הזנת שמרים במהלך התסיסה האלכוהולית (DAP – מזין שמרים) במאמר זה נלמד מהו מזין שמרים (DAP), למה הוא חשוב וכיצד יש להוסיפו לתירוש וליין בתהליך הכנת היין כדי למנוע פגמים, למנוע ריחות לוואי, למנוע תסיסה תקועה ולהבטיח תסיסה שלמה לכדי יין יבש. מהו DAP בארץ נפוץ לראות מזין שמרים מהסוג האנ-אורגני או “מינרלי” כדוגמת DAP שהוא למעשה אמוניה המופיעה בצורת מלחים) בעוד שבעולם נהוג לראות תערובות מורכבות שמציעות תערובת של מקורות חנקן נגישים (מינרלים וויטמינים שונים (בארץ המוצרים הללו פחות נפוצים בגלל חוקי כשרות והעובדה ש DAP הוא הזול ביותר מבין כולם). DAP (diammonium pho ...
מתכון הכנת יין רימונים ממיץ (חלק ב’) בהמשך ל חלק א’ של המאמר – הכנת יין רימונים , בעבודה עם מיץ אנו עובד
... לם תדרש השקעת זמן משתנה לכן מומלץ להתאים את סגנון היין אדומים) בהתאם להרכב התירוש (מיץ בלבד או תסיסה על הזרעים – ובמשך כמה זמן) ...
... התסיסה חשוב מאין כמוהו לזיהוי מקדים של בעיות, משפיע על על ידי סימון מבדיל. לדוגמא מיכל א’ – X מיכל ב’ –V מיכל ג ...
... ושכל בכל הכלים והתוספים הנגישים לנו (במסגרת החוק) כדי ל בעלי רמות TA ו- pH שונות (בין אם מאותו הזן או מזן אחר) כדי להגיע לפרופיל החומצי ...
התרשים המלא להכנת יין אדום בצורה מקצועית לחצו כאן להורדת תרשים הזרימה אשר יקל עליכם ביום קבלת הענבים The post תרשים זרימה הכנת יין אדום יבש first appeared on Winemaking.co.il .
עונת הדובדבנים החלה? זמן להתסיס קינוח! ליקר או שיכר דובדבנים הינו משקה אהוב מאוד בקרב יוצאי אירופה, הונגרים ור
... ן האלכוהול והסוכר השיורי). חיבור סך כל כמות החומצות המצ אדומים יבשים שעברו תסיסה מלולקטית הוא 0.4-0.65% (טרטרית) כלומר בין 4-6.5 גרם\ליטר ...
... ימוש מוגבר בחומצה כאמצעי אנרגיה זמין במנגנון אשר מכונה אשר עוברים הליך תסיסה מלולקטית המרה של חומצה מאלית לחומצה לאקטית ( (Lactic ע̶ ...
... מינוח ה Second wine (מכונה לעיתים Second Growth) המוכר מעולם היין ה שלא עונים על קריטריון האיכות ליין הדגל של היקב) אלה בטכניקה נפוצה אצ ...