייה בתחלואה והפטור מבידודים לכל מי שנחשף לחולה מאומת יימשך. דיווחי משרד הבריאות שלשום על זן הקורונה החדש שנוצר בישראל משילוב של BA1  ו-BA2, לדעת כל המומחים, אינם מטרידים ומדובר בתת זן שאינו משמעותי.


"לא סיימנו עדיין את הגל החמישי" אומר פרופ' נדב דוידוביץ', מומחה בבריאות הציבור וראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון. "העובדה שהקורונה נדחקה לקרן זווית היא טבעית כי יש את עייפות החומר ויש את המלחמה באוקראינה שתופסת בצדק את הכותרות, אבל היא עדיין כאן".


דוידוביץ' מסביר כי לדעתו נכון להתייחס לגלי תחלואה לפי ווריאנטים חדשים ושונים זה מזה שמשנים את פני תוצאות הגל והסיכונים העולים ממנו. לדבריו, כל עוד הממשלה ממשיכה במדיניות של 'חיים לצד הקורונה' גם במחיר של אלפי חולים קשה ותמותה נרחבת, כפי שראינו בגל האומיקרון שגבה קרוב ל-2000 מתים מקורונה, חייבת המדינה למקד את כל המאמצים בחיסון אזרחיה. "הדבר שהכי מדאיג הוא שאנשים פשוט לא מתחסנים. אני מסוגל להבין את ההססנות שהייתה בהתחלה אבל היום ברור לחלוטין שהחיסון הוא דבר בטוח". לדבריו, "החיסונים הצילו כ-20 אלף איש ממוות וגם עכשיו אנשים מתים כי הם פשוט לא מחוסנים. אני חושב שמעבר לאחריות האישית על האזרחים, הממשלה צריכה להשקיע הרבה יותר בעידוד ההתחסנות ובהקצאת משאבים לכך".


במשך קרוב לשנתיים פועלים באוניברסיטה העברית מומחים מהשורה הראשונה שחברים בצוות מדענים לניטור התחלואה. בעת התפרצויות הם הציגו בפני הממשלה דוחות עם תחזיות והמלצות אך משראו שבחודשים האחרונים מסרבת הממשלה לקבל או לדון בתחזיות ובהמלצות שלהם, שלא תאמו למדיניות, והם לא צפויים להמשיך בהוצאת התחזיות.


"בעוד נראה שהעולם נכנס לגל תחלואה נוסף, ישראל נמצאת במקום אחר לגמרי ואין להשוות את המצב כאן לשאר העולם" סבור פרופ' דורון גזית, ממכון רקח לפיזיקה, חבר צוות המדענים של האוניברסיטה העברית. לדבריו, "רמת החשיפה לאומיקרון הביאה לכארבע מיליון נדבקים בנגיף בעקבות החלטת הממשלה לנקוט במדיניות של לתת לגל ל'רוץ בחופשיות'". הוא מזכיר כי בכמות החולים הזאת הגענו רק ל-1,300 חולים במצב קשה בו זמנית וקרוב לאלפיים מתים כתוצאה מההדבקה ההמונית. "חלק גדול ממיליוני הנדבקים, גם אם יידבקו בשנית מה-BA2, לא יגיעו לתחלואה קשה כי יש מוגנות משמעויות בחיסוניות שלהם וגם בגלל כמות המחוסנים מקרב אוכלוסיות הסיכון שקיבלו את הבוסטר הרביעי" אומר גזית.


לעת עתה אין עדויות מהעולם כי ווריאנט האומיקרון BA2 מדביק מחלימים שחלו כבר ב-BA1. "גם אם נניח שיש ירידה בחסינות והדבקה חוזרת, ברור שהמדינה לא תעשה כלום כי המדיניות כבר הוכרעה" אומר גזית. גם הוא סבור, בדומה לפרופסור דוידוביץ', כי המענה שהממשלה תחליט לתת בפני גל תחלואה נוסף הוא קריאה לציבור להתחסן בבוסטר הרביעי שמבטיח הגנה יציבה ו-"טרייה" יותר מפני תחלואה קשה.


"בפעם הקודמת חסכנו בין שליש לחצי מהחולים הקשה בגלל החיסון הרביעי וזה לא מעט" אומר גזית. "צריך לדחוף לחיזוק ותוספת למערכת הבריאות כדי להתמודד עם תחלואה נרחבת נוספת ואני מעריך שבמשרד הבריאות ירימו דגל אדום כשיבינו שאנחנו עומדים בפני עלייה בתחלואה ויבקשו מהציבור להתחסן. אובדן ימי העבודה בגלל התחלואה היה משמעותי בגל החמישי, אבל זו המשמעות לחיות לצד הקורונה. אנשים ימשיכו למות, ימשיכו לחלות וזה עלול במקרים מסוימים שוב להשפיע מאוד על חיי היום יום גם מבלי פעילות ממשלתית שלא מנסה לצמצם את התחלואה. המדינה תצטרך לעודד התחסנות ותכיל את הפגיעה בכל השאר שלא יתחסנו. אני לא אוהב את זה, אבל שמח שאני לא צריך להיות במרכז קבלת ההחלטות".


בצל החשש מהתפרצות מחודשת של הנגיף, באיגוד רופאי בריאות הציבור שפרופסור דוידוביץ' עמד בראשו עד לאחרונה, סבורים כי את המאמצים כעת צריך לשים בטיפול בנפגעי הקורונה. "עדיין המון אנשים נדבקים והנושא של הלונג קוביד מתרחב וביקשתי לקיים דיון נוסף במועצת הבריאות שאני חבר בה" אומר דוידוביץ'. לדבריו, "היום לכל קופת חולים יש מדיניות משלה ויש הרבה מאוד חוסר סטנדרטיזציה ולא ברור כל נושא המימון של הדברים האלו כדי לעודד התמודדות וטיפול עם התופעות הללו. לצערי יש רופאים שמאוד מזלזלים בזה ואני אומר בצורה ברורה, לונג קוביד זה דבר אמיתי שסובלים ממנו באחוזים גבוהים והוא גורם גם לבעיות קוגניטיביות בין השאר וזה אירוע שדורש ראייה רב תכליתית שמשלבת גם תחומי רפואה שונים כמו לב ריאות ושלד וגם היבטים של ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה". הוא מציין כי "הוקמו מרפאות לטיפול בלונג קוביד אבל כמו במקרים רבים אחרים, הנגישות להם בפריפריה היא נמוכה וזה דורש מענה כחלק מסל הבריאות".


The post המומחים לא חוששים מגל שישי ומסבירים כי המדינה חייבת לעודד התחסנות כעת appeared first on מקור ראשון.


מחבר: ohadr | מקור ראשון חשיפות: 3 | דירוג: 2/37 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: