הזנת שמרים במהלך התסיסה האלכוהולית (DAP – מזין שמרים) במאמר זה נלמד מהו מזין שמרים (DAP), למה הוא חשוב וכיצד יש להוסיפו לתירוש וליין בתהליך הכנת היין כדי למנוע פגמים, למנוע ריחות לוואי, למנוע תסיסה תקועה ולהבטיח תסיסה שלמה לכדי יין יבש. מהו DAP בארץ נפוץ לראות מזין שמרים מהסוג האנ-אורגני או “מינרלי” כדוגמת DAP שהוא למעשה אמוניה המופיעה בצורת מלחים) בעוד שבעולם נהוג לראות תערובות מורכבות שמציעות תערובת של מקורות חנקן נגישים (מינרלים וויטמינים שונים (בארץ המוצרים הללו פחות נפוצים בגלל חוקי כשרות והעובדה ש DAP הוא הזול ביותר מבין כולם). DAP (diammonium pho ...
מתכון הכנת יין רימונים ממיץ (חלק ב’) בהמשך ל חלק א’ של המאמר – הכנת יין רימונים , בעבודה עם מיץ אנו עובד
מתכון – הכנת יין רימונים (חלק א’) בשנים האחרונות יין רימונים תפס תאוצה בקרב חובבי היין, יקבי הבוטיק והיינ
ניטור התסיסה האלכוהולית – חלק ב’ בדיקת רמת הסוכר בתסיסה אלכוהולית ניטור רמת הסוכר בתירוש מתאפשר בעזרת ה
... ימוש מושכל בכל הכלים והתוספים הנגישים לנו (במסגרת החוק)ינג בין יינות בעלי רמות TA ו- pH שונות (בין אם מאותו הזן או מזן אחר) כדי להגיע לפ ...
התרשים המלא להכנת יין אדום בצורה מקצועית לחצו כאן להורדת תרשים הזרימה אשר יקל עליכם ביום קבלת הענבים The post תרשים זרימה הכנת יין אדום יבש first appeared on Winemaking.co.il .
עונת הדובדבנים החלה? זמן להתסיס קינוח! ליקר או שיכר דובדבנים הינו משקה אהוב מאוד בקרב יוצאי אירופה, הונגרים ור
... ח נקוב, מיוצג כגרם\ליטר או באחוזים ולרוב מיוצג כחומצה ט ובסגנון היין. *למעשה לא מדובר על סך החומצות (מאלית, לאקטית, טרטרית, סוקצינית, ...
חומצה בתירוש ויין חלק א’ – פתיחה בענבים מספר חומצות אורגניות כאשר שלושת העיקריות הינן חומצה טרטרית (Tartaric)
מהו יין שני? לא מדובר על מינוח ה Second wine (מכונה לעיתים Second Growth) המוכר מעולם היין הצרפתי, (תווית משנית של יקבי בורד