פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
16/7/2020 7:36

פגיעה לבבית וירידה בשמיעה: הסיבוכים של מחלימי קורונה

שישה חודשים לאחר התפרצות נגיף ה-קוביד 19 בעולם ותוצאות נזקיו הולכות ומתבררות. לאחרונה, מתרבים הדיווחים על שורת סיבוכים מתמשכים ונכויות המופיעים במחלימים מקורונה, גם בקרב אלו שסבלו ממחלה קלה ואפילו בקרב חולים א-סימפטומטיים שמחלתם אובחנה רק לאחר שהחלימו ונמצאו נוגדנים לקורונה בדמם. על פי הידוע לעולם הרפואה בדומה לתוצאות תחלואת הקוביד-19, גם מחלימים מנגיפי קורונה אחרים כדוגמת ה-SARS וה-MERS סבלו בחלקם מנזקים גופניים ארוכי טווח ואף תמידיים.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– משבר בריאות לא פותרים בשפיכת כסף על הציבור

– האם חסינות העדר הגיעה לברוקלין?

– בתי החולים הפכו למבצרים, לחולים ולקשישים מגיע טיפול שלם


משמעותן של הפגיעות הן לרוב סיבוכים במספר מערכות גוף וביניהם: סיבוכים עצביים, תתרנות ממושכת, ירידה בשמיעה, עייפות וחולשה כרוניות, קושי בריכוז, פגיעה לבבית, נזק ריאתי וקשיי נשימה מתמשכים, הפרעות אימונולוגיות בילדים, סיבוכים הנובעים מקרישיות יתר (כגון שבץ מוחי), סיבוכים הורמונליים (כגון סוכרת) ואף סיבוכים פסיכיאטריים.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 07/AFP_1V62Z0-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
בית חולים בבלגרד, השבוע. צילום: AFP

על פי מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, בניגוד לתפיסה המוטעית הרווחת בקרב ציבורים נרחבים, לפיה מחלת הקורונה מסוכנת רק לקשישים ולסובלים ממחלות רקע, הרי שהולכים ומתרבים הדיווחים כי הסיבוכים שאובחנו עד כה טומנים בחובם השלכות ניכרות על בריאות הציבור הרחב. במרכז המחקר מבהירים כי יש לנקוט כבר עתה במשנה זהירות ולפעול לצמצום היקף ההדבקות בקרב כלל שכבות הגילאים, לרבות בקרב צעירים ובריאים, לפחות עד שתתרחב ההבנה על אודות סוגיה מדאיגה זו.


בתחילת חודש יוני פרסמנו באתר 'מקור ראשון' על המאמצים שנעשים בישראל לחקר סיבוכי הקורונה ואף הוקמה מרפאת מחלימים ייעודית שמעמידה שירותי רפואה כוללים ומשלימים שמסייעים למחלימי הקורונה בהליך ההחלמה ועוקבים אחרי ההשלכות שהותירה המחלה בגופם. מחקר ייעודי אשר מתקיים לאחרונה בבית החולים "שערי צדק" העלה שלפחות 50 אחוזים מחולי הקורונה אשר נבדקו והחלימו ממשיכים לחוות חולשה כללית וקשיים נשימתיים גם שבועות עד חודשיים לאחר שהחלימו. המחקר בבית החולים הירושלמי גם הצביע על כך שאין קורלציה בין חומרת המחלה הריאתית הראשונית בקורונה לבין סיבוכים ארוכי טווח, וכי גם חולי קורונה במצב קל עשויים לסבול מנזק ריאתי לטווח הארוך.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 07/AFP_1UD2CD-750x513.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
מחלקת הקורונה בבית החולים שיבא. צילום: AFP

גם בספרות המדעית מתחילות להתגבש עדויות להשפעות הקורונה. במאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי JAMA עלה כי מקרב קבוצה שכללה 143 מחלימים, ל-87 אחוזים נותרו תסמינים שיוריים של המחלה גם כעבור כחודשיים בממוצע, ובפרט עייפות. בנוסף הנבדקים התלוננו על קשיי נשימה (53.1%), כאבי מפרקים (43.4%) וכן דיווחים על על עלייה ניכרת בשיעור המחלות הקשורות למערכת החיסונית ותסמונות אימוניות אחרות.


מהמחקרים עוד עולה כי מטופלים שמצבם הבריאותי היה רופף מלכתחילה כמו קשישים ומטופלים עם מחלות רקע שונות (ובהם צעירים) עשויים לסבול מירידה חדה בתפקודם אפילו לאחר מחלה "קלה" ויזדקקו לשיקום ממושך ולסיוע שירותי הרווחה.


על פי מצבור העדויות והמחקרים שנעשו עד כה ועודם נעשים מסתמן כי מחלת הקורונה נושאת שיעור גבוה יותר של סיבוכים משמעותיים וארוכי טווח בהשוואה למחלות ויראליות "פשוטות" יותר כגון צינון או שפעת שלעיתים נדירות בלבד מסתבכות ועלולות לסכן חיים ו/או להותיר נכויות קבועות. כאמור, זאת תחת ההנחה הבסיסית כי מדובר במחלה חדשה, שככל שאנו לומדים עליה יותר אנו מבינים את ההשלכות האפשריות ואת הסיבוכים הרבים העלולים להיגרם לחולים בה.


The post פגיעה לבבית וירידה בשמיעה: הסיבוכים של מחלימי קורונה appeared first on מקור ראשון.


מחבר: danab | מקור ראשון חשיפות: 8 | דירוג: 3/155 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: