פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
16/12/2020 1:14

דובאי של מעלה: המדריך למטייל הדוס באמירויות

שעת ערב חמימה במלון בדובאי. הבורג' חליפה, הבניין הגבוה בעולם, נשקף מבעד לחלון, ושני יהודים דתיים נהנים מהנוף ולוגמים כוס קפה שהזמינו לפני כמה דקות מהמלצר. לפתע ניגש אליהם יהודי שלישי ולוחש להם – "איך אתם שותים כאן קפה? מדובר בחלב גמלים". די במבט המבוהל של שני החברים למשמע הדברים האלה, בכדי להתחיל ולהבין עד כמה היעד החדש והמדובר לנופש הישראלי – איחוד האמירויות – אינו יעד פשוט כל כך כשמדובר בנופשים דתיים שמעוניינים לשמור על כשרות כהלכתה בתקופת שהותם במקום.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

– הלו, הלו אבא: בשם האב והבן


– האח הגדול: האבולוציה ההפוכה של תוכניות הריאליטי

– החיסונים הגיעו, אבל הסולידריות הישראלית נעלמה


מהרגע שבו נפתחו שערי המדינה המוסלמית שבקצה חצי האי ערב לישראלים, החלו לא מעט גורמים מסחריים לנסות ולהכין תשתית כשרה שתשרת את אלפי הנופשים הדתיים שאמורים להציף, יחד עם שאר עמך ישראל, את המלונות במקום. נכון לעכשיו, הפתרונות במקום חלקיים בלבד וכוללים מסעדה כשרה אחת יקרה למדיי וצרה מלהכיל את המבקרים, בית חב"ד אחד ושני שירותי קייטרינג. כל זה טוב ויפה, אבל לא מדובר במשהו שיספיק בכדי לענות על הביקוש ההולך וגובר, והצפוי לגדול ככל שמשבר הקורונה יסתיים, תהליך שצפוי להתחיל בקרוב עם הגעת החיסונים לארץ.


לחלל הקולינרי הזה נכנס בתקופה האחרונה שי כהן, מנכ"ל "אסי גלובל טורס", חברה שממוקמת בנתיבות ומתמחה בהכנת תשתיות כשרות בבתי מלון בחו"ל. עד כה ייסדה החברה מטבחים כשרים במלונות בטוניס, מרוקו, קפריסין, יוון, איטליה והפיליפינים – וכעת היא מתמקדת בדובאי. בשבוע שעבר הוזמנתי לסיור מקדים בדובאי שמטרתו להראות את ההכנות ולטעום – תרתי משמע – ממה שמתכננת החברה להעניק לנופש הדתי באמירויות.


בעודנו אוכלים סטייקים כשרים למהדרין ושאר מטעמים שהוכנו במיוחד עבורנו על ידי השף ששכרה החברה, ביקשנו מכהן לספר לנו על הצפוי למטייל הדתי בדובאי: "כרגע אנחנו החברה היחידה שעומדת להפעיל מטבח כשר כל הזמן, 24/7. זה יקרה במלון שבו אנו נמצאים כרגע, "אינטרקונטיננטל פסטיבל סיטי", מלון יוקרתי בעל חמישה כוכבים שמדורג גבוה בכל אתרי ההזמנות החשובים. בסמוך לו ישנם עוד שני מלונות מצוינים – קראון פלאזה והולידיי אין, וגם איתם הגענו להסכם. יחד אנחנו יוצרים פה מתחם של שלושה מלונות גדולים ומעולים שבהם יפעל מטבח כשר, חדר אוכל נפרד, מערכת כלים נפרדת, בית כנסת עם ספר תורה ועוד. הכשרות היא הכי מהודרת שיש בחו"ל, ומוענקת על-ידי הרב אליהו רוטנברג".


 במה דובאי שונה ממקומות אחרים בעולם מבחינת המטייל הדתי?

"יש איזה מיתוס שבדובאי הכל כשר. אולי בגלל שזו מדינה מוסלמית ואין בעיה של חזיר, אנשים חושבים שזה מתיר לאכול פה מה שרוצים. האמת היא שזה בדיוק ההפך – הכל פה לא כשר, ואין את האופציה להשיג מוצרים כשרים. זה לא כמו באירופה או בארה"ב שיש מדינות סמוכות שמייצרות אוכל כשר. האופרציה שנדרשת כדי להביא לכאן אוכל כשר מישראל מטורפת, הן מבחינה לוגיסטית והן מבחינת העלויות. המטרה שלנו היא שיוכשרו כאן מפעלים שיכינו לנו מוצרים כשרים כדי שלא נצטרך לייבא הכל".


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... -eafa69aeb6bf-150x150.jpg 150w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ce-eafa69aeb6bf-75x75.jpg 75w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... -eafa69aeb6bf-750x750.jpg 750w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ce-eafa69aeb6bf-90x90.jpg 90w" sizes="(max-width: 960px) 100vw, 960px" />
שי כהן, מנכ"ל "אסי גלובל טורס"

זו אינה הפעם הראשונה שאתה מכשיר מלונות בחו"ל. בדובאי היה קשה יותר להניח תשתית כשרה?

"לכל מקום יש את הייחודיות שלו. האירופים מאוד חוששים משינויים. הכל לפי קו מאוד ברור של מה מותר ומה אסור. אנחנו מנסים לכופף לפעמים את החוקים לטובת הלקוחות שלנו, לפעמים מצליחים ולפעמים לא. כשמתקרבים יותר לאגן הים התיכון ביעדים כמו יוון וקפריסין יש פתיחות הרבה יותר גדולה לצרכים השונים של שומרי הכשרות, וגם רמת המלונות יותר גבוהה תמורת מחיר נמוך יותר. מדינות צפון אפריקה, כמו מרוקו ותוניס הן עולם אחר ומנטליות שונה. צריך לדעת להתחבב עליהם. אם זה קורה ואתה עובד איתם בהרמוניה ובאהבה, תקבל כל מה שתרצה. הכי נהניתי מבחינת מטבח וצוות זה דווקא בפיליפינים. יש להם תודעת שירות מטורפת, כל מה שתבקש יבוצע".


ופה באמירויות?

"כשהגעתי לדובאי, ממש בתחילת הדרך, הייתה פתיחות מדהימה לכל דרישה שהעלינו. ואז הטיסות התחילו להיפתח, ים של חברות הגיעו לפה והאמירתים קלטו מהר עם מי יש להם עסק – ופשוט החלו להירתע מהדרישות שעד עכשיו נראו להם נורמליות. צריך לדעת איך לנהל את העסקים פה באופן שלא יפגע בהם, בכבוד שלהם ובתחושה שלהם כלפינו. יש עליהם עומס מצד יזמים ישראלים, מקווה שהדברים יתאזנו לכיוון הנכון. למזלנו, יש לנו את הניסיון מרחבי העולם כדי לדעת איך לעשות את זה נכון".


נניח ואני רוצה להזמין חדר במלון הזה ולאכול כשר, איך זה מתבצע בפועל?

"כרגע אנחנו בשלבים אחרונים של הקמה וביצוע. בשבוע האחרון של דצמבר נתחיל ממש את הפעלת התשתית הכשרה באמצעות שתי קבוצות גדולות שיגיעו לכאן, אחת סביב הופעת הזמר ציון גולן ואחת סביב הופעה של הזמר ישי ריבו. אנחנו נשווק דרך חברות התעופה וחברות התיירות, ובהמשך המלונות עצמם יתנו באתרי ההזמנות את האופציה להזמין חצי פנסיון כשר".


אני מעריך שזה יעלה יותר מחדר רגיל. בכמה?

"בקראון פלאזה פסטיבל סיטי, לילה עם חצי פנסיון לזוג עולה כרגע כ-140 דולר. יחד עם אוכל כשר המחיר יהיה כ-190 דולר. כלומר, בין 20 ל-30 דולר תוספת לאדם ליום – זו השאיפה. אני רואה במטבחים כשרים בחו"ל שליחות של ממש. אני זוכר את התקופה שבה הייתי צריך לארוז מזוודות עם שימורי טונה ותירס לפני כל טיול בחו"ל, והמטרה שלי היא לגרום לתיירים שאוכלים כשר להרגיש כמו במלון בישראל".


דובאי. צילום: אריאל שנבל

"פסטיבל סיטי" הוא אזור בדובאי שמרוחק כשבע דקות נסיעה ממרכז העיר ומרוחק שני קילומטרים משדה התעופה הבינלאומי. אנשי דובאי משווקים אותו כ"עיר בתוך עיר", הכוללת אזורי מגורים, מסחר, שירותים וגם מלונאות. המלונות של "פסטיבל סיטי" נמצאים על גדת "הקריק", הנחל המקיף את מרכז העיר דובאי, ונהנים מטיילת ארוכה שבה מתקיימות פעילויות שונות לרווחת הנופשים והתיירים. אני שואל את כהן מדוע לא בחר למקם את המלונות הכשרים שלו בדאונטאון של דובאי או באזורים נחשקים אחרים כמו המרינה. "כשאתה רוצה להפוך מלון לכשר", הוא מסביר, "אתה צריך לבחור את האזור הטוב ביותר לקהל היעד. בימי חול אין לדתיים בעיה לקחת מכאן מונית למרכז העיר או לקניון האמירויות למשל, כפי שחווית מדובר בדקות נסיעה ספורות, או בשיט דרך הנחל. בשבת אי אפשר לנסוע, ומדובר באזור רגוע ויפה שמאפשר למשפחה הדתית לצאת מהמלון ולטייל בשלווה ובנחת. עברתי כ-150 בתי מלון לפני שבחרתי את האזור הזה, כי הוא בעיניי המתאים ביותר למשפחות. בימי חול, בכל ערב מתקיימים כאן מופעים ופעילויות לילדים, ויש צמוד למלון קניון גדול עם כל המותגים".


מה יקרה בקיץ, כשהתיירות בדובאי חלשה?

"אני לא מסתכל כרגע על הקיץ, אפילו לא על פסח. אף אחד לא יודע לומר מה יקרה, הכל עדיין חדש ובבדיקות של כל הצדדים. הכל מבחינתנו נמצא ומוכן ואנחנו מתכוננים לעבודה מלאה, אבל ניתן לזמן לעשות את שלו. אני מאמין שכל התנאים כאן בשלים לתחילתו של סיפור אהבה אמיתי בין הקהל הדתי-מסורתי למה שיש לדובאי להציע בשבילו".


מלון אינטרקונטיננטל פסטיבל סיטי בדובאי

הטיפים שלנו לדובאי


1. שדה התעופה הבינלאומי של דובאי DXB הוא רחב ידיים, והמטוסים של חברות התעופה הישראליות נוחתים בדרך כלל בקצה שלו. תתכוננו להליכה משמעותית עד ליציאה מהשדה, שכוללת כמובן בדיקת קורונה מכאיבה למדי, ולא פחות מכך לזמן מספיק להגיע לגייט מהדיוטי פרי כשתמריאו בחזרה. זה יכול גם לקחת חצי שעה, קחו בחשבון.


2. האם צריך להישאר בבידוד במלון עד לקבלת תוצאת הבדיקה? הנהלים הרשמיים אומרים שכן, לנו אמרו בעת בבדיקה עצמה שאין צורך, אלא אם כן מקבלים תשובה חיובית בבדיקה ואז צריך להיכנס לבידוד. הפעילו את שיקול דעתכם ואם צריך תשאלו את הגורמים הרשמיים בשדה התעופה.


3. יש מטרו בדובאי, אבל הוא לא באמת שימושי לתיירים. התנועה ממקום למקום ומאזור לאזור נעשית בעיקר ברכבים שכורים או במוניות, ואם מדובר במשפחה של יותר מארבע נפשות כדאי לשכור מכונית ולא להיתקע בלי מונית גדולה. מחיר רכב משפחתי לארבעה ימים נע סביב 800 שקלים. מחירי הנסיעה במוניות דומים לאלה שבישראל.


4. המטבע המקומי הוא דירהאם, ושוויו כ-0.9 שקל. זה בעצם אומר לקחת כל מחיר בדירהאמים, להוריד ממנו עשרה אחוז והנה יש לכם את המחיר בשקלים. אל תצפו למציאות מיוחדות – המחירים של רוב הדברים, כולל בגדים נעליים ומכשירי חשמל, דומים מאוד לאלה שבישראל. מה שכן, דווקא בדיוטי פרי יש מחירים לא רעים, בעיקר של בשמים ומוצרי חשמל.


5. יש אינספור אפשרויות לינה בדובאי, והמחירים זולים בהרבה מאשר בישראל. עונת השיא נמשכת מנובמבר ועד פברואר, כשבאירופה ובארה"ב שורר חורף מקפיא ובאיחוד האמירויות שורר חורף חמים ונעים להפליא – 28-30 מעלות ביום וכ-18-19 בלילה. בחודשים אלה בשנים נטולות קורונה ממריאים מחירי החדרים במלונות חמישה כוכבים בממוצע לכ-400 דולר ללילה, השנה עקב הקורונה המחירים נמוכים הרבה יותר ונעים סביב 200 דולר בממוצע.


6. הטוויסט האמיתי הוא יולי-אוגוסט – מדובר בחודשים החלשים ביותר של ענף התיירות בדובאי עקב החום הכבד השורר במקום לאורך כמעט כל שעות היממה. המקומיים טוענים שהטמפרטורות לא כאלה נוראיות ומגיעות לכ-45 מעלות צלזיוס, ובכל מקרה מי שיהיה מספיק אמיץ לטוס בתקופה זו לדובאי יזכה למחירים מגוחכים שנעים סביב 100-150 דולר לחדר ללילה במלונות חמישה כוכבים. אם אתם מתכננים חופשה משפחתית שכוללת בעיקר שהייה במלון ובמתקניו – יכול בהחלט להיות שהאופציה הזו תתאים לכם.


7. בגלל מזג האוויר הלוהט בדרך כלל, בדובאי אין רחובות שבהם מסתובבים ועושים קניות, אלא בעיקר קניונים. מתחמי ענק כמו "דובאי מול" – שנחשב לקניון הגדול בעולם, או "קניון האמירויות" המרוחק ממנו כרבע שעה נסיעה, יכולים להתיש גם מי שסיים לא מזמן מסלול בסיירת מטכ"ל. כל המותגים שרציתם וגם אלה שלא חשבתם שקיימים, במחירים לא זולים אבל אפשר למצוא מציאות ומבצעים אם טורחים לחפש.


8. האטרקציה המרכזית ב"דובאי מול" הוא האקווריום – גן חיות ליצורים שוכני ים. הוא מרשים וחביב אך לא בטוח שזו האטרקציה שעליה כדאי לבזבז את כספכם. הקיר השקוף של האקווריום הנמצא בקומת הקרקע מספק בחינם מראה מרהיב של דגים ויצורים אחרים, ובטח יספיק לילדים שלכם שיכולים לבהות בו שעות. צמוד לקניון הזה נמצא הבורג' חליפה, הבניין הגבוה בעולם. המעליות ייקחו אתכם לתצפית בקומות ה-124 ו-125, והנוף הנשקף משם עוצר נשימה, למרות שמדובר בסף הכל בקצת יותר מחצי גובה הבניין. כרטיס משולב לאקווריום ולמעליות הבורג' חליפה עולה 227 דירהאם שהם כ-200 שקל. האטרקציה המרכזית בקניון האמירויות הוא אתר הסקי המלאכותי "סקי דובאי" ומחירו כ-170 שקלים.


9. בדובאי יש כמובן שלל אטרקציות לכל כיס ולכל גיל, כולל ספורט ימי מפותח ואומגה ארוכה הנמתחת בין שני בניינים (כ-500 שקלים לאדם). נתמקד בכל זאת בשתי אטרקציות שלא ניתן למצוא במקומות אחרים: האחד הוא ספארי דיונות – במרחק של כחצי שעה נסיעה מדובאי ישנו מתחם של דיונות שבו ניתן לנסוע בשלל דרכים וכלי רכב, מאופנועי שטח ועד ג'יפים וכל מה שבאמצע. הנהגים המקומיים מיומנים מאוד ומעניקים חוויה מהנה, אם כי מי שסובל מבחילות כדי שייקח עמו כדור פראמין או שניים. בסיום הנסיעה ניתן להגיע לחאן מסורתי, כמובן ממוסחר, שבו ישנן הופעות שונות ומוגשת ארוחת ערב. גם כאן מתכננת "אסי גלובל טורס" לספק ארוחה כשרה לבאים לחאן. מחיר התענוג: כ-250 דולר לג'יפ משפחתי. המקום השני הוא "גלובל וילג'" – מתחם ענק, צבעוני ויפהפה שנמצא כעשרים דקות נסיעה ממרכז העיר. הכניסה זולה מאוד, כ-13 שקלים בלבד, והקונספט הוא ביתנים גדולים המוקדשים כל אחד למדינה אחרת. מדינות ערב והמפרץ מיוצגות כאן בכבוד, אך גם תאילנד ויפן, תאילנד הודו ומדינות רבות אחרות. בתוך המתחם ישנם דוכנים המוכרים מוצרים הקשורים באופן כזה או אחר לאותה המדינה, אם כי ההגדרה הזו גמישה למדי ותוכלו למצוא כנאפה גם בביתן היפני וסושי גם בביתן ההודי. בצמוד נמצא לונה פארק חביב, וביחד מדובר בחוויה מומלצת שמסוגלת לכלות יום שלם למשפחה הממוצעת. בנוסף ישנו בניין ה"פריים" שגובהו 150 מטרים ולו מסגרת בלבד, עלייה לקומה העליונה ושיטוט בה, כולל רצפה שקופה, הוא כ-45 שקלים. יש גם שוק זהב, גנים בוטניים ועוד ועוד – וזה בלי לדבר בכלל על אבו-דאבי, האמירות השכנה, שלא ניתן כרגע להיכנס אליה מפאת היותה אדומה.


הכותב היה אורח חברת "אסי גלובל טורס"


The post דובאי של מעלה: המדריך למטייל הדוס באמירויות appeared first on מקור ראשון.


מחבר: avigailz | מקור ראשון חשיפות: 3 | דירוג: 3/108 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: