פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
11/10/2020 5:51

כוסברה: האנדרדוג הירוק שיופיע בכל צלחת

כבר מיצינו את הדיון המתיש בין מעריצי הכוסברה לשונאיה, ולכן נדלג וניגש ישר לעניין: כוסברה! האם ידעתם ששמה בעברית הוא גד השדה?


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– שמחת תורה: החג שבו כל היהודים שווים

– אשת אמת, באמת: קדיש לרבנית מרים לוינגר

– אין ואקום: האזרחים נרתמים היכן שהמדינה כשלה


בשבוע שעבר הכנתי המון מתכונים עם פטרוזיליה, מה שגרר בבית תגובות רבות בסגנון ״אמא, למה האוכל שלך ירוק כל כך?״ (פיצים) וגם ״למה את לא עושה את זה עם כוסברה?״ (אסף). ובכן הרמתי את הכפפה, ואחרי שמילאתי את כל המטבח בעלים ירוקים, המשכתי מיד לחבריהם הטובים.


אני מדמיינת מפגש בין פטרוזיליה, מלכת הכיתה האהובה, ובין הכוסברה, מנהיגת האנדרדוגס וההיפסטרים, שעל פני השטח הן רק ״שלום, שלום״ אבל בעצם בערב הן מדברות שעות בטלפון ומרכלות על מרווה ועירית.


בחזרה לגד השדה, אחד מעשבי התיבול העתיקים בעולם עם עדויות בנות 7,000 ו־8,000 שנה לשימוש בו, מהודו העתיקה, דרך מצרים ועד ארץ ישראל. הכוסברה היא גם אחד מעשבי התיבול הנפוצים במטבחי העולם. קשה לתאר את הבישול התאילנדי, הסיני, הווייטנאמי וההודי בלעדיה, וכמובן גם המטבח המקסיקני, המטבח הים־תיכוני והמטבח הצפון־אפריקאי נשענים על מרבדי כוסברה קצוצים על התבשילים. בקיצור, לאן שלא תפנו תקבלו כוסברה בצלחת. מאילו מטבחים הכוסברה נעדרת? מצפון אמריקה, מצפון אירופה ומהמטבח הרוסי.


כמו לפטרוזיליה, גם לכוסברה ערכים תזונתיים נפלאים. היא עשירה בנוגדי חמצון, אשלגן, בטא קרוטן וחומצה פולית. היא עוזרת לגוף להפחית את רמות הסוכר בדם, מסייעת למערכת העיכול ועוזרת להפחית גם את רמת הכולסטרול בגוף.

אצלנו בבית הפטרוזיליה והכוסברה שולטות זו לצד זו, עם העדפות קלות לכל אחד. אסף תמיד יצדד בכוסברה, אני עם נטייה קלה לפטרוזיליה, והילדים כבר התרגלו לעשבים ירוקים בתוך האוכל, לאט־לאט הם נכנעים להם, אבל עדיין יוציאו עלים סוררים מהמנה.


ומה עושים עם כל העלים שנשארים בסוף הבישולים? חביתת ירק כמובן.


פרגיות ואננס בקרם כוסברה עם אורז צהוב


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ads/2020/10/04-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ds/2020/10/04-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
פרגיות ואננס בקרם כוסברה עם אורז צהוב. צילום: אפרת ליכטנשטט

מנה משמחת וממכרת, שכל כך התלהבתי ממנה שכבר חילקתי את המתכון לכמה חברות. הן דיווחו על הצלחה מסחררת ועל תבניות שנגמרו עד תום הארוחה.


קל מאוד להכין, והטעמים פשוט נפלאים.


לא אוהבים אננס באוכל שלכם? אפשר להכין גם בלי.


מרכיבים


1 ק"ג פרגיות

1 אננס חתוך לקוביות

1 קרם קוקוס

2 זרי כוסברה

2 שיני שום

½ כפית מלח

1 כפית דבש

½ כפית זרעי כוסברה


אופן ההכנה


1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.

2. מסדרים את הפרגיות והאננס בתבנית המתאימה לתנור (אפשר לשמור כמה קוביות אננס להגשה).

3. במעבד מזון שמים קרם קוקוס, כוסברה, שום, מלח, דבש וזרעי כוסברה. טוחנים לקרם חלק ואחיד. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

4. מוזגים את הרוטב על הפרגיות ומכסים ברדיד אלומיניום.

5. אופים 40 דקות.


מגישים חם עם אורז צהוב ועוד כוסברה קצוצה.


אורז צהוב


מרכיבים


1 כף שמן

½1 כוסות אורז בסמטי/פרסי

1 כפית מלח

1 כפית כורכום

½ כפית אבקת קארי צהובה

¼2 כוסות מים רותחים


אופן ההכנה


1. בסיר בינוני מחממים שמן ומטגנים את האורז כדקה.

2. מוסיפים מלח, כורכום וקארי ומערבבים כדקה נוספת.

3. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 16 דקות.

5. מכבים את האש ולא פותחים את המכסה 5 דקות נוספות.


לביבות תפוחי אדמה וכוסברה


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ads/2020/10/02-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ds/2020/10/02-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
לביבות תפוחי אדמה וכוסברה. צילום: אפרת ליכטנשטט

במטבח העיראקי יש לביבות מפורסמות בשם עארוק שנהוג לאכול ביום שישי (ועדיף בפיתה עם חציל מטוגן, עמבה ועגבנייה).


זו הגרסה שאוהבים אצלנו בבית (בלי הפיתה).


מרכיבים


4 תפוחי אדמה בינוניים / כ־500 גרם

1 בצל גדול

2 ביצים

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

¼ כפית בהרט

¼ כפית קינמון

½ כפית אבקת שום

½ כפית פפריקה מתוקה

2 צרורות כוסברה

¼ כוס (35 גרם) קמח

¼ כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה


1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד שהם רכים מאוד. מקלפים ומועכים לפירה גס.

2. מגררים את הבצל על פומפייה וסוחטים היטב מהנוזלים.

3. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים, שמן ואת כל התבלינים.

4. מוסיפים בצל מגורר ואת הפירה, ומערבבים היטב.

5. מניחים מסננת על הקערה, מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים.

6. מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות גדולות ודקות, כ־4־5 דקות מכל צד עד שהן משחימות.

מגישים חם לצד יוגורט צונן.


אפשר גם לאפות!


מחממים תנור ל־190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן זית.

מניחים את הלביבות על הנייר ללא מרווחים גדולים, ועם מברשת סיליקון מברישים אותן בעדינות בשמן זית.

אופים 25־30 דקות, עד שהן מוכנות.


לא מטורפים על כוסברה? אפשר להחליפה בפטרוזיליה! ששש…


מרק עדשים כתומות, דלעת וכוסברה


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ads/2020/10/03-120x86.jpg 120w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ds/2020/10/03-350x250.jpg 350w" sizes="(max-width: 750px) 100vw, 750px" />
מרק עדשים כתומות, דלעת וכוסברה. צילום: אפרת ליכטנשטט

השמועות הן שהחורף מתקרב ושבהרי האלפים כבר יורד שלג, אז הגיע הזמן לחדש את מלאי המרקים ולנסות מתכונים חדשים, בריאים וטעימים. המרק הזה הולך לככב הרבה בחורף הקרוב.


מרכיבים


3 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים

½1 כפיות מלח

½ כפית פפריקה

3 שיני שום כתושות

½ כפית כורכום

½ כפית פלפל שחור

½1 כוסות עדשים כתומות שטופות היטב*

1 כף רסק עגבניות

400 גרם דלעת

2 צרורות כוסברה קצוצה, מופרדים ל־2 חלקים

4־5 כוסות מים רותחים


אופן ההכנה


1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.

2. בינתיים מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.

3. מוסיפים לסיר את כל התבלינים ומטגנים כדקה.

4. מוסיפים עדשים ורסק עגבניות ומערבבים היטב כשתי דקות.

5. מוסיפים דלעת, צרור כוסברה ומים ומביאים לרתיחה.

6. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כ־45 דקות עד שהדלעת והעדשים רכים.

אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים, העדשים נוטות להתנפח.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

7. מכבים את ––האש ומוסיפים עוד צרור כוסברה קצוצה.


לא מטורפים על כוסברה? אפשר גם כאן להחליפה בפטרוזיליה.


*אני שוטפת את העדשים בקערה גדולה מלאה במים, מרוקנת וממלאת עד שהמים נשארים שקופים.


The post כוסברה: האנדרדוג הירוק שיופיע בכל צלחת appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Rina Nakonechny | מקור ראשון חשיפות: 4 | דירוג: 2/82 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: