פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
28/7/2020 23:26

מחלקות סגורות וצוותים בבידוד: עובדים בבי"ח "לגליל" מוחים

עדויות שהגיעו לאתר מקור ראשון מעובדים במערך הרפואה בבית חולים לגליל בנהריה, אחיות ורופאים, מעלות שאלות בנוגע להתנהלות מול הקורונה. העובדים מספרים שאין באפשרותם לעשות בדיקות מטושים לחולים שנחשדים כחולי קורונה, מאחר שאחראית הזיהומים בבית החולים לא מאפשרת זאת לעיתים הם טוענים כי חולים רבים לא נבדקים ועולים למחלקות הפנימיות לאשפוז, ורק בדיעבד מתברר שהם נשאים של הנגיף. כתוצאה מכך, "נפסלים" אנשי צוות שנאלצים להיכנס לבידוד.


אנשי הצוות עמם שוחחנו מספרים על מציאות בה בכל יום ישנן התנגשויות עם האחראית על היכולת לקבל בדיקת קורונה, וטוענים כי "לא ייתכן שלאורך כל שעות היממה, 24/7, קיום בדיקות קורונה בעת כזאת תלויים בהחלטותיה, שיקול דעתה הבלעדי ורצונה הטוב של אחראית הזיהומים בבית החולים. אנחנו דואגים וחוששים לעבוד ככה ומפחדים לסכן את עצמנו ואת משפחתנו".


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– הבהלה לזהב: הקשר בין קורונה למחירי המתכת היקרה

– "מחוברים בערך": צפו בשיח בין הרב חיים נבון לרב ג'וש ווינברג

– לא רק אנשי ימין "מסומנים": חמש טענות נגד תאוריית ישראל השנייה


על פי נתוני משרד הבריאות, בית החולים לגליל בנהריה מככב בראש רשימת המרכזים הרפואיים בישראל עם מספר אנשי הצוות המבודדים הגדול ביותר – 138 עובדים שנחשפו לחולה קורונה מאומת על פי הנתונים שפורסמו הבוקר (ד'). אחריו ברשימה, בית החולים הדסה עין כרם עם 109 עובדים בבידוד ורמב"ם עם 105 עובדים בבידוד.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 07/AFP_1VU7TY-750x500.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
צוותי קורונה בבית חולים. צילום: AFP

כתוצאה ממספר אנשי הצוות הרפואי שנאלצו להיכנס לבידוד, סגרו בבית החולים שבנהריה לאחרונה שתי מחלקות אשפוז פנימיות ומקווים לפתוח אותן מחדש במהלך השבוע, עם חזרתם של אנשי צוות. בבית החולים טוענים כי מספר אנשי הצוות המבודדים הוא נמוך יותר מזה המפורסם בכלים הרשמיים של משרד הבריאות ועומד על 115. "למותר לציין, כי רבים מהם אינם צוותים מטפלים, אלא שייכים למחלקות שירות, אשר אינן נותנות שירות ישיר למטופלים, וההתפרצות בקרבם אינה שייכת לעיסוקם המקצועי", אמרו בבית החולים.


גורם בכיר בבית החולים בנהריה דחה את הטענות של אנשי הצוות הרפואי, והסביר כי לא ידוע על חולי קורונה מאומתים שרופאי ואחיות בתי החולים ביקשו שייבדקו לקורונה ומנהלת יחידת הזיהומים בבית החולים לא אישרה את בדיקתם ואותרו לבסוף כחולי קורונה. מדובר ברופאה יחידה על 702 מיטות אשפוז ובבית החולים סוברים כי רופא זיהומולוג חייב להיות בתמונה לגבי כל מטופל שנחשד לקורונה מאחר וגם אם קיבל תוצאה שלילית, יש להמשיך ולעקוב אחרי מצבו ולבדוק אותו בשנית אם נדרש מאחר וייתכן ובהמשך האשפוז ייבדק ויימצא חיובי לקורונה.


בדיקת אתר מקור ראשון העלתה כי מדיניות ההיתרים לביצוע בדיקות קורונה בבית החולים בנהריה שונה מאוד מזו הנהוגה בבתי חולים אחרים בישראל. בבית החולים רמב"ם, הגדול ביותר בצפון, מסרו כי "לאנשי הצוות הרפואי בחדר המיון יש את הסמכות לבצע בדיקות קורונה למטופלים שמגיעים אליהם ללא היסוס וללא כל צורך בייעוץ כזה או אחר, במידה והמטופל עם סימני מחשידים בבירור לקורונה. במקרה שהחשד נמוך או לא סביר, רופאי המיון נעזרים ברופאים המומחים לזיהומים שבבית החולים". כך גם בבית החולים שערי צדק שבירושלים, "ההחלטה לביצוע בדיקות קורונה למטופלים נמצאת בידי הצוות המטפל. במקרים שיש התלבטות – רופאים למחלות זיהומיות מעורבים".


בבית החולים זיו בצפת מציגים מערכת שיקולים שונה. ד"ר שמעון אדלשטיין, מנהל היחידה למחלות זיהומיות ומניעת זיהומים בבית החולים אומר כי הוא דורש להתעדכן אישית בכל מטופל שנבדק לקורונה וזאת כדי להיות חלק מתמונת המצב העדכנית בבית החולים ולעקוב אחרי נקודות תורפה באיתור חולה בקורונה ובהבטחת בטיחות העובדים. עם זאת, כל פנייה של אנשי צוות מקבלת  אישור.


בשיחה עם אתר מקור ראשון אמר אמש גורם בכיר במשרד הבריאות, "אני מצפה מבתי החולים שיהיו כמו בית שמאי ובכל מצב של ספק – אסור להיות בספק ונכון לקחת בדיקת קורונה". לדבריו, משרד הבריאות הוא זה שמשלם עבור הבדיקות ואין סיבה כי בתי החולים יחסכו בכך.


במשרד הבריאות מציינים כי מספר המבודדים הרב מקרב צוותי בית החולים הוא מאפיין שכיח מאוד לימי התפרצות הגל הראשון וכעת הגל השני ובחודשים האחרונים בתי חולים רבים כיכבו ברשימת שיאני הבידודים. "אם הצוותים הרפואיים היו מתמגנים כמו שצריך זה היה נמנע חד-משמעית", אומר הגורם עמו שוחחנו. "נכון וחשוב לבדוק כל חולה שחשוד כי הוא נשא קורונה ובמיוחד חשוב שאנשי הצוות הרפואי הבאים במגע, בוודאי עם חולים לא מאותרים, ינהגו במלוא הזהירות כדי שלא יצטרכו להיכנס לבידוד במידה והאדם שאיתו באו במגע אומת לקורונה". על פי נהלי משרד הבריאות, אנשי צוות שעטו מסיכות ונהגו באמצעי ריחוק והיגיינה על פי התקנות, לא צריכים להיכנס לבידוד לאחר שנחשפו לחולה קורונה.


מהמרכז הרפואי לגליל נמסר: "כהפקת לקחים ממקרי התפרצות שהתרחשו בעבר, הוחלט ביחידה למניעת זיהומים, בשיתוף עם הנהלת המרכז הרפואי, על לקיחת דגימות מכל חולה שהוחלט לאשפזו באחת המחלקות הפנימיות. כמו כן, הוחלט על לקיחת דגימות בחדר המיון מכל מטופל החשוד כחולה קורונה ומכל אדם המטופל באמצעות אינהלציה או חמצן. חולים אשר אינם חשודים במחלת הקורונה ומועברים לאשפוז במחלקות, מתאשפזים בחדרים ייעודיים, וגם מהם נלקחות דגימות על מנת להביא למינימום את האפשרות שחולה אקראי יאושפז מבלי שייוודע על היותו נשא של נגיף הקורונה. מטופלים אלו, כל עוד טרם הובהרה תשובת המעבדה לגבי נשאות נגיף הקורונה, מטופלים ע"י הצוות כאשר הוא נמצא במיגון מלא, בסטנדרט של מחלקת קורונה, וזאת עד לקבלת התשובה בעניינם.


"אנו מבקשים להדגיש, כי מנהלת היחידה למניעת זיהומים, ד"ר יעל זיו, היא הסמכות המקצועית היחידה במרכז הרפואי בתחום זה, וסמכויותיה הן נגזרת ישירה של אחריותה. ד"ר זיו זמינה 24/7 לכל בקשה או שאלה, והחלטותיה מתגלות לאורך זמן כמקצועיות, נטולות פניות, ללא רבב מקצועי ולשביעות רצונם המלאה של הנהלת המרכז הרפואי והעומד בראשה, ד"ר מסעד ברהום".


The post מחלקות סגורות וצוותים בבידוד: עובדים בבי"ח "לגליל" מוחים appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Elchanan Speiser | מקור ראשון חשיפות: 8 | דירוג: 3/173 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: