פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
28/1/2021 2:49

עוד תתגעגעו למטושים באף: בסין החלו לבצע בדיקות קורונה רקטליות

כולנו יודעים שבדיקות המטוש באף ובגרון הן לא חוויה נעימה במיוחד, אבל ייתכן שהדיווחים שמגיעים מסין יגרמו לנו להעריך מחדש את המושג "לא נעים". בסין החלו לאחרונה לבצע בדיקות מטוש אנאליות כדי לאתר את נגיף הקורונה בגופם של התושבים. לדעת רבים מקרב מומחי מערכת הבריאות במעצמה הגדולה, בדיקות המטוש דרך הישבן הן מדויקות ואמינות יותר, ויכולות לאתר את הנגיף בגוף האדם.


כתבות נוספות באתר מקור ראשון:

חוק הקנסות: בוועדת הקורונה מרגישים בחירות ולא מגפה

האסון הכפול של השליח האמריקני החדש לענייני איראן

ילדות בסימן שאלה: כך נייצר שיח עם הנוער של היום


ברשויות הבריאות המקומיות במספר ערים בסין עדכנו כי מדובר בתהליך בדיקה עצמית האורך כעשר שניות. כדי לאסוף את דגימת הבדיקה יש להכניס את המטוש כשלושה עד חמישה ס"מ אל פי הטבעת, ולסובב אותו מספר פעמים. את המטוש יש להניח בתוך מיכל אטום שמצורף לערכת הבדיקה ולמסור אותו למרכזי הדיגום.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 01/AFP_8XB6WB-750x499.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
בדיקת מטוש בדרכי הנשימה העליונות. צילום: AFP

בין העדויות שפורסמו בכלי תקשורת בעולם שסיקרו את המדיניות המפתיעה בהרחבה, עלה כי לגבר בן 52 מהעיר ווינן בצפון פרובינציית שאנשי פיתח תסמינים של מחלת הקורונה, אך קיבל תשובה שלילית בבדיקה. לאחר שנבדק בבדיקה אנאלית נמצא כי הנגיף המדבק אכן נמצא בגופו.


בשבוע שעבר נדגמו למעלה מ-1,200 מורים, תלמידים ועובדים בבית ספר יסודי בעיר בייג'ינג לאחר שנמצאו בו מספר חולי קורונה. במקביל לבדיקות הרקטליות נלקחו מהנבדקים גם מטושים עם דגימות מהאף ומהגרון. לטענת הרשויות בסין, הבדיקות החדשות מדויקות יותר ומסוגלות לאתר עקבות וירוס שאינן מתגלות בדגימות ממערכת הנשימה העליונה.


ד"ר לי טונגזנג, רופא למחלות נשימה ומחלות זיהומיות בעיר בייג'ינג הסביר כי מחקרים הוכיחו שנגיף הקורונה שורד זמן רב יותר בפי הטבעת או בהפרשות, מאשר במערכת הנשימה. זאת בעוד שעדויות לקיום הנגיף בגרון עלולות להיעלם לאחר 3-5 ימים מרגע ההידבקות.


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 01/AFP_8ZD8AC-750x527.jpg 750w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
עמדת לבדיקות קורונה בבייג'ינג, סין, השבוע. צילום: AFP

"בדיקת מטוש אנאלית עשויה להגביר את הדיוק בקרב קבוצות שהיו בחשיפה גבוהה לחולה קורונה מאומת ונמצאות בבידוד", ציין ד"ר טונגזנג במהלך ריאיון לטלוויזיה המרכזית בסין. עם זאת, הוא הדגיש כי בהתחשב בכך שהשיטה אינה נוחה כמו בדיקות המטוש באף ובגרון, היא תיושם רק על אנשים שנמצאים במרכזי הסגר ובידוד. גם במאמר שפורסם לאחרונה טענו חוקרים באוניברסיטה הסינית בהונג קונג כי בדיקות אנאליות עשויות להיות יעילות יותר מאשר בדיקות נשימה בזיהוי קורונה בילדים ותינוקות.


עם זאת, ישנם גם מומחים בסין שטוענים כי הדיוק והיעילות של בדיקות המטוש האנאליות שנויים במחלוקת. יאנג ז'נקיו, סגן מנהל מחלקת ביולוגיה פתוגנית באוניברסיטת ווהאן, אמר לכלי התקשורת הממשלתיים בסין כי מטושי האף והגרון הינם שיטת הבדיקה היעילה ביותר שכן הוכח כי הנגיף נדבק דרך דרכי הנשימה העליונות ולא במערכת העיכול. "היו מקרים שקשורים לווירוס הקורונה שנבדק חיובי בהפרשת המטופל, אך שום ראיות לא הצביעו על כך שהוא הועבר דרך מערכת העיכול של האדם," אמר ז'נקיו.


The post עוד תתגעגעו למטושים באף: בסין החלו לבצע בדיקות קורונה רקטליות appeared first on מקור ראשון.


מחבר: Yael Nagid Mizrahi | מקור ראשון חשיפות: 7 | דירוג: 2/64 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: