הזנת שמרים במהלך התסיסה האלכוהולית (DAP – מזין שמרים) במאמר זה נלמד מהו מזין שמרים (DAP), למה הוא חשוב וכיצד יש להוסיפו לתירוש וליין בתהליך הכנת כדי למנוע פגמים, למנוע ריחות לוואי, למנוע תסיסה תקועה ולהבטיח תסיסה שלמה לכדי יין יבש. מהו DAP בארץ נפוץ לראות מזין שמרים מהסוג האנ-אורגני או “מינרלי” כדוגמת DAP שהוא למעשה אמוניה המופיעה בצורת מלחים) בעוד שבעולם נהוג לראות תערובות מורכבות שמציעות תערובת של מקורות חנקן נגישים (מינרלים וויטמינים שונים (בארץ המוצרים הללו פחות נפוצים בגלל חוקי כשרות והעובדה ש DAP הוא הזול ביותר מבין כולם). DAP (diammonium pho ...
... דע אם מה אנו עובדים ומהו הסגנון שלפיו כדי ללכת – סגנו ציוד נדרש: ערכת הכנת יין או חבילת תוספים ליין (מתוכה נדרש לשמרים, ומטהביס ...
מתכון – הכנת יין רימונים (חלק א’) בשנים האחרונות י, יקבי הבוטיק והייננים הביתיים. יין רימונים בסגנון מתוק, יבש, חצי יבש, רוזה, ...
... ול במשך התסיסה) אך בדיקת סוכר במהלך התסיסה לאחר יצירת א ומבטיח יין אדום יבש שתסס בשלמותו (ולכן היננו יציב ולא חשוף לקלקול או תסיסה ...
... ם. תיקון חומצה (בעזרת חומצה טרטרית טבעית ) הוא כלי, לא פר לאחר התסיסה המלולקטית (הוספה או הנחתה) במידה ו חומצי מדי או איננו חומצ ...
התרשים המלא להכנת יין אדום בצורה מקצועית לחצו כאן להורדת תרשים הזרימה אשר יקל עליכם ביום קבלת הענבים The post תרשים זרימה הכנת יין אדום יבש first appeared on Winemaking.co.il .
עונת הדובדבנים החלה? זמן להתסיס קינוח! ליקר או שיכר דובדבנים הינו משקה אהוב מאוד בקרב יוצאי אירופה, הונגרים ור
... מיוצג כגרם\ליטר או באחוזים ולרוב מיוצג כחומצה טרטרית ע. *למעשה לא מדובר על סך החומצות (מאלית, לאקטית, טרטרית, סוקצינית, חומצה נדיפה, ...
חומצה בתירוש ויין חלק א’ – פתיחה בענבים מספר חומצות אורגניות כאשר שלושת העיקריות הינן חומצה טרטרית (Tartaric)
מהו יין שני? לא מדובר על מינוח ה Second wine (מכונה לעיתים Second הצרפתי, (תווית משנית של יקבי בורדו מפורסמים לשיחרור יינות שלא עונים על ק ...