פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
30/10/2021 8:56

חזות עממית: כך מסתתרת החזית העממית מאחורי ארגונים "אזרחיים"

הכרזת שר הביטחון בני גנץ על שישה ארגונים אזרחיים פלסטיניים כמי שפועלים למען ארגון הטרור החזית העממית, עוררה השבוע מחאה באגפים השמאליים בכנסת. אלא שצלילה לפעילותם של אותם ארגונים איננה מותירה ספק באשר למרכזיות הפעילות שלהם למען החזית העממית לשחרור פלסטין – גוף שמוכר בארה"ב, באיחוד האירופי, בקנדה ובישראל כארגון טרור.  ששת הארגונים "האזרחיים" עבדו כרשת מתוחכמת – שכללה ארגונים נוספים, חלקם נחשפו בעבר ואחרים טרם נחשפו – למען החזית העממית. הם גייסו כספים ועובדים לתפקידי ניהול ושטח, יזמו פעילות לחיזוק תשתית הארגון ומימנו אותה.


מלבד חיזוק ארגון הטרור, חשיפת התנהלותן של העמותות מגלה התנהלות פושעת המנצלת את המדינות התורמות למימון פעילות החזית העממית והטבות לבכירי הארגונים. זאת באמצעות תלושי שכר מזויפים והגדלת הוצאות, ניפוח עלויות פרויקטים והצגת קבלות פיקטיביות.


הפעילים חתמו על הסכמים עם חברות מקומיות, שהיו מודעות לתרמית ושיתפו פעולה בתמורה לרווחים; כך בתחום הבנייה, וגם בתחום המיזמים הרפואיים. הפעילים גם הלבינו כספים בהיקפים של מאות אלפי דולרים וזייפו מסמכים בנקאיים, כדי להוכיח לתורמים תזרים מזומנים תקין בחשבונות שאליהם הועברו תרומות. לצד גיוס הכספים לחזית העממית נהנו פעילי הארגונים  מתרומות בסכומי עתק ממדינות אירופה ומתנאי מחיה מפנקים הכוללים כלי רכב חדישים, משרדים יוקרתיים ומשכורות גבוהות.


דרכי המרמה שבאמצעותן משכו פעילי הארגונים כספים מגופי תמיכה אירופיים היו מגוונות. "איחוד ועדות הבריאות", שהוכרז כבר לפני כמה שנים כ"ארגון אזרחי" המשמש את החזית העממית, תכנן ב־2008 לבנות מרכז רפואי חדש. עלויות הפרויקט עמדו על 160 אלף דולר, אך הפעילים דיווחו באמצעות חשבוניות כוזבות על הוצאות בסך 210 אלף אירו בגין עלויות הבנייה. בסך הכול התקבלו תרומות בסך 200 אלף אירו. כספי התרומות שנותרו שימשו את ארגון החזית העממית למטרות אחרות.


חשבוניות ומסמכים מזויפים שהציג מרכז "ביסאן" הראו כי מיזם שהובילו עלה 2.5 מיליון שקל, אך העלויות האמיתיות עמדו על 100 אלף שקלים בלבד. מצג השווא צלח


הארגון, שכמעט מחצית מהכנסותיו הגיעו מממשלת ספרד, העסיק פלסטינית בעלת אזרחות ספרדית בשם חואנא רשמאווי. היא הייתה פעילה גם בארגון "אדמיר", שנכלל בצו הנוכחי של שר הביטחון, בתפקיד מגייסת תרומות מספרד. פעמיים בשנה הייתה נוסעת לספרד ומגייסת בין 200 ל־750 אלף אירו בשנה. משנת 1998, אז החלה את פעילותה, ועד למעצרה, גייסה מיליוני שקלים.


בשנת 2011 נסעה חואנא לספרד לגייס תרומות למרכז אדמיר. המטרה הייתה השגת מימון לייצוג משפטי של אסירי החזית העממית ופעילי הארגון. חואנא גייסה מארגון Sodipaz בספרד 58 אלף אירו לטובת הארגון. הסיכום עם התורם היה שמתוך הסכום יועברו 28 אלף אירו למרכז אדמיר ו־30 אלף לארגון ועדות הבריאות. בפועל, 18 אלף אירו הועברו לאדמיר ויתרת הסכום לחזית העממית.


מ־2010 עד 2014 קיים הארגון, בשיתוף ארגונים נוספים הפועלים מטעם החזית העממית את "פרויקט חמש האגודות". מימנו אותו ממשלת הבסקים בספרד ועמותה בלגית. תקציב הפרויקט עמד על מיליון ו־450 אלף אירו, ובמסגרתו השתמש הארגון בכספים שנתרמו לצורך עידוד פעילות של החזית העממית.


מיזם נוסף שקידמו "ארגונים אזרחיים" מטעם החזית העממית היה פרויקט כנעאן, שנועד בין השאר לגייס צעירים לארגון ולחזק את פעילותו. הפרויקט, שעלותו הייתה 250 אלף אירו, מומן על ידי הארגון הספרדי mundabat והתמקד באזור ירושלים. בכספי התרומות הוקמו שלוש קבוצות נוער שפעלו למען ארגון הטרור בעיר. גם בפרויקט הזה הולבנו כספים באמצעות זיוף מסמכים וקבלות כוזבות כדי להגדיל מלאכותית את היקף העלויות ולהשיג כספי תרומות לפעילות החזית העממית.


מרכז "ביסאן" מככב גם הוא במסמכים כמי שסייע להנפקת חשבוניות פיקטיביות על עסקאות שלא יצאו לפועל. בכל שנה הוא הפיק עבור ארגון "ועדות הבריאות"  חשבוניות כוזבות על ביצוע עבודות בסך חצי מיליון שקל כדי לגייס תרומות כנגדן – וקיבל מהן אחוזים, כתמריץ.


בשנים 2014־2016 הוחלט לקדם פרויקט שמטרתו המוצהרת אספקת תרופות למוסדות חינוך במזרח ירושלים. חשבוניות ומסמכים מזויפים הראו כי עלות הפרויקט היא 2.5 מיליון שקל, אך העלויות האמיתיות עמדו על 100 אלף שקלים בלבד. מצג השווא צלח, המסמכים המזויפים הוצגו לגופים ספרדיים, והכסף שהועבר נוצל לפעילות החזית העממית.


באותה שיטה פעלו מנהלי הארגון במסגרת הפרויקט "הזכות לבריאות" בשנת 2015, והשיגו תרומה נכבדה ביותר מעמותה בלגית בשם M3M. הארגון זייף מסמכים שהציגו עלויות של כ־45 אלף שקל – סכום הגדול כמעט פי שישה מהעלות האמיתית. במסגרת אותו פרויקט זויפו גם תלושי שכר מנופחים, ויתרת הכספים שתרמו העמותה הבלגית שימשה את החזית העממית.


ב־2016, במסגרת מחנה קיץ שהפעיל הארגון, זויפו תלושי שכר בסכום של יותר מ־20 אלף אירו בעבור עובדים, פעילי החזית העממית. היקף הכספים שהתקבלו במרמה ושלא במרמה והופנו לחזית העממית מוערך בעשרות מיליוני שקלים.


אל־חאק



שנת הקמה: 1979


מטרה מוצהרת: "תיעוד הפרות של הזכויות הקולקטיביות והפרטניות של הפלסטינים בשטחים הפלסטיניים הכבושים".


פעילות אמיתית: מובילים קמפיינים ללוחמה משפטית, חרם וסנקציות כלפי ישראל.


מדינות תורמות: דנמרק, שוודיה, שווייץ, הולנד, נורווגיה, אירלנד, ספרד, צרפת, איטליה, גרמניה.


קשר לחזית העממית: חברות האשראי ויזה, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס סגרו במאי 2018 את אפשרות התרומה המקוונת לאל־חאק בשל קשרי הקבוצה לחזית העממית לשחרור פלסטין.


פעילים מרכזיים: שעואן ג'אברין – מנכ"ל. בית משפט הכריז עליו כאחד הפעילים הבכירים בחזית העממית. הורשע בגיוס פעילים לחזית בחו"ל והיה אחראי לאימונים של הארגון בחו"ל. בשל פעילותו נאסרה יציאתו מהארץ.


איחוד ועדות העבודה החקלאיות (UAWC)



שנת הקמה: 1986


מטרה מוצהרת: "עמותה ללא כוונת רוח של קבוצת מתנדבים ואגרונומים. הוקמה כדי למנוע פגיעה בחקלאים כתוצאה ממדיניות הכיבוש בהחרמת אדמות ומים".


פעילות אמיתית: בדו"ח שהזמינה הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי (USAID) הוגדר הארגון כזרוע החקלאית של החזית העממית. הארגון פעיל מאוד בקידום קמפיינים של BDS ובהסתה נגד ישראל.


מדינות תורמות: ספרד, האיחוד האירופי, אוסטרליה, הולנד, איטליה, יפן, אונר"א, צרפת.


מימון: בשנת 2014 – הכנסה כוללת של 43.2 מיליון שקלים. ההוצאות הסתכמו ב־43.4 מיליון שקלים.


קשר לחזית העממית: ביוני 2018 השביתו ויזה, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס את תרומות כרטיסי האשראי המקוונים ל־UAWC עקב קשריו לחזית העממית. בשנת 2014 פתח הארגון מרכז לשיווק מוצרים חקלאיים. אורח כבוד באירוע ההשקה היה סגן מזכ"ל החזית העממית.


בשנת 2010 קיים הארגון יום הזדהות עם מזכ"ל החזית העממית לשחרור פלסטין אחמד סעדאת, היושב בכלא על תכנון רצח השר רחבעם זאבי. באירוע השתתף מנכ"ל הארגון בעזה מוחמד בכרי.


פעילים מרכזיים:


סאמר ערביד – רואה החשבון של הארגון. תא טרור של הארגון שעליו פיקד ביצע פיגועים נגד ישראלים. עמד בראש חוליית הטרור שרצחה את רנה שנרב ז"ל.


באשר אל־ח'יירי – לשעבר נשיא מועצת הנאמנים של הארגון. לשעבר ראש הלשכה המדינית של החזית העממית. ישב בכלא הישראלי 15 שנה בגין פעילות טרור.


עבד אל־ראזק פארג' – מנהל כספים ואדמיניסטרציה. ישב שש שנים בכלא הישראלי בגין השתייכות להחזית העממית.


ראזק אל־ברגותי – יו"ר הדירקטוריון. מתואר בכלי התקשורת הפלסטיניים כנציגו של אחמד סעדאת, ראש החזית העממית.


איסמת אל־שולי – חבר דירקטוריון. ישב שבע שנים בכלא בגין השתייכות לחזית העממית.


מרכז ביסאן


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... 021/10/images-150x150.jpg 150w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2021/10/images-75x75.jpg 75w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... /2021/10/images-90x90.jpg 90w" sizes="(max-width: 225px) 100vw, 225px" />


שנת הקמה: 1989


מטרה מוצהרת: "בניית חברה פלסטינית אזרחית דמוקרטית עם תרבות המקדמת חופש, צדק, שוויון וכבוד".


פעילות אמיתית: בכירי הארגון הורשעו בפעילות בחזית העממית וגיוס פעילים. המרכז מוזכר בכתבי אישום כמסייע לפיתוח תשתיות החזית העממית וגיוס כספים לארגון.


מדינות תורמות: בעיקר מדינות האיחוד האירופי.


פעילים מרכזיים:


אטרף רימאווי – מנכ"ל. גייס פעילים לחזית העממית ושימש אחראי לפעילות חשאית מטעם הארגון ברמאללה. נעצר ב־2019 בגל מעצרים של פעילי החזית העממית לאחר הפיגוע שבו נרצחה רנה שנרב.


אובאי עבודי – מנכ"ל לשעבר. גייס צעירים וסטודנטים לשורות החזית העממית.


 


אדמיר



שנת הקמה: 1992


מטרה מוצהרת: "מתן סיוע משפטי חינם לאסירים פוליטיים וקידום זכויות אסירים. מבצעים הליכים משפטיים לאסירים וקמפיינים לעידוד סולידריות".


פעילות אמיתית: מובילים קמפיינים לתמיכה בפלסטינים שהורשעו בעבירות ביטחוניות, תוך השמטת ההקשר של אלימות וטרור והצגתם כאסירים פוליטיים.


תורמים: אירלנד, בריטניה, נורווגיה, דנמרק, שווייץ, שוודיה, ספרד.


קשר לחזית העממית: ב־2012 וב־2013 ביקש נציג ארה"ב בוועדת הארגונים הלא־ממשלתיים מנציגי הארגון להבהיר את השתייכותם לארגון החזית העממית. הם לא השיבו לדרישה, ונשללה בקשתם לקבל מעמד במועצה הכלכלית־חברתית של האו"ם.


פעילים מרכזיים:


עבד א־לטיף ג'ית – מייסד ויו"ר לשעבר. בשל קשריו לחזית העממית וחשש שיקדם את פעילות הארגון, נשללה יציאתו מהארץ.


חאלדה ג'ראר – סגנית היו"ר לשעבר. שימשה ראש החזית העממית ביו"ש ואחראית לפעילות הארגון. מיוחסת לה שורה של עבירות ביטחוניות, לרבות חברות פעילה בארגון טרור והסתה לחטיפת חיילים לצורכי מיקוח לשחרור אסירים.


סלאח חמורי – חוקר שטח ועורך דין. נעצר והורשע בגין תכנון ניסיון התנקשות ברב עובדיה יוסף ומעורבות בפעילות החזית העממית. שוחרר ב־2011 במסגרת עסקת שליט.


מחמוד ג'דה – חבר מועצת המנהלים. ישב 17 שנים בכלא בגין פיגועים נגד ישראלים. שוחרר בעסקת ג'יבריל.


בשיר אל־ח'יירי – חבר מועצת המנהלים. ישב 15 שנים בכלא. הוצג כראש הלשכה המדינית של החזית העממית. שימש גם נשיא מועצת המנהלים של איחוד ועדות העבודה החקלאיות.


סאמר ערביד – רואה חשבון. עד 2015 פיקד על תא טרור של החזית העממית שביצע פיגועים כלפי אזרחים ישראלים. עמד בראש חוליית הטרור שרצחה את רנה שנרב.


האגודה הבינלאומית לזכויות הילד, פלסטין (DCI-P)


https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ariations-01-1536x528.png 1536w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... Variations-01-750x258.png 750w, https://www.makorrishon.co.il/wp-conte ... ariations-01-1140x392.png 1140w" sizes="(max-width: 494px) 100vw, 494px" />


שנת הקמה: 1991


מטרה מוצהרת: "קידום והגנה על זכויות ילדים פלסטינים בהתאם לאמנת האו"ם".


פעילות אמיתית: הפצת מידע שקרי לאו"ם ולפקידים ממשלתיים בעולם על התעללות ישראל בילדים פלסטינים. תמיכה ב־BDS וקידום חרם על ישראל.


מדינות תורמות: ארה"ב, קנדה, האיחוד האירופי, שוודיה, שווייץ, דנמרק, הולנד.


קשר לחזית העממית: ב־2018 הפסיקו כמה בנקים להעניק לארגון שירותים, לאחר עדויות על קשר עם החזית העממית.


פעילים מרכזיים:


האשם אבו־מריה – מתאם יחידת הגיוס הקהילתי. נהרג ב־2014 במהלך הפרות סדר. החזית העממית פרסה את חסותה על קבורתו ופרסמה הודעת שבח על פעילותו למען הארגון. רבים ממשתתפי הלוויה עטו צעיפים של ארגון הטרור.


ריאד ערר – מנהל תוכנית להגנת הילד של הארגון. נאם באירוע הנצחה של החזית העממית.


מארי רוק – חברת מועצת מנהלים. התמודדה בבחירות למועצה המחוקקת הפלסטינית מטעם החזית העממית.


נאסר איברהים – נשיא העצרת הכללית של הארגון לשעבר. שימש עורך ביטאון החזית העממית.


מחמוד ג'ידה – חבר מועצת המנהלים. היה כלוא 17 שנים בכלא הישראלי בגין פעילות טרור.


שעואן ג'אברין – חבר הוועד המנהל לשעבר. גייס פעילים לחזית העממית. בפסיקת בג"ץ מ־2007 כונה "פעיל זכויות אדם ביום ומחבל בלילה". ופעל לחיזוק תשתית הארגון. נשלח למאסר בגין חברות ופעילות בארגון החזית העממית.


ועדת הנשים



שנת הקמה: 1980


מטרה מוצהרת: "להעצים נשים פלסטיניות בכל הרמות ולתרום במאבק הלאומי הפלסטיני נגד הכיבוש הבלתי חוקי של הצבא הישראלי בשטחים פלסטיניים".


פעילות אמיתית: תמיכה בקמפיינים של BDS ושימוש ברטוריקה מסיתה.


מדינות תורמות: ספרד, נורווגיה, האיחוד האירופי.


קשר לחזית העממית: מזוהה בארגון פת"ח כ"שותף", ומוגדר ב־USAID כ"ארגון הנשים של החזית העממית".


פעילים מרכזיים:


חיתאם סאאפין – נשיאת ועדת הנשים. נעצרה ב־2017 בידי ישראל. הוגדרה על ידי הארגון כחברה בחזית העממית.


סוהייר חאדר – סגנית נשיאת הארגון. מוגדרת בחזית העממית כחברה בוועד המרכזי. מאמר שפרסמה באתר החזית העממית תיאר את הצורך ב"שיתוף נשים בשורה הראשונה של המאבק לשחרור פלסטין הכבושה".


*סייעו באיסוף הנתונים: NGO Monitor


The post חזות עממית: כך מסתתרת החזית העממית מאחורי ארגונים "אזרחיים" appeared first on מקור ראשון.


מחבר: aviyas | מקור ראשון חשיפות: 3 | דירוג: 2/48 ( 5 4 3 2 1 )




 

האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
השולח דיון
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: